Три типа личности, които трябва да избягваме, за да бъдем щастливи

  • Сподели:
Три типа личности, които трябва да избягваме, за да бъдем щастливи

Светът е така сложно устроен, че с всеки изминал ден, ние осъзнаваме, че сме само една прашинка във Вечността и всеки човек носи своите странности и тайнственост. Казват, че всеки човек си има двойник, който е успял да вземе неговите външни белези и физическа структура, но това по което всички ние се отличаваме е нашата същност, която е единствена и специално подбрана за всеки човек по света. Спрямо нея всички се различаваме, защото в себе си носим различни духовни ценности, които ни правят истински специални и неповторими.

Има хора, които всекидневно срещаме, дори допускаме да станат важна част от живота ни, като в последствие съжаляваме искрено за своя избор, тъй като те са успели да внесат в живота ни единствено болка и страдание. За да можете да предотвратите тези моменти, разберете кои са трите типа личности, които трябва да избягвате, ако не искате да страдате.

1. Материалиста
Този човек е успял да издигне в култ материалните притежания, а вниманието му е насочено единствено във възможността да натрупа възможно най-много средства и за тази цел е твърдо решен да премине през всякакви перипетии, като например чувствата и желанията на останалите, всякакъв тип норми и рамки на нормално поведение, като в действителност този човек се е превърнал в един егоистичен материалист, за който парите са основната мисия, която той плътно се стреми да следва.

Лесно можете да познаете този тип личности по тяхното силно желание да контролират ситуацията и да черпят всички позитиви от тях към себе си. Материалистът е до такава степен вглъбен в това да спечели повече пари, че всички емоционални и духовни усещания, за него са просто чужди. Когато човек допусне подобна личност във своя живот започва постепенно да усеща, че е по някакъв начин използван, а липсите на нормална комуникация обвързана с чувства и откровени мисли, ни прави нещастни.

2. Агресора
Профилът на този човек е малко по-различен от първия, тъй като него бихме могли по-лесно да го разпознаем, още в самото начало на нашите отношения по дребните скандали, без които той не може да съществува и по агресивния начин, по който възприема целия свят. Когато имаме подобен човек до себе си постоянно ще усещаме един страх, какво ще кажем и ще направим и дали по този начин няма да го провокираме. Колкото по-далеч стоят подобни хора от нас, толкова по-спокойни, уравновесени и щастливи ще бъдем самите ние.

3. Лицемерния подмазвач
Това е може би една от най-често срещаните типове личности. Този човек бихте могли да го разпознаете в близък приятел, колега, роднина, партньор и почти всеки втори човек, когото срещате по улицата. В днешния свят маските са се превърнали в задължителен атрибут, който уж ни помага да съхраним своята същност, но в действителност не ни позволява да разгърнем потенциала си и да покажем своите духовни качества пред другите. Докато хората живеят с тази заблуда, в света ще продължава да се променя, докато в един даден момент ще е трудно да разберем, какъв човек стои срещу нас, дали той не е поредният актьор в живота ни, поставил маската на разбран, мил и искрен приятел, който в действителност цели да ни нарани.