71-ата Мис Вселена е Ар Бони Габриел

  • Сподели:
71-ата Мис Вселена е Ар Бони Габриел

71-вото издание на конкурса Мис Вселена се проведе в Ню Орлиънс, Луизиана, на 14 януари 2023 г., събота. Домакин на международното събитие беше Конгресният център "Ernest N. Morial" в Ню Орлиънс.

В дългоочакваното събитие участваха почти 90 жени от цял свят, които се бориха за титлата Мис Вселена чрез лични изявления, задълбочени интервюта и различни категории, включително вечерна рокля и бански костюми. 

"Град Ню Орлиънс и конкурсът "Мис Вселена" споделят общи ценности - празнуване на приобщаването, културата и овластяването на жените", заяви кметът на Ню Орлиънс ЛаТоя Кантрел, първата жена кмет в 300-годишната история на града.

"Бившите делегатки и победителки в конкурса "Мис Вселена" са станали хирурзи, дипломати, политици и бизнес лидери и всички те защитават важни за тях социални каузи. Домакинството на това събитие демонстрира значителното глобално влияние, което международен град като Ню Орлиънс има върху световните туристически и културни сцени. За нас е чест да бъдем домакини на 71-вия ежегоден конкурс "Мис Вселена" и да покажем на хората по света защо Ню Орлиънс е най-добрият в света в провеждането на големи събития, фестивали, конференции и конгреси с абсолютно несравнима култура."

Победителката Ар Бони Габриел е родена в Хюстън, Тексас и в момента се занимава с екология и мода. 28-годишната Бони приписва опортюнистичния си дух на възпитанието си, потопено в изкуство, спорт и пътуване.

Като волейболистка в гимназията, която се насочва към модата, на 15-годишна възраст тя бързо се влюбва в конструирането на дизайни с тъкани и текстил. В Университета на Северен Тексас Бони получава бакалавърска степен по моден дизайн през 2018 г. Понастоящем е главен изпълнителен директор на собствената си линия за устойчиви облекла R'Bonney Nola.

Ар Бони е водещ инструктор по шиене в Magpies & Peacocks, базирана в Хюстън дизайнерска къща с нестопанска цел, която е посветена на използването на "Модата като сила за добро" чрез устойчивост и въздействие върху общността.

Като носител на наградата "Gucci Changemakers" те бяха отличени за работата си по отклоняване на ненужни текстилни материали и тъкани от депата и превръщането им в модни колекции. В рамките на програмата "MAKR" Бони преподава курсове по шиене на жени, преживели трафик на хора и домашно насилие.

Като първата американка от филипински произход, спечелила титлата "Мис САЩ", тя споделя колко е важно да приемеш културата си. Като глас на американците от азиатски произход, Бони отваря вратата за по-голямо разнообразие и представителство в обществото и има честта да бъде публикувана във Vogue Филипини.

Мисията ѝ е жените и младите момичета да видят себе си в нея и да се почувстват вдъхновени да покоряват целите си.