Какви са причините да бъдем необвързани

  • Сподели:
Какви са причините да бъдем необвързани

В днешно време се оказва един от най-сложните експерименти да срещнеш човек, който по някакъв начин се доближава до твоето разбиране за живот, да бъде поне наполовина свестен, колкото си представяш и в първия удобен момент да не обръща гръб на теб и на проблемите ти.

Не само невъзможен експеримент се оказва това, но и една безкрайна лотария, до момента, в който наистина не откриеш онова, което е в мечтите ти, но дори тогава повечето хора успяват отново да намерят някаква причина, за да се чувстват нещастни. Щастливи сами или обвързани – много е лесно човек може да бъде изключително доволен от живота си, дори когато не се намира във връзка, както и обратното, да бъде напълно удовлетворен от своето партньорство, но тогава, когато е успял да намери липсващата половина.

Можем да изброим милион причини, защо човек избира да бъде сам, но най-честите са, че повечето хора изпитват вътрешната нужда да не се обвързват на даден етап от живота си, други пък носят някаква горчилка от своето минало, а трети се страхуват да не бъдат подведени и наранени. Животът е кратък, а ние постоянно намираме някаква причина да не направим тази крачка и обикновено се фиксираме във външния вид, характера, дребните недостатъци на човека до себе си, за да можем да намерим основателна причина да не се обвържем с този човек. Когото не сме настроени на подобна вълна, винаги ще виждаме дефектите и лошите черти на всеки, който преминава през живота ни. 

За някои хора са нужни седмици да открият това, което търсят, за други пък – години, трети просто прегръщат самотата и спират с тази лотария. Причините да бъдем необвързани обикновено се състоят в душевните травми, които бившите ни партньори са ни оставили, както и с лош опит от интимността, обвързването, дори от секса.

При всеки човек изниква различен сюжет, когато бъде запитан, защо е необвързан, но масово хората не успяват да се задоволят с това, което им предлага съдбата и продължават да рисуват в мечтите си един почти не съществуващ образ. И дори ако все пак този човек успее да влезе в нашия свят, то всички негови съвършени черти, които предварително сме моделирали в главата си, ще бъдат съчетани с безброй много вредни недостатъци, които не сме си пожелавали – можете да го наречете съдба или лоша карма. За да се обвърже човек трябва да усеща онази взаимност и лекота на общуване с другия и най-малкото да не се страхува да бъде себе си пред него. 

Повечето хора губят ужасяващо много време в търсене на идеалната половинка, но въпреки това в един слънчев и прекрасен ден този човек идва и успява да им покаже, че любовта не съществува единствено в приказките и че светът би могъл да бъде погледнат от един друг по-съвършен ъгъл, в който всичко е вълшебно. И тук трябва да споделим, че тези случаи са може би толкова, колкото спечелилите от истинската лотария!

Въпреки душевните си травми и страхът, че отново можем да бъдем наранени, ние трябва да продължим да търсим своята частица щастие, но на първо място трябва да знаем, че светът е цветен, както и хората в него. Затова можем да срещнем много противоположности на това, което търсим, но едно е сигурно – никога не трябва да се отказваме, докато не открием любовта!