Стивън & Кейт Спилбърг: да те гледат с този поглед

  • Сподели:
Стивън & Кейт Спилбърг: да те гледат с този поглед

30 години брак и 7 деца по-късно, Стивън Спилбърг продължава да се възхищава на съпругата си Кейт Капшоу.

Фазата на "медения месец" в една връзка обикновено отминава след известно време, но някои двойки изглежда са благословени с вечния пламък на любовта. След три десетилетия брак Стивън Спилбърг и съпругата му Кейт Капшоу все още са влюбени един в друг, а връзката им с времето става все по-силна. 

Запознават се като колеги.

Срещат се през 1984 г. на снимачната площадка на филма "Индиана Джоунс и храмът на обречените", но едва няколко години по-късно прехвърчат искри и те започват да се срещат.

И за двамата това е втори брак.

Преди да  се обвърже сериозно с Кейт, Спилбърг е женен за актрисата и певица Ейми Ървинг, от която има син на име Макс. Двойката се разделя през 1989 г., а той и Кейт заживяват заедно през същата година. По това време Кейт също има един брак зад гърба си и 2 деца - биологичната си дъщеря Джесика и осиновения си син Тео.

Семейството им започва да се разраства.

Скоро след това Стивън осиновява Тео, когото Капшоу е отглеждала преди да се оженят. През 1990 г. щастливата двойка посреща първото си биологично дете - дъщеря им Саша. След това Кейт и децата приемат юдаизма, а през следващата година тя се омъжва за Стивън. След това двойката посреща още две биологични деца: дъщеря им Дестри и сина им Сойер, а през 1996 г. осиновяват още една дъщеря - Микаела.

Стивън признава, че да има голямо семейство не е било нещо, което е планирал или на което се е надявал. Смятал е, че няма да може да жонглира с родителството и натоварената си кариера, но с течение на времето е променил мнението си. Един от синовете му признава, че Стивън успешно съчетава филмовия си талант и това да бъде баща: ''Режисьорските му умения работят както в киното, така и у дома''. Спилбърг също така споделя, че всяка вечер разказва различна приказка за лека нощ на всяко от 7-те си деца, подобно на това, което прави на снимачната площадка.

С увеличаването на семейството им Кейт си взема почивка от филмовата си кариера.

Но всъщност Кейт е "водещата дама" в семейството им. Капшоу не съжалява, че е напуснала светлината на прожекторите, за да прекарва повече време с децата си и да се посвети на грижите за семейството: ''Стивън и аз сме партньори и съвместният ни живот е на първо място'', обяснява Кейт и добавя, че семейството е по-скоро нейната сцена, докато съпругът ѝ се занимава с кино: ''Всеки управлява своя самолет от пилотската си кабина. Стивън пише сценарии, режисира и продуцира филми, а аз управлявам семейството."

Бракът им е движещата сила на Стивън.

Известен с това, че брани личния си живот и рядко го обсъжда в интервюта, Стивън признава, че този брак е нещо, което го е променило по много начини, като казва, че намирането на любовта на живота му е най-големият ''определящ характера'' момент за него:

''Това се случи, когато срещнах Кейт и се ожених за нея.''

Честността и уважението са на първо място.

Щастливият брак, продължил три десетилетия, е рядко срещан, което говори колко дълбоко двойката се цени един друг. Веднъж Кейт споделя, че много уважава отдадеността на Стивън към кариерата му и че той в замяна уважава изключително важната роля, която тя има в семейството им. И двамата знаят стойността на честната комуникация, която е в основата на всяка трайна връзка.