Ароматът на живота не се разпръсква в ритъма на бързането, той се носи в мелодията на спокойствието

  • Сподели:
Ароматът на живота не се разпръсква в ритъма на бързането, той се носи в мелодията на спокойствието

Животът е такъв, какъвто го направите, защото реалността, която преживявате, е пряко отражение на качеството на вашите мисли.
Да, късметът е необходим и той играе роля в оформянето на нашата реалност, но късметът е само част от мистериозното уравнение, което прави това красиво нещо, което наричаме живот, това, което е.

И в интерес на истината, можете да поканите повечко късмет да играе във ваша полза. Престанете да говорите за това какво искате или не искате, какво харесвате или не харесвате, какво ви плаши или не ви плаши, а просто започнете да действате. Не седите на дивана и не мечтаете за това, което искате - а ставате и го преследвате. Не се оплаквате от всички неща, които са гадни в момента - спирате да се фокусирате върху това, което е извън вашия контрол, и вместо това правите най-доброто, на което сте способни, с тестето карти, което ви е раздадено.

Преставате да завиждате за успеха на всички останали и започвате да поемате отговорност за това, че не сте толкова "успешни", защото не се ангажирате с нищо, не сте достатъчно изобретателни и не полагате всеотдаен труд.

Ето как го виждам аз: продължавайте да се оплаквате и животът ви ще продължи да бъде нещастен. Съвсем скоро всичко, което се случва, ще ви се струва като лош късмет. Или практикувайте благодарност и бъдете смели и целенасочени в работата, която вършите, и възможностите в живота изведнъж ще изглеждат изобилни - съвсем скоро всичко, което се случва, ще изглежда като късмет.

Всичко е в главата ви. Всичко е въпрос на мислене.

Реалността, която преживявате, е пряко отражение на вашите мисли. Добрите мисли предизвикват добри емоции, а лошите - лоши. Това е наистина факт.
Животът ви ще бъде толкова добър, колкото е добро отношението, което носите със себе си. Ето защо известните мислители казват, че "не можеш да решиш проблем със същата нагласа, която го е създала" и "когато промениш начина, по който гледаш на нещата, нещата, на които гледаш, се променят".

Истината е, че винаги имате избор. Имате избор как да формулирате предизвикателствата, на които се натъквате. Имате избор как да оформите деня си още щом се събудите. Имате избор за това каква енергия да излъчвате към света около вас. 

Дали тези преживявания ще бъдат положителни или отрицателни? 
Дали ще бъдат оптимистични, или мрачни? Този избор се връща към вас.
И това в известен смисъл е причината животът да е такъв, какъвто го направите.

Ако се опитвате да разберете какво всъщност искате да правите с времето си на земята, най-добрият ми съвет за вас е следният: Първо, научете се да се възхищавате на този дар, който е животът. Възхищавайте се на това пътешествие на себепознание и съзидание. Благоговението ще ви държи присъстващи и живи в момента, а това осъзнаване ще ви доведе до знаците. А след това, с цялата си смелост, следвайте тези знаци. Колкото по-благодарни сте, толкова повече красота ще виждате около себе си, толкова по-щедър ще ви се струва животът и толкова по-щастливи ще ставате.

"Носете благодарността като наметало и тя ще подхранва всяко кътче от живота ви.", казва Руми. Причината е проста - колкото повече съзнателно практикувате благодарността, толкова по-благодарен ще ставате, толкова повече красота ще виждате около себе си, толкова по-щедър и изобилен ще ви се струва животът и толкова по-щастлив ще се чувствате.

Ароматът на живота не се разпръсква в ритъма на бързането, той се носи в мелодията на спокойствието. Красотата е навсякъде, но в повечето случаи тя не е нещо, което може да се види, а по-скоро нещо, което трябва да се почувства. Благодарността е вратата към това осъзнаване на красотата.