10 причини - за какво ни лъже партньорът ни

  • Сподели:
10 причини - за какво ни лъже партньорът ни

В някои дългосрочни връзки партньорите се научават ловко да извъртат истината, а причините да не са напълно честни с човека до себе си са най-различни - от това да не го наранят, до това да си спестят излишни скандали. Някои хора го правят умишлено и с цел човекът до тях да запази доверието си, а други го правят, за да не наранят чувствата на човека, когото обичат. Сега ще разгледаме за какво са склонни да ни лъжат хората, с които живеем и на които държим.

 

1. За пари

Ако сме направили неправилни покупки или разходи, които не сме съгласували преди това с партньора си, можем да изпаднем в момент, в който да спестим истината, за да не се заформят скандали.

2. За приятели

Ако сме казали на половинката си, че излизаме за едно - две питиета и незнайно как времето е отлетяло изключително бързо в компанията на дружките ни, сме склонни да потушим започващия скандал като си измислим някоя пикантна лъжа.

3. За време

Една от най-разпространените лъжи в дългите връзки е свързана със времето –  ‘’Нямах време, да изчистя, да изхвърля боклука’’ или ’’ Нямам време да се занимавам с твоите прищевки.’’.  Да, всичко това го казваме по-скоро импулсивно и с цел да се измъкнем от поет ангажимент или въобще да не го поемаме. Различни са причините, но е факт, че всички рано или късно опираме до тези лъжи във връзката ни.

4. За късните бизнес срещи

Ако партньорът ви е в постоянни бизнес срещи, продължаващи и в късните часове и никога не ви споделя за тях, то той най-вероятно прикрива друг тип срещи. Това се случва при голям процент от хората, които не са особено верни на половинката си и с цел да прикрият друг човек в живота си, изричат подобни лъжи, но има и малък процент хора, на които наистина работата им го изисква. 

5. За чувства

Със сигурност с всяка следваща изминала година чувствата се променят и няма как да останат такива, каквито са били в самото начало на връзката. Ние свикваме с човека до нас и постепенно тази тръпка изчезва, а когато се зададе въпроса – ‘’Още ли те привличам, както в самото начало на връзката ни? ‘’ – положителният отговор в голям процент от запитаните ще е просто лъжа. Тази лъжа също е с цел да се предпазят чувствата на партньора, но е възможно и просто да не искаме да навлизаме в излишни спорове с любимия.

6. За работа

‘’Имам прекалено много работа и не мога да ти обърна внимание’’ или пък ‘’Нямам настроение и то е свързано с работния ден’’.  Всички тези изказвания не биха били проблем във връзката, ако не са постоянни. Защото всички имаме лоши дни в службата, проблеми с работата, колегите или шефа и някой път е добре половинката ни да ни влезне в положението, но има такива моменти, в които партньорите просто се опитват да се отърват от семейна вечеря, някоя задача, поставена от половинката им и използват работата си като оправдание, извинение или лъжа, с която да не си свършат домашните задачи.

7. За друг мъж или жена

Ако имаме интерес към човек от другия пол или ни е приятно да общуваме и да излизаме с него, но не искаме да нараним чувствата на дългосрочния си партньор, изпадаме в режима отричай истината, каквото и да става.

8. За страстта си по-нестандартен секс

Ако не сме се разкрили по-рано пред партньора си, с времето ще бъде някак по-трудно да му кажем, че си падаме по нестандартни пози, движения или дори сексуални играчки. Когато не искаме да притесним и шокираме човека до нас със сексуалните си желания и фантазии, имаме склонността да прикриваме този факт от партньора си и да си поставяме маска на еднотипен човек без сексуални мисли.

9. За дълбока привързаност към бившия или бившата приятелка

Определено това не е нещо, което би искал да чуе партньорът ви, че още имате доза влечение към бившата си половинка. И ако искаме да не навлизаме в скандали, спорове или прекратяване на връзката, сме склонни да излъжем половинката си за този факт.

10. За килограми

Това е по-скоро насочено към дамите. Ако тръгнем да правим запитване от 100 мъже, на които им е бил зададен въпроса ‘’Дебела ли съм? ’’ – и те не са успели да отговорят напълно искрено на половинката си, тези мъже най-вероятно ще са около 85% от запитаните. Може би го правят наистина с цел да не наранят чувствата на любимата или по-скоро да си спестят излишните въпроси, които ще последват, ако си признаят истината.