10 храни, с които да подобрим фигурата си

  • Сподели:
10 храни, с които да подобрим фигурата си

1. Кисело мляко

Ползите от консумацията на кисело мляко са много. То подобрява имунната система и спомага за премахването на холестерола. Ако искаме да намалим теглото си, важно е консумацията на кисело мляко никога да не бъде на гладно, тъй като киселото мляко може да повиши стомашната киселинност. Киселото мляко спомага за разрешаването на различни стомашни проблеми – подуване на стомаха и запек. Определено трябва да заложим на киселото мляко, ако държим да свалим излишните килограми.  Ако искаме да регулираме теглото си, трябва да заложим на мляко, което не съдържа допълнителни захари и масленост. На опаковката трябва да има възможно най-малко съставки, за да сме сигурни, че е истинско и натурално.

 

2. Сьомга

Тя спомага за подобряване на метаболизма, както и за намаляване на холестерола. Ползите на тази риба са изключително много – закрепване на костите, на ноктите, подобрява нивата на кръвната захар, както спомага за растежа при подрастващите. Сьомгата е изключително здравословна и подходяща за нормализиране на теглото.

 

3. Броколи

Този зеленчук е богат на минерали и витамини и е с изключително ниско съдържание на калории.  Той спомага за коригирането на кръвната захар, за понижаване на холестерола и е изключително подходящ, ако сме започнали диета, тъй като е много богат на витамини – A, B, C, K. Този зеленчук съдържа натрий, протеини и фибри, изключително важни за поддържане на красива фигура. Също така на него можем да разчитаме за правилното функциониране на метаболизма, перисталтиката на червата и поддържане на имунната система.

 

4. Бяло месо от пиле или пуйка

Месото от пуйка е изключително богато на протеини, както и е напълно подходящо, ако сме започнали диета. Месото от пилешките гърди е подходящо, ако искаме да отслабваме здравословно, защото то е богато на протеини и с минимално съдържание на въглехидрати. Бялото месо от пуйка и пиле е богато на витамини и минерали, които са изключително полезни за поддържане на здравословен начин на живот и сваляне на излишните килограми.

 

5. Домати

Те са с голямо съдържание на минерали и витамини. Доматите са полезни за справяне с излишните килограми, за предпазване от сърдечни заболявания, както и за костите, очите, косата и зъбите. Имат изключително много ползи за човешкия организъм, тъй като са с високо съдържание на полезни хранителни вещества. Ако сме започнали диета, доматите са подходящият избор, който да включим в нея.

 

6. Зеле

Зелето е богато на витамин C, както и на витамин K. То има изключително много ползи за човешкото тяло – за кожата, за нервната система, за мозъка и за прочистване на тялото. Ползите от него са изключително много, защото освен всичко това, то подобрява концентрацията, спомага за прочистването от акне и най-вече е подходящо за нормализиране на теглото.

 

7. Яйца

Варените яйца са с високо съдържание на витамин Д,  желязо, фосфор и протеини. Освен за стабилизиране на теглото, те са подходящи и за изграждане на мускули, укрепват имунната системата и помагат при отслабване, тъй като са богати на протеини и съдържат изключително малко калории.

 

8. Телешко месо

Освен че е вкусно, телешкото месо е изключително полезно и питателно. То е с високо съдържание на цинк, витамин B и желязо. То е способно да намали риска от затлъстяване и диабет и да подобри имунната ни система. Ако искаме да сме здрави, изпълнени с енергия и да свалим ненужното тегло, е важно да консумираме телешко месо.

 

9. Спанак

Спанакът съдържа минерални соли, които са изключително полезни за нормализиране на теглото, както е особено полезен за костите, кожата, очите и кръвообращението. Спанакът има способността да действа успокоително и да намалява стреса. Той е богат на витамин А, витамин С, цинк и желязо. Изключително добре повлиява на метаболизма и е подходящ, ако сме избрали здравословен начин на живот или сме започнали диета.

 

10. Извара

Този млечен продукт има значителни ползи за костите зъбите, както и за регулиране на теглото. Тя съдържа  витамините - В2, В12, А, Е, селен, цинк и магнезий. Важно е редовното консумиране на извара, ако искаме да свалим излишните килограми и да подобрим фигурата си. Тя помага за бързото изгаряне на мазнините има изключителното свойство да засища глада.