Вселенските послания, които се връщат към нас като бумеранг, за да ни навлекат беди

  • Сподели:
Вселенските послания, които се връщат към нас като бумеранг, за да ни навлекат беди

Повечето хора не осъзнават силата, която притежава тяхната мисъл, както и безгласното послание, което изпращат към Вселената, а именно това е причината често пъти да си мислим, че тя не е успяла да чуе молитвите ни, защото ни изпраща нещо много по-различно от това, за което сме мечтали. Но в действителност това е нейният отговор на желанията ни. Проблемът идва оттам, че ние самите не сме успели правилно да формулираме мечтите си и сме създали много по-различен образ на молбите си към нея. 

Вашето съзнание притежава силата да преработва постъпилата информация и да я изпраща на Вселената, но когато тя носи по-различен тип вибрации и в нея е попита някаква обида или пък желание за отмъщение, всичко това се връща към нас с неописуема сила, за да ни покаже, колко неправилно е мисленето ни.  

Разберете кои са посланията, които имат способността да се върнат към нас като бумеранг и да ни навлекат по-големи беди. 

Критикуващи фрази
Обикновено човек е свикнал да критикува нещата, които не може да има или пък тези, които смята, че не харесва. Често пъти казваме фрази от сорта на – ''Парите носят злото!'' или пък ''Богатите винаги привличат нещастие!'' – и по този начин без да осъзнаваме, сами отблъскваме богатството и добрия живот от себе си. Колкото по-критична е мисълта ни, толкова по-силно е и посланието, което отпращаме. Напоено с доза ирония или пък отвращение, то бива чуто то Вселената и тя от своя страна се стреми да изпълни тази наша странна молба.

Част от критикуващите фрази на повечето хора са свързани и с – ''Виж го този човек, какъв нещастник е!'' – и по този начин предизвикваме с пълни сила цялото това нещастие към себе си. Колкото по-критични сме към света, хората и случващото се около нас, толкова по-безкомпромисна и безмилостна е Вселената към нас. Когато постоянно виждаме чашата празна и не спираме да се оплакваме от живота си Вселената ни напомня, че винаги може да бъде и по-зле, като ни изпраща поредната порция огорчение, което е сметката за всички думи и мисли, които сме адресирали неправилно.

Осъждащи фрази
Все по-често ни се случва да осъждаме някого за начина, по който изглежда, за интелекта му или пък липсата на такъв, за маниерите, говора, характера, недостатъците му и прочие, като всичко това рано или късно се връща към нас самите. Посланията като – ''Аз съм много по-добър от тях, заслужавам много повече!'' или пък ''Защо аз съм беден, а на другите съдбата изпраща богатство, това не е честно!''  – предизвикват не само Вселената, но и съдбата да се намесят, като ни показват нагледно, колко по-зле би могло да бъде нашето положение, а това се случва изцяло заради фразите, които изричаме, които вместо благодарност, носят силна негативност, алчност и надменност. Когато човек не може да изпрати позитивизъм и любов, чрез своите послания, той получава ''ефекта на пеперудата'', който допринася за разминаването на това, което е изпратил като желание с урока, изпратен му с пълна сила отгоре.

Много често забравяме да благодарим за това, което имаме или пък се сещаме едва тогава, когато вече сме го изгубили. Тогава оценяваме стойността му и разбираме в действителност, какви щастливци сме били. Най-пагубното мислене е свързано с невъзможността на човек да се радва и да благодари с отворена душа за своя живот и всяко дребно вълшебство в него. Огромен процент от хората изпращат ежедневно подобен тип послания към по-висшите сили и те са свързани с бързото забогатяване и охолния живот, но същевременно забравят да положат някакво, дори и минимално усилие в тази посока и така съдбата вместо ''милиони'', започва да изпраща ненаучените уроци, като например – ''Не можеш да получиш нещо в този живот, без да си се потрудил за него и без да си платил пълната цена!''

Странни молби, свързани с отмъщение, зло и нещастия
Огромен процент от молбите ни към Вселената са толкова странно подредени, че и самата тя започва да се обърква от неадекватните послания, които ѝ изпращаме. Мислим си, че някой човек трябва да страда и от своя страна започваме мисловно да молим по-висшите сили и да изпратят някаква справедливост, но и тук истината е, че ние не сме съдници, нито пък тези, които могат да определят нечий друг живот, над който Господар е само Бог.

Колкото по-често изпращаме подобни молби към Вселената, толкова по-яростно тя ни напомня, че не притежаваме такава сила да променяме чуждата съдба, а всички молитви свързани с омраза и зло, не вещаят добро бъдеще, а единствено нови предизвикателства и неприятности, които променят нашето мислене и най-вече духовност. Когато се научим да излъчваме смиреност и добрина, Вселената задължително ще отговори на молбите ни и ще ни награди за нашето духовно извисяване над арогантността, дребнавостта и жаждата за величие и богатство!