Селена Гомес е жената с най-много последователи в Instagram

  • Сподели:
Селена Гомес е жената с най-много последователи в Instagram

Селена Гомес е новата кралица на Instagram, след като официално детронира Кайли Дженър от върха на най-следваните жени в приложението.

На 20 декември 2021 г. американската медийна личност Кайли спечели короната за най-много последователи в Instagram за жена с 290 683 268 последователи. Но на 23 февруари 2023 г. тя беше детронирана от поп звездата Селена, която надмина последователите на Кайли с невероятните 389 354 731 последователи.

Сега магнатът на Kylie Cosmetics остава плътно зад нея с 379 милиона фенове.

Селена си беше взела почивка от социалните мрежи, но се завърна в платформата на Инстаграм по-силна от всякога. Скорошният рекорд на 30-годишната Селена означава, че тя се нарежда на четвърто място в общото класиране за най-много последователи в Instagram, като преди нея са Кристиано Роналдо и Лео Меси.

Това не е първият път, в който Селена си взима глътка въздух от платформите на социалните медии. В статия за Vanity Fair бившата звезда на "Дисни" споменава, че позволява на асистентката си да управлява профилите ѝ заради злобните коментари, които често получава.

"Хората могат да ме нарекат грозна или глупава и аз не се впечатлявам особено, но обикновено прекаляват със злобните коментари и не знаят кога да спрат. Това ме караше да се натъжавам и плача. Непрекъснато изпитвах тревога... Не можех повече да си го причинявам. Това беше загуба на време.''

Селена, която открито разказа за борбата си с психичното здраве и за продължаващата си битка с лупус, също така заяви пред Vanity Fair, че е останала активна в TikTok, защото смята, че платформата е "по-малко враждебна".

"В социалните медии има и прекрасни неща - да се свързваш с феновете, да виждаш колко са щастливи и развълнувани и техните истории. Но обикновено това е филтрирано. Създадох си система. Всичко, което правя, го изпращам на асистента си, който го публикува", каза Селена.

Въпреки подвига си, изпълнителката на "Love You Like A Love Song" обяви, че отново ще си вземе почивка от социалните медии в клип в TikTok Live, споделен от фенове.