10 инжекции женска енергия за всеки ден

  • Сподели:
10 инжекции женска енергия за всеки ден

Ще започна с нещо много важно. Напоследък много се говори за нея – женската енергия. Колко е хубаво да я имаме, колко е важно да я развиваме. Но да правим нещо машинално, просто защото други говорят за него, никога няма смисъл. Та въпросът е…

ЗАЩО НИ Е ТАЗИ ПУСТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ?

Какво значи да живеем чрез нея? Какво ни носи? Значи ли, че сме по-слаби от мъжете, когато сме в женската си енергия…? По-хубави ли ни прави? По-женствени?

Да, и това прави. Разбира се, първият видим знак е, че ни разхубавява, прави по-свежи, по-секси, по-женствени. Прави ни сияйни. А когато светим, това привлича към нас хората много по-силно отколкото, ако сме просто хубави физически.

Но става дума за много, много повече…

Жената, която е в женската си енергия, е свързана със себе си. Тя е в директна връзка със своята интуиция и вътрешна мъдрост.

А те винаги знаят по кой път да ни поведат, кои решения ще ни донесат щастие. Те усещат стотици пъти по-силно от разума кое е нашата истина, нашият верен избор.

Женската енергия ни помага да имаме това, което душата ни желае, без да го гоним със зъби и нокти. Истинската, жива енергия ни позволява да се отпуснем, да се доверим на живота. Позволява ни да оставаме в спокойствие и радост, докато желаните неща идват при нас.

Думата „привлекателна” за красива, желана жена никак не е случайна. Това означава, че тя ПРИВЛИЧА. Тя просто е. И просто бъдейки, мъже, хора и събития се устремяват към нея.

Това е истинската женска енергия. Тя е светеща, но също спокойна, доверяваща се, търпелива, мека и обичаща. Тя е отворена и приемаща. Тя ни води тихо там, където искаме да бъдем, без да тичаме като луди. С вяра, с радост, с лекота.

Спечелих ли ви за идеята…? Ще ви споделя, че женската ми енергия далеч не винаги е била силна, и че все още я събуждам ден след ден, малка стъпка след малка стъпка. Но мога да ви уверя – в моментите, когато гори в нас, когато й позволим да се прояви – в тези моменти стават чудесата. Тогава разбираме разликата и разбираме за какво говорят жриците и модерните наши жени гурута.

Но най-хубавата новина…

Разбираме, че тя винаги е била наша! Тя не е нова придобивка. Тя е нашият истински дом.

Тя не е привилегия на избрани. И не е нужно да доказваме нищо, за да я имаме. Не е нужно нищо да покоряваме, нищо да изкривяваме в себе си. Нужно е само да я събудим от сън, да й позволим да се прояви. Нужно е да си я спомним и да й дадем път в живота ни. Тя сама ще свърши всичко останало.

Разбира се, понякога ни е нужна малко помощ, за да започнем това събуждане. За да открием какви съкровища се крият в нас. Можем да правим големи, трансформиращи стъпки (това обикновено са тренинги от по 2 или повече дни, или ретрийти в женски групи сред красива природа.) Те могат да ни дадат мощен тласък, който отприщва много промени на всички нива.

Но както са казали мъдрите хора

Големите резултати идват от малките ежедневни промени!

Затова може би по-постепенно, но трайно и сигурно ще усетите това пробуждане чрез малки стъпки всеки ден. Чрез малките неща, които сме готови да променим и вкараме в ежедневието си РЕДОВНО. Иска посвещение. Но така, стъпка по стъпка, един ден ще се обърнем назад и видим, че нищо вече не е същото… И живеем съвсем друго качество живот.

Така че… Готови ли сте за наръчник "Женска енергия за всеки ден"?

Ето моите съвети за малките неща, които носят големи промени за жената:

1. Движи се и действай… бавно!

Това е по-важно, отколкото звучи на пръв поглед. И по-трудно! Интензивният ни живот на работещи жени, съпруги, майки, дъщери и приятелки иска от нас постоянно да бързаме за някъде. Скачаме от една задача на друга. Постоянно сме с мисълта, че няма време. Но ако се оставим редовно в това трескаво състояние – то яде от женската ни енергия!

Колкото и антилогично да ти звучи – следващия път, когато много бързаш със стоте „спешни” задачи, просто забави темпото! Започни да дишаш бавно, да се движиш бавно, да вървиш бавно. Позволи си да усетиш, че светът няма да се срути, ако свършиш една задача по-малко. Позволи на спокойствието да нахлуе в главата ти. Тогава идват и най-ефективните решения и по-добри идеи.

Упражнявай се всеки ден – поне в дадена част на деня просто се движи и действай бавно!

2. Нека главата следва тялото, а не тялото главата!

Точно когато бързаме и вървим по улицата целеустремено, горната част на тялото ни сякаш води долната. Тя се е упътила упорито към целта, издавайки усещането, че сме в стрес. В един момент това просто става навик. Главата върви напред, а тялото следва. Но това е мъжкият модел!

