Шакира: "Дори когато страдаме от болка, можем да продължим да обичаме"

  • Сподели:
Шакира: "Дори когато страдаме от болка, можем да продължим да обичаме"

В неделя Шакира отправи явно послание към бившия си приятел Жерар Пике, като написа пост в Instagram, посветен на изцелението след предателство в новогодишния ден.

45-годишната изпълнителка и 35-годишният бивш футболист на Барселона, които имат общи синове Милан на 9 години и Саша на 7 години, обявиха раздялата си през юни след 11 години съвместен живот.

Започвайки Новата година с положителна нотка, тя написа:

"Дори ако някой ни е предал, трябва да продължим да се доверяваме на другите. Когато се сблъскате с презрение, продължавайте да зачитате стойността си. Защото има повече добри хора, отколкото лоши. Повече хора със съпричастност, отколкото с безразличие. Тези, които ни напускат, са по-малко от тези, които остават до нас. Нашите сълзи не са напразни, те поливат почвата, от която ще израсне бъдещето ни, и ни правят по-човечни, така че дори и да страдаме от болка, да продължим да обичаме.''

Това се случва само няколко седмици, след като Шакира и Жерар се събраха в съда, за да ратифицират споразумението си за попечителство над децата.
Те официално подписаха споразумението в Барселона, като влизаха и излизаха от съда поотделно, докато бяха представлявани от правните си екипи.

Твърди се, че Жерар, който емоционално се оттегли от футбола миналия месец, е дал благословията си бившата му партньорка да се премести в Маями през новата година заедно с двамата им сина, за да избегне дългата съдебна битка.
Приема се, че желанието на Шакира да се премести в Маями, където е живяла и където се намира част от семейството ѝ, е било основната пречка за предишния неуспех на двойката да постигне извънсъдебно споразумение.

Испанската преса съобщи също, че Жерар ще може да прекарва десет дни месечно с децата си като част от споразумението за попечителство с Шакира.

Каталунският ежедневник El Periodico, който разкрива това, което описва като "дребния шрифт" на споразумението на двойката, казва: "От следващата година Жерар Пике ще има децата си 10 дни в месеца, както и трите ваканционни периода в САЩ, освен Коледа и лятната ваканция.
"Тази Коледа те ще се редуват в попечителството на 50 % според календара на регионалното каталунско правителство, а през следващите години ще го правят според училищния календар на децата.''

Жерар вече е в нова връзка с 23-годишната студентка по връзки с обществеността Клара. След раздялата Пике беше забелязан да целува страстно новата си половинка, тъй като двамата далеч не крият новата си връзка.

През септември Шакира призна, че раздялата е била "невероятно труден" момент за нея и семейството ѝ.

Междувременно се съобщава, че Жерар и Шакира са се съгласили да продадат имението си в Барселона, където са отгледали двамата си сина.