12 неща, които да направим след раздяла

  • Сподели:
12 неща, които да направим след раздяла

Разводът и раздялата са изключително емоционални и тъжни моменти от живота ни, но е важно да се научим да ги преодоляваме с възможно най–малко тъжни и депресиращи мисли. Тънка е границата между любовта и омразата и ако в началото всичко ни се е струвало просто прекрасно и така сякаш никога няма да свърши и ще остареем с човека, когото сме избрали, идва и този неприятен момент –  не трябва да се притесняваме, когато настъпи краят, просто това са нещата от живота и всяко начало е нормално да има и своя край. И щом е дошъл моментът да прекратим една връзка, значи е имало показатели и събития, които са предопределили развоя на отношенията ни. Най-болезнено ни се отразява предателството или изневярата – но трябва да се научим дори и тогава да погледнем положително на ситуацията и да си кажем, че щом така са се подредили събитията, то най-вероятно е трябвало да се изчистим от нещата, с които се чувстваме нещастни или излъгани и да затворим страницата. Винаги трябва да знаем, че когато си отворим очите за хубавите неща и новите хоризонти, които ни предстоят – те просто ще се случат.

1. Когато дойде краят на дългогодишната ни връзка е хубаво да се оставим на емоциите, но не повече от 2 часа, в които да размишляваме, дори и да си поплачем.

2. Съсредоточете вниманието си към себе си – променете външният си вид, направете си нова прическа, купете си нещо, което ще ви накара да се чувствате щастливи.

3. Спортувайте – запишете се на йога, скално катерене, танци или просто отидете на фитнес.

4. Събирайте се с хора – звънете на познати и приятели и излизайте, не се затваряйте в себе си.

5. Заминете някъде – направете си една екскурзия, посетете нови места, създайте си незабравими спомени.

6. Опитайте се постоянно да се занимавате с нещо, намирайте си работа, така ще избегнете мрачните мисли. Отдайте се на някое хоби или променете интериора в дома си. Измислете да правите нещо, което би ви разсеяло от случващото се в момента.

7. Запомнете, че животът е кръговрат и винаги след нещо тежко и тъжно, което ни се е случило, предстои нещо прекрасно. Просто трябва да сме достатъчно силни и търпеливи и да не позволяваме на тъгата да завладее живота ни.

8. Избягвайте случайни срещи с бившата си половинка. Това би ви наранило още повече, отколкото да ви помогне.

9. Не се подавайте на успокоителни или алкохол, за да излекувате болката си – по–скоро ще подтикнете натрапчиви мисли или самосъжаление. Звънете на някой близък или приятел, излезте и се разходете.

10. Приберете всички вещи, които ви напомнят за бившия партньор, така по–лесно ще насочите вниманието си към нещо, от което ще се чувствате добре.

11. Запомнете, че болката, която изпитвате в момента, е нещо временно и само и единствено от вас самите зависи, колко дълго ще продължи.

12. Хубаво е добре да се отърсите и да си отпочинете преди да се метнете в нови връзки. Запомнете, че е нужно малко време, за да се подредят нещата и не е нужно да търсите заместител и утеха в друг човек, точно когато е приключила връзката. За всяко нещо си има време.

“Без значение, колко силно е разбито сърцето ти, светът не спира заради мъката ти” – (Фарас Кази).