10 неща, които не трябва да казваме на половинката си

  • Сподели:
10	неща, които не трябва да казваме на половинката си

1. “Има и по-красиви жени/мъже от теб”

Това означава, че човекът срещу вас няма дълбоки чувства. Човек, който обича искрено, не би направил такива сравнения, защото в неговите очи вие би трябвало да стоите над всички останали. Щом е изречена подобна реплика от партньора ви, просто приемете, че вече той е бита карта за вас. Спокойно може да потърсите по-подходящ човек за вас.

 

2. “Ще отида на почивка, но без теб”

Това също не е приятна реплика, изречена от устата на любимия. Може би се нуждае от повече пространство или най–вероятно има нужда да си почине, но от вас. Във една връзка подобно изказване не звучи някак на място. Би трябвало, както лошите моменти от живота, така и хубавите (една почивка), да бъдат споделени. Винаги има алтернативни варианти човек да се разтовари от събралото се напрежение в работата или у дома – с разходка в парка или на заведение с приятели. Една екскурзия би следвало да бъде изживяване споделено с любимия.

 

3. “Не е твоя работа колко пари изкарвам”

Ако живеете с този човек би следвало доходите, а и всичко, което влиза в къщата, да е общо. Подобни думи би изрекъл човек, който пази личното си пространство и е до болка стиснат скъперник.

 

4. “Малко си надебеляла”

Това е изречението, което се страхува да чуе всяка една жена по света. Дори и да има доза истина в това просто никога не го казвайте на жена. Едно от нещата, които ще последват след тази реплика, е да съсипете самочувствието й и най–вероятно тя ще спре да се чувства добре във вашата компания. Всички жени се стараят да бъдат привлекателни за половинката си и ако вашата се е запуснала и няма достатъчно време да отдели за себе си (тренировки, разходки или фитнес) - това не е начинът, по който да й го съобщите. По–скоро наблегнете на това, че независимо от извивките й, тя винаги ще бъде най–привлекателната жена за вас.

 

5. “Много си скучен/на”

Това също е реплика, която не изгаряме от желание да чуем. Има доста алтернативни начини да накарате човека до вас да се отпусне и да експериментира, но тази реплика не е един от тях. Може би вашият партньор е по затворен и срамежлив от вас самите. Направете така, че да може да се отпусне във вашата компания и му покажете, че няма нищо страшно в това да пробва нови неща (в рамките на допустимото, разбира се) с вас.

 

6. “Нямам желание да бъдем интимни”

След тази реплика несъмнено ще нахлуят куп въпроси в главата ви. Например - привличам ли го/я още? Да не би, да си е намерил/а друг партньор? Връзката ни, изчерпала ли се е… И още куп други въпроси, които могат да ни побъркат.  Затова хубаво се замислете преди да изречете тази реплика на партньора си. Може би ще е по подходящо просто да му обясните, че сте имали тежък работен ден и сте уморени в момента. Най–добре ще е да споделите истината с любимия си - защо нямате желание и каква точно е причината за това.

 

7. “Мога и без теб”

Всеки би си помислил сле, като я чуе: “Ами добре, щом можеш, тогава бягай надалече”, но не съвсем така стоят нещата във връзката или в брака. За да си съхраним отношенията с партньора, трябва да сме склонни на компромиси и щом сме с даден човек би било хубаво първо да се замислим какво ни събира и колко държим на него преди да произнесем тази реплика.

 

8. “Приятелката/ят ти е по секси от теб”

Добре, да кажем, че е минало през акъла ви - в това няма нищо лошо, просто не го изричайте никога пред половинката си. Най-вероятно след като го изречете ще последват реплики от сорта на: “Ами щом е по секси - отиди при него/нея” или “Какво тогава правиш с мен” – със сигурност тази реплика ще ви навлече доста главоболия. Ако цените и държите на човека до вас просто не я изричайте никога.

 

9. “Изневерих ти с друг/а”

Със сигурност това ще са най-разтърсващите и жестоки думи, които може да чуе половинката ви. И не ви казваме просто да си го спестите и да го скриете дълбоко в себе си, а просто не стигайте до положение, в което бихте съсипали дълго изградените и с любов отношения за подобни забежки. Не го причинявайте, нито на себе си, нито на човека до вас. Това несъмнено е способно да направи дълго изградената връзка на пух и прах за секунди и всичко с любимия ви да приключи гръмко с много обиди - сълзи и болка, просто не си го причинявайте. Ако сте решили да прекратите връзката си и да започнете нова с друг човек, най-редно би било да сложите картите на масата. Да прекратите досегашните си отношения и да започнете новата любов на чисто с чиста съвест.

 

10. “Ще живеем при нашите”

Със сигурност половинката ви няма да остане възхитена от тези думи. Добре е за вас, когато се опитвате да изградите стабилни отношения и дори семейство с партньора си никога да не смесвате отношенията си с роднините, още по малко да градите семейство под стряхата на мама и тати. Просто трудно би се получило. В една връзка или младо семейство първото и най–важното е създаването и изграждането на свой собствен дом, в които влюбените да имат право на избор, както за малките ежедневни домакински задачи, така и за по големите като ремонт и обзавеждане, за да стане уютен и изпълнен с хармония. И домът, и животът ви. Никога не смесвайте две или повече домакинства на едно място, защото така, ще породите един безкраен хаос и ще пренебрегнете и потиснете собствената си връзка.