20 страхотни цитата от книгите на Паулу Коелю

  • Сподели:
20 страхотни цитата от книгите на Паулу Коелю

Представяме ви 20 любими цитата от книгите на Паулу Коелю, които си струва да прочетете. Ако вече не сте го направили, де :)

1. "Животът има такъв смисъл, какъвто аз пожелая да му придам." - "Петата планина"

2. "Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си." - "Алхимикът"

3. "Свободата не означава липса на отговорности, а възможност да избирам и да се обвържа с най-подходящата за мен жена." - "Захир"

4. "Съществуват два вида глупаци - едните се отказват да направят нещо, защото са били заплашени, а другите мислят, че заплашвайки ще постигнат нещо." - "Демонът и сеньорита Прим"

5. "Постарай се да живееш! Спомените са за възрастните." - "Край река Пиедра седнах и заплаках"

6. "Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта." - "Петата планина"

7. "В определен момент от нашето съществуване загубваме контрол над живота си, който от този ден нататък става подвластен на съдбата. Това е най-голямата лъжа на света." - "Алхимикът"

8. "Но ако се опитам и не успея, не знам какъв ще бъде животът ми след това: ето защо смятам, че е по-добре да живея с мечтата си, вместо да рискувам да се разочаровам." - "Захир"

9. "Може би любовта ни кара да остаряваме преждевременно, а когато младостта отмине, отново ни подмладява." - "Край река Пиедра седнах и заплаках"

10. "Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят." - "Петата планина"

11. "Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята." - "Алхимикът"

12. "Не можеш да се довериш на някого, ако не познаваш дома му." - "Алхимикът"

13. "Ако ме попиташ дали ми харесва компанията ти, отговорът е "да". Но ако поискаш да узнаеш дали мога да живея без теб, отговорът пак е "да"." - "Захир"

14. "Спомнете си, че за Бога човешката мъдрост е лудост." - "Край река Пиедра седнах и заплаках"

15. "Най-тъмен е часът преди изгрева на слънцето." - "Алхимикът"

16. "Колкото и голямо да е страданието, то е безсилно пред едно изморено тяло." - "Петата планина"

17. "Когато много искаш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си." - "Алхимикът"

18. "Търсиш адреналин във вените си, а забравяш, че в тях тече само кръв, нищо повече." - "Захир"

19. "Наистина лудите са измислили любовта." - "Край река Пиедра седнах и заплаках"

20. "Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните." - "Петата планина"