Африканките например, както в танците, така и в ежедневните си движения – от край време поддържат коренно различна стойка. Те са здраво заземени, краката им имат стабилна връзка със Земята. И главата в никакъв случай не избързва напред!

Тя е извисена нагоре, сякаш конец я дърпа. Раменете са изправени и това издава уверена, заземена, женствена и спокойна позиция. Така че за да вкараме всички тези усещания, нека започнем от стойката. Нека долната, пълна с женска енергия, част води, а главата да я следва с достойнвсто!

3. Танцувай… винаги, когато можеш!

Танцът не е само нещо, което правим за другите. Танцът е преди всичко вътрешно изживяване. Гарантирам ти – дори да не мислиш, че танцуваш добре – 10 минути на ден свободен танц на любимата ти музика и ще започнеш да се възхищаваш на себе си по нов начин!

Танцът раздвижва женското пространство – ханшът и областта на матката – и така вкарва нова свежа енергия там. Но също така ни позволява да влезем по-свободно в нашите емоции, да ги изразим, да се усетим красиви, да се гледаме в огледалото, да се движим секси… Дори само това да изберете да вършите редовно, след месец вече ще усещате женствеността си във всяка ваша клетка!

4. Изчистване на маточното пространство

Темата за изчистване и зареждане на маточното пространство е голяма и отделна сама по себе си. Точно там е свещеното хранилище на женската енергия, връзката със съзидателните и творчески сили вътре в нас. Това е връзката с Майката и креативния потенциал на Вселената.

Когато през живота събираме неативен опит като жени – проблемна връзка с майка ни, отхвърляне като жени от мъжете, разочарования и болки в отношенията с тях, или също сексуални насилвания – това се складира като негативна енергия в тази област.

Затова нашата задача е просто да разчистим тези наслоявания. След изчистване вече вътрешната светлина става много по-ярка и ние се свързваме много по-лесно с интуицията.

Най-силно това става по време на специални практики в групи, където терапевта следи за процеса. Но ето какво можете да направите сами вкъщи:

- Изчистване на матката чрез изчистване на връзката с майката: гледайте всеки ден в продължение на 21 дни снимка на майка си за около 5 минути. Вглеждайте се в очите й, чрез тях се свързвайте с нея.

Оставете на всички надигащи се чувства да излязат свободно. Плачете, викайте, смейте се, ако е нужно. След това поставете глава на пода в молитвена, подчинена поза. И

зкажете благодарност на глас за това, че ви е дала дара на живота. Без значение какви са (били) отношенията ви с нея и какво чувствате, че ви е причинила. Правете това упражнение, за да освободите себе си и да отдадете това, което не можете да отречете – че ви е родила.

- Напявайте мантрата ВИШВАШАКТИ АВААМ 108 пъти подред, в рамките на 101 поредни дни. Тази мантра освобождава матката от чувство на сексуално отхвърляне като жена или сексуална злоупотреба и насилие. Докато напявате мантрата, дръжте ръцете си с любов върху това пространство. Отдолу лявата, отгоре дясната.

- Слушайте медитацията за Изчистване на маточното пространство в продължение на 21 дни.

5. Зареждане на матката

След като сте направили редовно поне едно от нещата за изчистване на матката, време е да я заредим. Един начин за това е отново чрез силата на водената медитация.

Слушайте колкото пъти ви е приятно (но поне 1 седмица) медитацията за Свързване на утробата и сърцето. Това е красива медитация, която ще помогне на вашата събудена женственост да разцъфти с по-голяма сила.

Друго, което можете правите с помощта на тялото, са всякакви кръгови движения с тялото и осморки.

Напр. всяка сутрин правете кръгови движения на тялото около оста му, после само ханша, след това горната част на тялото, като завършите с главата. Правете по няколко пъти всяка част, в посока по часовниковата стрелка. След като стигнете главата, направете всичко обратно – тръгвате надолу по тялото по същия начин, този път обратно на часовника.

Можете също да правите движения на ханша по хоризонталата (успоредно на пода) или вертикалата (перпендикулярно на пода), които са във формата на осморка. Ръцете също могат да се включат, правейки осморки.

Правете всичко това на красива музика, която ви кара да се усещате женствени и изпълнени. При всички тези танцови упражнения внимавайте стъпалата на краката да бъдат обърнати навътре, а не навън! По този начин енергията се акумулира вътре в тялото, вместо да излиза навън.

6. Въртене по Лариса Ренар

Съществува мощно енергийно упражнение, което завихря женската енергия – както да привличане на хубави неща в живота, така и за тяхното задържане. Нужно е да се практикува редовно, освен в дните на менструация. В същото време е важно бройките да се увеличават много постепенно, без насилване над тялото и без големи скокове.

Обяснението на цялото упражнение можете да видите във видеото ТУК.

7. Съблазнявай себе си

Искаш да бъдеш съблазнявана? Искаш да те карат да се чувстваш като истинска жена?

