2CELLOS отново заедно

  • Сподели:
2CELLOS отново заедно

Хърватското дуо Лука Сулич и Степан Хаузер от 2CELLOS се завръща с нов сингъл – въздействаща интерпретация на хитовата песен на Imagine Dragons – Demons. Това е вторият релийз на звездните челисти за тази година и е в чест на 10-тата годишнина от формирането им. Синематографичното видео към кавъра, заснето в тайнствен бункер в Истрия, Хърватия, прекарва зрителя през пътуване в неизвестното – в него се преплитат красиви и зловещи картини, в които Сулич и Хаузер свирят на чело.

Опитахме се да опростим аранжимента, без да загубим силата на песента“, споделят 2CELLOS. Тази интерпретация е перфектна комбинация от емоция, красота и мощ, и е в основата на това, което правим“, допълват още.  

2CELLOS са еклектична международна сензация в музиката, формирана от двама класически челисти, които набират популярност с видео към интерпретация на Smooth Criminal на Майкъл Джексън, което качват в YouTube канала си през 2011 г. Оттогава Лука и Степан си създават име, благодарение на запомнящия се, динамичен и наелектризиращ начин на свирене. Заедно звездните челисти имат над 1,3 милиарда гледания в YouTube и 5,5 милиона абоната, 1 милиард стрийма в дигиталните платформи и повече от милион продадени билети в цял свят. В творчеството си 2CELLOS разрушават границите на музикалните жанрове, съчетавайки от класическа и филмова музика, до поп и рок. Известни с впечатляващите си живи изпълнения, Лука Сулич и Степан Хаузер разпродават концертни арени в цял свят, включително историческите Radio City Music Hall в Ню Йорк, Royal Albert Hall в Лондон и Операта в Сидни. Дуото редица пъти е изпълнявало на една сцена с едни от най-емблематичните имена в музиката – Стивън Тайлър, Андреа Бочели, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и Джордж Майкъл, а самият Сър Елтън Джон ги избира да откриват концертите му и да бъдат част от лайв бенда му. Тази година 2CELLOS празнуват своята 10-та годишнина и работят усилено, за да достигнат до нови стратосфери.