5 лъжи за брака

  • Сподели:
5 лъжи за брака

1. Бракът сплотява хората и запазва любовта завинаги

А, дали наистина това е така?. Има много двойки по света, които успяват да съхранят любовта си чиста и истинска във времето и без да са сключили брак. Не само бракът дава основи за създаването на здраво и щастливо семейство, пък и все пак ние живеем в 21 век и дали е от особено значение един подпис и една клетва за съхранението и запазването на любовта. Когато двама души се обичат достатъчно много и искрено, показват чувствата си един към друг, те са способни, да запазят любовта си във времето и едва ли бракът би съхранил досегашните им чувства през годините.

2. В брака всичко е „цветя и рози“

Е, да, ама не. Съюзът с друг човек носи голяма отговорност. Отговорен си към неговите чувства, здраве и проблеми. След като премине прекрасната и дълго планирана церемония, идва и реалният живот, изпълнен с куп житейски проблеми, свързани с домакинството, работата, децата, финансите и още куп други проблеми, които започват да лежат на плещите ви.

3. Сексът изчезва

Ако и преди брака двамата партньори са се привличали сексуално и са правили страхотен секс, едва ли един подпис би променил това. Липсата на секс може да се дължи на куп други неща, като умора, рутина, еднообразие, но не и на това, че двамата са сключили брак, защото след дългогодишна връзка и независимо от това дали партньорите са сключили брак те влизат в една рутина и едно еднообразие в секса и това се случва при абсолютно всички двойки, независимо дали живеят на семейни начала или са женени.

4. С мъжа/ жена ви трябва да си приличате, за да бъде стабилен бракът ви

Това съвсем не е така. Чували ли сте поговорката: “Два остри камъка брашно не мелят”  – ами и в брака е горе долу така, защото не е нужно двамата да мислят еднакво, да се обличат еднакво и да бъдат като еднояйчни близнаци, за да бъде стабилен бракът. За да съхранят стабилен брак, по–важното е да се подкрепят и помагат в нужда, да държат един на друг, да споделят и да са щастливи заедно, а това може да се случи дори и ако са коренно различни по характер.

5. Всичко трябва да се върти около децата

Това разбиране изцяло зависи от двамата партньори. Не е нужно постоянно да се вкопчват в живота на децата, а просто да отделят време и за себе си като двойка – да си правят романтични вечери, да излизат без децата понякога и да съхранят връзката си, даже някои психолози го препоръчват, за да имат щастлив брак не трябва животът им да се върти изцяло около деца. Винаги можем да намерим алтернативен вариант – да ги оставим на бабите, на детски кът или на бавачка, защото е изключително важно да отделим малко време на партньора си, за да запазим щастлив брака си.