Ако ти не можеш да видиш, усетиш и изживяваш това в себе си – трудно ще го излъчваш навън! Преди всичко, бъди своята собствена съблазнителка. Своя най-голям обожател и любовник.

Когато се събудиш – галиш ли себе си с любов? Когато се събличаш след рабода – отделяш ли 5 минунки повече, за да го направиш бавно, с наслада? Обръщайки вниманието на всяка извивка по тялото ти…?

Можеш да смъкваш бавно чорпогащника по красивите си крака и да им се възхитиш отново. Можеш да подържиш гърдите си в ръце, след като свалиш сутиена… Всеки ден напомняне от самата теб, че си сексуално същество – и другите трудно ще пропускат този факт!

Повече за това как да бъдеш съблазнителка на самата себе си виж в аудио медитация "Ти си съблазнителката!" и статия: Само за жени: Пусни съблазнителката в себе си на воля!

8. Грижа за твоята Йони

Едва ли бих могла достатъчно на подчертая колко важно е за нас като жени отношението, което имаме към нашата вагина. Да я пренебрегваме е все едно да пренебрегваме най-женското си и нашата сексуалност въобще. Обожавам тези думи, които чух веднъж от посетителка в женски семинар:

Веднъж влюбиш ли се в своята Йони, нищо не може да срути самочувствието ти на жена!

Повече за това как да изцелиш тази област и събудиш нейната енергия, можеш да видиш в БЕЗПЛАТНИЯ ми уебинар "Ярка сексуалност и оргазми с нефритени яйца".

Там ще видиш кои точно практики и упражнения с нефритени яйца повишават силно възбудимостта, сексуалното излъчване на жената и лекуват травми и негативни симптоми в тази област (както физически, така и емоционални).

9. Доставяй си удоволствия

Жената се зарежда чрез удоволствията! Да – твоите срещи с приятелки (ако не се събирате просто, за да се оплаквате една на друга) не са нещо, което просто заема време. Те са удоволствие.

Редовният масаж не е някаква глезотия. Той е източник на радост от живота. Вечерите в хубави ресторанти не са просто излишен разход. Те носят наслада, а това ни дава енергия на живот!

Докато мъжете понякога се зареждат с адреналин от конкуренцията, от интензивната работа, която вършат със страст, от своята дисциплина дори – жените в същината си се зареждат много мощно от малките и големи удоволствия. Без значение дали са за тялото или за душата – макар че отговорно можем да заявим, че имаме нужда и от двете!

Така че намирай начини всеки ден да си докарваш поне мъничко удоволствие. Може да е любим филм, сутрешно кафе докато четеш любима книга, танци, масаж, разходка с приятелка, маникюр…

Без тези неща животът става просто кухо изпълнение на задачи, а това намалява не само женската ни енергия, но и радостта от това да съществуваме на тази Земя!

Така че ако това е нещо трудно за теб – ако се налага дори в графика си планирай ВРЕМЕ ЗА УДОВОЛСТВИЯ!

10. Приемай, Доверявай се

Дори и на физиологоческо ниво мъжът отдава, а жената приема. Жената е в състояние на поемане, на доверяване. Ако успеем да събудим тези инстинкти и в ежедневния ни живот, нещата започват да се случват много по-лесно.

Това не означава да бъдем пасивни, да не вършим нищо, да не правим стъпки към желанията си. Но означава да бъдем:

- По-приемащи за особеностите на другите, да разбираме тяхната гледна точка
Приемащи за всички подаръци, предложения за помощ, комплименти. Няма такова нещо като "Не ми е удобно"!

- По-търпеливи, ако нещо не идва веднага. Да разбираме, че понякога на най-хубавите неща им трябва време и спокойствие.

- Спокойни и в силата си, докато изчакваме.

- Приемащи събитията, които не протичат по плановете ни.

- Най-хубавите неща се случват, когато не ги планираме! И ако държим винаги всичко да е под контрола ни, изпускаме често златни възможности, които иначе дори не можем да си представим.

- Доверяващи се на хората и живота като цяло – твърди гаранции няма за нищо. Но когато се научим да се отпускаме на бурния поток, виждаме че той може много плавно да ни носи към целта.

- Доверяващи се в себе си – твоите инстински, вътрешен глас и сърце винаги знаят всички отговори. Да развиеш способността да ги чуваш и им се доверяваш, е най-големият подарък, който можеш да си направиш като жена.

И преди да приключа… Не забравяй, че си жена и няма нужда да вършиш всичко наведнъж и в стрес! Прочети този списък отново и избери 3 от нещата, към които чувстваш най-силно влечение. И започни от тях. Прави ги редовно поне 21 дни. И ако след това вече не можеш без тях – чудесно, значи са точните за теб!

И така ден след ден, ако си отдадена на събуждането на своята женска енергия и живот като ЖЕНА… ще минат месеци, ще се обърнеш назад и ще видиш, че нищо вече не е същото. Че няма връщане назад. И че нови и нови начини вече откриват ТЕБ как да продължиш по този път.

Автор: Силвия Матеева / Източник: Djavarava.com / Снимка: 7-themes.com