Модното шоу на Victoria's Secret се завръща в "нова версия" след 4-годишно прекъсване

  • Сподели:
Модното шоу на Victoria's Secret се завръща в "нова версия" след 4-годишно прекъсване

Годишното модно шоу на Victoria's Secret се завръща. Марката за бельо обяви по време на разговор за приходите си през 2022 г., че се стреми да обнови изпълнената с ангелски криле продукция, която някога бе една от най-очакваните (и гледани) в света.

"Ще продължим да се опираме на маркетинговите разходи, за да инвестираме в бизнеса... и също така да подкрепим новата версия на нашето модно шоу, която ще се появи по-късно тази година", потвърди финансовият директор на марката Тимъти Джонсън. В изявление за The Hollywood Reporter говорителят също така подчерта, че шоуто ще "засили ангажимента ни да защитаваме гласовете на жените и техните уникални перспективи".

Събитието - в което някога участваха топмодели като Адриана Лима, Жизел Бюндхен и Хайди Клум - беше спряно през ноември 2019 г. след спада на продажбите на VS, слабите телевизионни рейтинги и противоречията около марката. Най-вече по това време беше съобщено, че главният изпълнителен директор на компанията Лес Уекснър е имал тесни връзки с Джефри Епщайн, който беше обвинен в трафик на непълнолетни и заговор за участие в трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

През 2019 г. говорител на г-н и г-жа Уекснър заяви пред вестник "Вашингтон пост", че през 2007 г. те са прекъснали всички връзки с Епщайн и са осъдили "отвратителното поведение на Епщайн по най-категоричен начин". През 2020 г. статия в "Ню Йорк Таймс" обвинява Едуард Разек - бившия главен маркетинг директор на L Brands, компанията майка на Victoria's Secret - в създаването на "култура на женомразство, тормоз и притеснение". По това време Разек заяви пред NYT, че твърденията са "категорично неверни, погрешно интерпретирани или извадени от контекста", докато L Brands не оспори твърденията, изложени в доклада.

Приблизително по същото време марката за бельо на Риана, Savage X Fenty, доказа, че е възможно да има шоу, което е секси и разнообразно. От първото си дефиле през 2018 г. Savage X Fenty кани модели с всякакви размери, както и такива, които са хомосексуални, транс, небинарни и драг кралици. 

Victoria's Secret се стремеше да преоткрие себе си и през 2021 г., когато стартира кампанията си VS Collective с участието на plus-size модела Палома Елсесер, LGBTQ+ активистката Валентина Сампайо и звездата на американския футбол Меган Рапиноу. Новият облик и усещане на марката, която се отказа от характерните си ангели в полза на модели, които отразяват "това, което жените искат", се почувстваха драматично различни и преднамерени - макар и може би малко прекалено перформативни. 

Не е ясно какво ще включва новото модно ревю, но реакциите на съобщението бяха смесени. Някои побързаха да нарекат обновяването на марката и нейната цел да "защитава гласовете на жените" пряк ефект от вълната Savage X Fenty. "Г-жа Фенти наистина ги накара да се преориентират", написа един потребител на Twitter. Други бяха по-предпазливо оптимистични. "Ще запазя възмущението си, докато не видим дали наистина са станали приобщаващи, или всичко това е просто фасада", написа друг. "Радвам се, че се завръща", пише още един, "но се съмнявам, че ще е толкова бляскаво".