5 правила, които трябва да следваш, за да станеш джедай

  • Сподели:
5 правила, които трябва да следваш, за да станеш джедай

Малки и големи, две поколения израстват със сагата "Междузвездни войни". През 2001 г. британецът Барни Джоунс решава, че в "Междузвездни войни" има много повече от фантастична история и основава Църквата на джедаите. Не говорим за луди, които мислят Джордж Лукас за месия или нещо подобно. Всъщност тук говорим по-скоро за използването на силата като идеалистичната представа за чистотата на доброто, отхвърлянето на личните амбиции и алтруизъм. Над половин милион души са заявили своята вяра. Самите те определят учението по-скоро като субкултура, отколкото като религия.

Ето как да станем джедаи:

1. Изчистване на тъмните сили. Тук може да перефразирате посланието с позитивно мислене. За да не се влияете от тъмните сили е хубаво да се усмихвате, да вярвате в доброто и да правите добро всеки ден. Положителното мислене влияе положително и на хората край вас. Основната идея за силата е "енергийно поле, създадено от всички живи същества, което ни заобикаля, е вътре в нас и се свързва в галактиката заедно." Така че мислейки позитивно и изчиствайки тъмната сила от вас, сте много по-близо до джедайското изкуство. Променяйки себе си, променяте света!

2. Самоконтрол. За съжаление тук не става дума за контрола на крайниците и физическото положение на тялото. Както казва един мой приятел "Автоматичните врати ме карат да се чувствам като джедай". Движението на предмети е по-повърхностната и явна представа за контрола на силата. Само по себе си предизвикателството да държиш ума си далеч от лоши мисли, изисква висока степен на самодисциплина и дългогодишни упражнения. Прекалената емоционалност и импулсивност също е твърде първична и неефективна.

3. Живот в хармония. Всеки гледал поредицата знае как страха и липсата на хармоничност в човека, може да го превърне от герой в един от най-страшните злодеи. Но нека оставим лентата на страна. Всеки ден срещате намръщени хора, които не живеят в хармония със себе си. Тяхната енергия понякога ви пречи, а друг път не й обръщате внимание (до такава степен сте свикнали с нея). А когато срещнете позитивен и усмихнат чиновник зад гишето или усмихната и възпитана кондуктурка в автобуса? Когато някой непознат "ви направи деня"? Тогава цял ден сте усмихнати! Да живееш в хармония, помага ТИ "да правиш деня" на околните, не е малко, нали?

4. Тренирайте силата в децата си. Според сагата Оби-Уан Кеноби казва, че силата се крие вътре в нас от най-ранна възраст. Тренирайте доброто в децата си, възпитавайте ги като ги учите, че е правилно да казват "извинете" вместо "опааа", да казват "благодаря" и "моля". Тогава вие ще сте не просто джедай, а вече и учител!

5. "Насилието не е пътят на Джедая". Винаги има моменти, в които не сме способни да сдържим гнева. Точно тогава трябва да си припомним всички правила до тук и да положим усилие да се справим с проблема като джедаи. Доброто оставя по-голяма и много по-дълбока следа. Опитвайки да разрешим проблем с усмивка и положителна нагласа, сме не само по-близо до успеха, но и по-близо до сърцата на хората, с които общуваме.

5 правила, които трябва да следваш, за да станеш джедай

Снимка: screenrant.com

5 правила, които трябва да следваш, за да станеш джедай

Снимка: myfreewallpapers.net

5 правила, които трябва да следваш, за да станеш джедай

Снимка: screenrant.com