10 токсични хора, от които трябва да се отървете завинаги

  • Сподели:
10 токсични хора, от които трябва да се отървете завинаги

1. Хората, които правят живота ви по-стресиращ

Стресът не е непременно нещо лошо – в действителност е точно това, което възприемате. Ако смятате, че стресът е лош за вас, тогава ще е лош за вас. Ако използвате стреса като мотиватор, да ви мотивира да действате, то действително може да бъде по-скоро добър.

Въпреки това трябва да се стремите да избягвате по-скоро стреса от хората, отколкото от ситуациите. Ако имате хора в живота си, които постоянно ви стресират, тогава послушайте себе си и отстранете тези хора от всекидневието си.

Животът е стресиращ сам по себе си. Не е нужно някой да допринася допълнително за това.

2. Хората, които ви използват

Ако трябва да бъдем честни, всеки използва всеки - и обикновено това е ОК. Понякога общуваме с останалите, защото осъзнаваме, че по някакъв начин това ще е от полза за нас.

И понякога откриваме, че хората, които ни използват по определен начин, в крайна сметка ни нараняват. Повечето хора ще ни използват и по този начин или ще запазят, или ще подобрят жизнения ни стандарт.

Но ги има и тези токсични хора, които ни използват и ни изоставят изтощени, чувствайки се като паразити. 

3. Хората, които не ви уважават

Всеки почтен човек заслужава да бъде уважаван в замяна; така работи уважението. Ако установите, че имате човек или хора в живота си, които имат затруднения да ви удостоят с нужното уважение, кажете им да се отдалечат от вас.

Уважавайте себе си и никога не позволявайте на другите да проявяват неуважение към вас.

4. Хората, които винаги успяват да ви наранят

Хората могат да бъдат глупави понякога. Хората, които са част от живота ни, са тези, за които най-много ни е грижа. Но за съжаление много от тези хора понякога ни нараняват.

Проблемът е, че когато другите ни причиняват болка, ние си припомняме колко много тези хора означават за нас. Ако те могат да ни наранят емоционално, ние трябва да се грижим за тях и така им позволяваме да останат част от живота ни.

Често, позволяваме на тези хора да заемат повече място. Хората нараняват други хора - това е просто начинът, по който светът работи. Но ако има някой в живота ви, който постоянно ви наранява, направете си услуга и дръжте този човек на разстояние.

Болката може да се възприеме като нещо добро само ако ви носи някакъв урок. В този случай, урокът е да спрем да позволяваме на другите да ни използват като боксова круша.

5. Хората, които не могат да спрат да лъжат

Всеки лъже. В действителност, в рамките на първите няколко минути на срещата с нов човек, той може да ви излъже няколко пъти. Повечето лъжи са безвредни, но всичко това се променя, когато хората, които ви лъжат, са тези, на които имате доверие.

Заобиколете се с доверени хора и ще се почувствате много по-добре. Лъжите са почти навсякъде, но истината, от друга страна, се среща много по-рядко.

6. Хората, които ви се усмихват, а ви обиждат зад гърба ви

Това са страхливци, които нямат смелостта да кажат това, което мислят. Тези хора се наслаждават, преструвайки се на ваши приятели, докато ви обиждат пред останала част от света.

Те ще съсипят репутацията ви. Забравете тези хора през новата година. Не заслужават вниманието ви по никакъв начин.

7. Хората, на които не им пука за теб

Всички сме имали хора в живота си, които са наши приятели, само когато им е удобно. Тези токсични лица са "псевдо приятели" – много е забавно да излизаш с тях, обичат да им се помага, но когато имате нужда от тяхната помощ, не можете да ги намерите никъде.

Тези хора са особено токсични, защото те ви дават илюзия за сигурност. Вие мислите, че можете да се опрете на тях за подкрепа, но когато ги потърсите, ще се озовете сами.

8. Хората, които ви дърпат към предишния ви начин на живот

Животът е интересен и вълнуващ, ако е постоянно прогресиращ. Само когато постоянно се движим напред, постоянно подобряваме себе си и заобикалящата ни среда, ние сме в състояние да намерим удовлетворение и щастие.

Повечето хора задържат тези индивиди в живота си, които са били част от досегашния живот, без да проумяват, че те ги дърпат назад.

Вие сте работили усилено, за да прогресирате и да направите промени, но тези хора предпочитат живота такъв, какъвто е бил, и ще опитат всичко възможно да ви върнат в пещерата, от която сте изпълзели.

Бъдете предпазливи по отношение на тези хора, те винаги успяват да върнат напредъка, върху който сте работили толкова усилено.

9. Хората, които ви дърпат назад

Има един факт за живота, който трябва да надраснете и приемете - факт, който не е особено приятен, но все пак е необходимо да го приемете за истина.

Много хора в живота ни, хората, които наричаме приятели, не трябва да бъдат част от живота ни. С течение на времето ние се променяме като индивиди. Нашите мечти и цели се променят.

Много от хората в живота ви вероятно не искат да живеят живота, който строите за себе си. Защото те са егоцентрични, те ще направят всичко възможно, за да създадете своя версия на техния идеален живот и ги въвлечете в него.

Повечето пъти, хората не успяват да създадат живота на мечтите си, защото се обграждат с хора, които имат за цел нещо съвсем различно.

10. Хората, които просто заемат място

Всичко в живота е ограничено. Ресурсите са ограничени. Времето е ограничено. Местата са ограничени. Каквото можете да постигнете в живота си, е ограничено. Ние не можем и никога няма да бъдем в състояние да имаме всичко.

Ето защо трябва да бъдете много внимателни не само с това, което сте избрали да направите, но и с когото решите да го направите .

Можете да поддържате само шепа силни връзки в даден момент - просто не разполагате с време и енергия да се справяте с повече.

Ако се заобикаляте в живота си с не толкова приятни хора, вие ще създадете за себе си не толкова приятен живот. Ако хората около вас не допринасят за по-добър живот, следва по подразбиране, че те взимат от него.

Източник: Dama.bg

10 токсични хора, от които трябва да се отървете завинаги

"Единственият начин да имаш приятели е да бъдеш приятел" - Ралф Уалдо Емерсън. Снимка: joshuareich.org