Оливия Уайлд: ''Да празнувам тялото си - това е моят ритуал за красота''

  • Сподели:
Оливия Уайлд: ''Да празнувам тялото си - това е моят ритуал за красота''

Оливия Уайлд - актьор, писател и режисьор зад триумфалния "Booksmart" и предстоящия психологически трилър "Don't Worry Darling" - отваря жизненоважни теми с всеки проект, който ръководи. Кампанията за красота не прави изключение. За да отбележи петата годишнина на Уайлд като главен активист на марката на "True Botanicals", калифорнийска изцяло естествената линия за грижа за кожата, която е с устойчив източник, актрисата участва в нова кампания, над която имаше пълен творчески контрол.
 „Устойчивостта е секси", казва Уайлд. 
Оливия гордо притежава своята чувственост в различни състояния. Освен да популяризира продуктите на линията, тя има за цел да изследва теми за увереност и контрол върху тялото си, което става все по-обсъждано след раздялата ù с дългогодишния годеник Джейсън Судейкис и новата връзка с Хари Стайлс.
„Аз съм човек, който е родил две деца, в края на 30-те си години и сега обичам тялото си повече от всякога. Радвам се на възможността да се грижа за себе си. Ето това е моят ритуал за красота: да се грижа за себе си и да празнувам тялото си на този етап от живота." 

Тук Уайлд говори чрез своята визия за кампанията, борейки се със стигмите около женското тяло, текущата си уелнес рутина и как избягва капана на социалните медии.

В ерата на социалните медии се водят много дебати относно женското тяло. Как бихте искали тази кампания да се бори срещу табутата около женските тела?

- Това е умишлено неретуширана кампания. Искаме да отпразнуваме идеята да обичаме собственото си тяло и да се чувстваме уверени в него. Красотата не е задължение за взаимодействие с останалия свят. Тук става въпрос за взаимодействие със себе си.
Трябва да благодарим на телата си, че ни има. Че можем да танцуваме, заради тях.
Да се движим заради тях.
Да тичаме в парка заради тях.
 
Предполагам, че подкрепяте движението #FreetheNipple и сте против двойните стандарти.
Мина известно време от онази прочута ваша снимка, която стана вайръл в мрежата - показахте как кърмите бебето си.

- Иска ми се в тази страна да не сме толкова ужасени от женските тела и да не ги заклеймяваме. Без женските тела ние нямаше да се намираме тук. Страхът от зърното е доста глупав страх.

Родителството оказа ли влияние върху подхода ви за красота?
 
- Абсолютно го опрости и почисти. Исках да бъда по-разумна и отговорна в грижата за себе си и не на последно място към грижата за околната среда. Когато станеш родител мислиш повече за дълбокото бъдеще.
Не исках да нанасям върху кожата си куп канцерогени всеки ден. Когато бях бременна търсих чисти продукти, които са безопасни. А щом децата ми бяха малки, инстинктът не бе по-различен. Нямах намерение да излагам кожата им на всякакви токсични химикали. 
 
Какви са вашите уелнес ритуали, за да се чувствате по-здрава и по-щастлива?

- Това, което миналата година ме научи, е че най-ценното нещо, което имаме в живота, е времето и свободата, с която да го прекараме така, както искаме и с хората, които искаме. Със сигурност това влияе на здравето ни. Тази година започнах да отделям много повече часове за тренировки, защото самата аз се чувствам по-добре от всякога. Бих си позволила да дам и един съвет: пийте повече вода.
Мисля, че знам къде е ключът. Ако намерите такава бутилка, която страшно много да ви харесва, вие ще искате да я взимате навсякъде с вас. Така ще се стимулирате да пиете повече вода.

Имате ли някакви любими занимания, които ви държат в добра форма?

- Обичам да ходя пеш, да плувам, да чета книги, обичам да медитирам, да си взимам дълги душове и да се наслаждавам на тишината.
Смятам, че упражненията също са ритуал за мен. 
Няма как да получите всички тези неща, които изброих в рамките на един единствен ден. Нито пък за седмица. Невъзможно е. Но се стремя да ги вмъкна в ежедневието си.
Също така мисля, че е полезно от време на време да се разделяме със социалните мрежи. Знам, че е трудно, но лично за себе си открих, че това внася много мир в живота ми. 
Психичното здраве е нещо, върху което трябва да се съсредоточим повече, особено след тази дива година. 
Хубаво е да мислим какво поглъщаме чрез кожата си, през червата си и през очите си. 
 
Мисля, че трябва да спрем да имаме всичко под ръка, затова смятам, че е важно да се отървем от приложенията, които насърчават нездравословното поведение в самите нас. Ние имаме контрол върху тези неща. Признайте какво контролирате и разберете, че всичко, което внасяте в живота си, е избор. Имаме избор в начина, по който харчим парите си и начините, по които изпълваме живота си с медии, е избор как искаме да се чувстваме. Ритуали, които ви позволяват да възвърнете чувството за баланс и връзка с вътрешния си глас - това наистина има много общо със здравето.