12 стъпки как да накараме хората около нас да ни уважават и харесват

  • Сподели:
12 стъпки как да накараме хората около нас да ни уважават и харесват

Със сигурност във всяка една компания има човек, който всички останали харесват, обожават и винаги е център на забавните случки и на внимание от останалите. Няма как поне веднъж в живота си да не сте мечтали да бъдете душата на компанията и хората около вас да ви харесват истински и да се възхищават на дарбата ви да омагьосвате останалите само с думи. Важно е да се научите как да се отпускате и забавлявате в компанията на хората около вас. Сега ще ви разкрием няколко лесни стъпки, с които да спечелите уважението и да накарате хората около вас да предпочитат вашата компания и да ви харесват истински.

1 стъпка – Никога не показвайте своето черногледство пред останалите. Постарайте се да изглеждате винаги усмихнати и необременени от проблемите. А своите черни мисли и негативизъм ги оставете за себе си или по–добре директно забравете за тях и погледнете по-ведро на живота.

2 стъпка – Не бъдете пасивни. Когато хората около вас са се събрали и разискват дадена тема просто се включете и вие. Не казваме да бъдете компетентни по всички въпроси, но е хубаво да не стоите винаги встрани, да си мълчите и да чакате винаги на останалите да взимат решенията.

3 стъпка – Забравете за клюките и интригите. Ако искате останалите хора да ви харесват истински, просто се постарайте никога да не говорите зад гърба им. Важно е останалите да ви имат доверие и да могат да разчитат на вас.

4 стъпка – Пускайте шеги или забавни вицове. Всички обичаме да сме в компанията на весели и оптимистични личности.

5 стъпка – Бъдете като огледало за другия. Ако ви се усмихва – усмихнете се и вие, ако пуска иронични шеги – направете го и вие, ако се опитва да говори сериозно с вас – бъдете сериозни. Просто следвайте настроението на човека, който стои пред вас, за да намерите в последствие най-подходящия подход към него, за да ви хареса истински.

6 стъпка – Не бъдете егоисти към другите. Показвайте щедростта си при всеки удобен случай. Ако колегите ви почерпят с кафе просто върнете жеста, а ако не го направят - поемете инициативата вие.

7 стъпка – Уважавайте хората около вас, ако искате да бъдете харесвани и уважавани и вие. Изслушвайте ги, подкрепяйте ги и не игнорирайте тяхното мнение.

8 стъпка – Поемете инициативата. Независимо дали става въпрос за излизане на кафе след работа или неделно събиране с приятелите, просто измислете начин, с който може, да покажете на другите забавната част от характера си и да не бъдете чак такива сухари в техните очи.

9 стъпка – Покажете на другите, че имате общи интереси или хобита. Важно е другите да намират общи точки с вас, за да ви харесват.

10 стъпка – Кажете им нещо мило под формата на комплимент. Ако искате да бъдете харесван от другите определено трябва да се научите как тънко и елегантно да влизате под кожата им, а един от начините е именно това – кой не би се зарадвал да чуе нещо мило за себе си и не би харесал човека, който му е казал това мило нещо.

11 стъпка – Бъдете директни. Винаги казвайте какво мислите пред самия човек и никога не го правете зад гърба му, ако искате да ви уважават и харесват останалите.

12 стъпка – Не се страхувайте да започвате нови приятелства. Хубаво е да се сприятелявате с всички около вас, вместо да стоите в черупката си и да живеете в един собствен свят, в който единственият участник сте вие. Бъдете по-социални и отворени към нови запознанства.