10 различни начина да кажем "Обичам те!"

  • Сподели:
10 различни начина да кажем "Обичам те!"

Всички знаем, че хората обичат по различни начини и естествено - имат нужда от различни любовни доказателства. Някои искат постоянно да чуват "Обичам те" от партньора си, други се нуждаят от чести похвали, а за трети - действията говорят по-силно от думите.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да покажете любовта си по различни начини:

1. Постарайте се ежедневно да правите хубави неща за партньора си

Когато вашият партньор се нуждае от малко помощ, просто му подайте ръка. Ако е прекалено уморен, за да разходи или да измие съдовете, поемете вие тези задължения, за да покажете, че ви е грижа.

2. Оставяйте любовни бележки

С всички комуникационни средства, които имаме днес, е толкова лесно да поддържате близост с любимия човек. Изпращането на кратки романтични съобщения или оставянето на любовни бележки, са чудесен начин да поддържате пламъка в отношенията си.

3. Правете хубави неща без причина

Подарете цвете на съпругата си или пригответе любимата вечеря на съпруга си – това е жест, който говори много и оставя приятното усещане, че любимият човек мисли за теб. Всяко хубаво нещо, което правим за партньора си, е акт на любов, който ще бъде почувстван и оценен.

4. Правете от време на време всички онези сладки неща от периода на ухажването

Помните ли колко пъти сте казвали на партньора си, че е велик, неповторим, най-красивия, най, най, най от всички? Е, правете това и сега, когато връзката ви отдавна е минала етапа на идеализиране. Сами ще се убедите колко освежаващо ще подейства това на отношенията ви.

5. Обръщайте се за съвет и помощ към партньора си

Така ще го накарате да се почувства полезен, ценен и уважаван, а това е естествена човешка потребност.

6. Бъди добри към приятелите и семейството на партньора си

Един от начините да кажете "Обичам те" е да бъдете мили и учтиви с близките хора на партньора си. Това ще улесни общуването в семейството ви и в най-близкия приятелски кръг.

7. Научете се да изслушвате

Няма нищо по-хубаво от това човекът, с когото споделяш, да те слуша внимателно и да има желание да обсъди с теб проблемите си. Независимо за какво става въпрос, дори ако темата ви е непозната, просто бъдете до него с цялото си внимание.

8. Посрещайте всяко утро с целувка

Прекарвайте заедно няколко минути сутрин и се наслаждавайте на тези мигове на любов и спокойствие. Това е чудесен начин да покажете любовта си и да получите любов в замяна.

9. Изненадвайте любимия с малки подаръци

Не е нужно те да са скъпи, важно е да покажете, че мислите за любимия и се стараете да му покажете, че искате да го зарадвате.

10. Подарете спонтанна прегръдка и целувка

Не бъдете мързеливи и не оставяйте любовта на заден план, приемайки я за даденост. Прегръщайте любимия човек, целувайте го, проявявайте нежност и внимание - накарайте го да се чувства обичан!  

Източник: Psychology Today / Превод: Framar.bg