Силата на волята и как да постигнем мечтаните цели чрез постоянство

  • Сподели:
Силата на волята и как да постигнем мечтаните цели чрез постоянство

''Физическите проблеми ни дават - физическа сила. Проблемите на разума ни дават - ментална сила. Проблемите в общуването ни дават – социална сила. И всички проблеми ни дават – духовна сила и закаляват волята!'' – Стив Павлина 

Волята е това оръжие, което ни позволява да помиришем победата. Тя е тази част от човешкия характер, която развива един силен и достоен опонент, който никога и за нищо на света не би се предал пред трудностите. Истината е, че волята първо калява нашето тяло и психика, а чак след това ни помага да сбъднем мечтите си!

Представете си, ако нямате волята да се борите и стоите с години на едно и също място, просто няма как да се докоснете до онова, за което сърцето ви така силно мечтае да изпита, като постепенно желанието ви ще бъде изгорено от невъзможността ви да повярвате в себе си и да изпитате силата на волята си.

Волята ни дава силата да продължим, дори тогава когато чувстваме, че нямаме никаква сила и не вярваме в собствените си възможности, именно тя ни напомня колко сладък би могъл да бъде животът, ако никога не се отказваме да преследваме своите цели, докато не достигнем най-високия връх на успеха.

За да развие един човек своята воля е нужно да поработи известно време върху това, като едни от първите стъпки в тази посока, трябва да бъдат свързани с постоянството и всекидневното поставяне на цели, като започнем от най-малката и завършим до най-голямата си мечта.  
Обикновено волята се калява, когато човек започне да прави онези неща, които никак не са му по вкуса, но които със сигурност ще му помогнат да се изкачи до върха!

Когато започнем да правим онези неща, които не харесваме, но знаем, че са нужни за да ни избутат напред, трябва да стиснем зъби и да не забравяме, че носим в себе си огромен заряд, който няма да ни позволи да се откажем на крачка от успеха, нито пък ще позволи да спрем да се борим за това, което силно искаме да постигнем.

Голям процент от хората спират, когато усетят, че е прекалено трудно за тях и вместо да изпитат волята си, решават да дадат на заден ход и да се откажат от целта си, без дори да са опитали поредното предизвикателство. Човек не се ражда с воля, човек я развива с времето и това обикновено се случва в най-критичните и съдбоносни моменти в своя живот, когато чувстваме, че нямаме вече никаква сила, но един вътрешен глас ни прошепва да не се отказваме. 

За да развие човек волята си, на първо място, трябва да поработи със своето съзнание, като програмира в него всяка стъпка, която трябва да следва, докато не достигне до целта и така ден след ден, човек може да си повтаря основните стъпки и дори да са ужасно трудни за изпълнение, трябва да бъде сигурен, че е много по-силен, отколкото си представя и именно волята е тази магическа вълшебница, която нагледно ще му покаже този неоспорим факт. 

Волята притежава силата да реализира всяка наша мечта и когато човек успее да я развие в себе си, той ще е готов да получи желаното, но преди това единственото правило е, никога да не се отказва по пътя към целта!