10 признака, които определят мъдрата жена

  • Сподели:
10 признака, които определят мъдрата жена

В мрежата можем да открием десетки статии на тема "Признаците, които определят мъдрата жена". Разбира се, в голяма част от тях се сблъскваме със стари и добре известни факти. Но най-интересното е, че в тях не се споменава нищо за мъдростта, а само за удобството.

Според тях мъдра е онази жена, която може да бъде удобна за мъжете. Да се съгласим с това твърдение е невъзможно! Защото със сигурност съществуват и други аргументи, които могат да се дадат! Ето ги и тях!

Не лъжете себе си

Никога, дори и за най-дребните неща. Защо? Има ли смисъл? Ако има проблем, той трябва да бъде решен, така или иначе. Лъжата само отнема от силите ти. Защо трябва да правиш ненужни усилия?

Той не се обажда - изводът е много прост - просто не те харесва. Това е всичко! Да си въобразяваш, че внезапно е заминал да покорява Алпите, или се е загубил в Африка, забравил е номера ти или е толкова влюбен, че не може да се реши да ти се обади, просто няма смисъл. Ако не губиш време в илюзии и самозаблуда, после няма да страдаш!

За теб мъжете не са център на Вселената

Разбира се, че ги обичаш, но освен прекрасните момчета в живота си имаш и други любими неща - работа, роднини, хоби. Мъже е имало, има и ще има. Вероятно вече си успяла да намериш човека, с когото планираш да посрещнеш старостта. Но този факт не те кара да чувстваш, че си успяла като личност и като жена. Ти си била успешна жена и преди срещата ви и ще си останеш такава дори връзката ви да приключи.

Най-важното е, че няма вероятност да се превърнеш в обсебваща жена - такава, която задушава с любов и внимание, без да дава на половинката си въздух и малко свобода, непрекъснато е близо до него и е увиснала на врата му. Не, ти си си достатъчна.

Не си зависима от емоциите

Когато си щастлива, ти е весело, когато си нещастна, ти е зле. Не смяташ за нужно да криеш емоциите си. Разбираш, че те са част от теб, от твоята душа.

От теб едва ли ще излезе професионален страдалец, тъй като не си свикнала да се затваряш в себе си, не преживяваш обидите и не си спомняш загубите. Като цяло ти не си актриса, която не спира да показва как страда! Случило се е, преживяла си го и край! Защо трябва да живееш в миналото?

Проницателна си

Веднага разбираш кога хората те лъжат и това винаги ти помага в живота. Но твоята интуиция не е избирателна. Усещащ и когато някой страда и винаги му оказваш подкрепа. Винаги забелязваш, когато някой човек се радва искрено и го възнаграждаваш с нещо приятно.

Образът ти е ясен

Дрехите и аксесоарите ти винаги са подбрани по правилния начин. И обикновено предпочиташ проверените варианти. Не обичаш да експериментираш с неща, заради които по-късно ще съжаляваш.

Ти не си човек, който непрекъснато се стреми да е в крак с променящата се мода. Да, следиш какви са последните тенденции, но избираш онези неща, които се вписват в стила ти. Никога не се стараеш да впечатлиш някого. Най-важното за теб е да си в хармония със себе си.

Отстрани изглежда, че избираш дрехите си с лекота и без усилия ти се получава винаги да изглеждаш красива. Успяваш да изглеждаш хармонично и подходящо навсякъде. Точно толкова, колкото самата ситуация изисква.

Сама поставяш границите

Всяка сфера на уредения ти живот си има граници, от които не искаш да излизаш. Или обратното - нямаш желание да пуснеш когото и да било по-близо. Другите усещат границите и не могат да ги унищожат. По никакъв начин. Не помагат нито убежденията, нито заплахите, дори изнудването и опитите за измама. Това е напразно, само губене на време и изразходване на енергия. В крайна сметка само ти решаваш кога и за кого можеш да премахнеш установените рамки.

Познаваш себе си много добре

Тялото ти никога няма да ти предложи неочаквани или неприятни изненади. Причината е проста - отнасяш се много внимателно към него. Разбира се, и ти си човек, и ти можеш да се разболееш, да се почувстваш зле. Има дни, в които просто не си се наспала или нямаш настроение...

Но ако ти предстои важен ден, няма да се събудиш с ужасен махмурлук, защото предишната вечер си спряла навреме. Това не се дължи на желязната ти воля или самоконтрол. Просто усещаш желанията на тялото си и знаеш колко важно е това.

Ти си отличен аналитик

Мечтите са хубаво нещо, но повече ти харесват конкретните планове, особено когато трябва да обмислиш важни неща. Освен това, плановете ти са напълно осъществими.

Да правиш планове е едно, но да успеше да анализираш усложнилата се ситуацията и да пресметнеш вариантите е съвсем друго нещо. Всичко това ти се отдава много добре.

Винаги живееш в настоящето

За теб миналото е източник на спомени и натрупан опит. И не се измъчваш за направените избори или казаните думи. Неговото минало те интересува, но само от гледна точка на "Какво изобщо се е случило?". И толкова. Без "Защо така?", "Представи си ако..." или "Наистина ли, как е могъл!".

Миналото за теб е минало. А бъдещето знаеш, че не можеш да предскажеш. Можеш да мечтаеш и да си правиш планове, но животът се случва сега. И ти го разбираш много добре.

Винаги си жена

Не се интересуваш от трикове като "истинската жена е...", но в същото време не отричаш своята женственост. Ти знаеш, че да си жена е хармонично и прекрасно. Да се отказваш от това е глупаво, нали?

Източник: jenata.blitz.bg