5-те опасности, които могат да провалят връзката ви

  • Сподели:
5-те опасности, които могат да провалят връзката ви

Всяка връзка представлява своего рода инвестиция - и на време, и на емоции. Понякога обаче усилията се оказват напразни. Всичко завършва с тежки думи и раздяла, а след всеки край идеята за ново начало изглежда все по-плашеща…

За да ви помогна да прецените правилно потенциала на своя нов партньор, ще се опитам да опиша накратко факторите, които в един момент биха могли да доведат до разлъка. След дългогодишни наблюдения на взаимоотношенията в различни двойки съумях да обособя пет опасности, способни да провалят връзката ви. Научете се да ги разпознавате, за да си спестите главоболия и поредното любовно разочарование.

Опасност №1: Емоционална зрялост

Лесно можете да разберете какво е нивото на емоционална зрялост на вашия партньор. Просто наблюдавайте как реагира в конфликтни ситуации и как се отнася с хората около себе си.

Ако сте в ресторант и поръчката ви се бави вече половин час, той вбесява ли се, или приема спокойно проблема? Как постъпва, когато има пререкание с някого - вдига скандал или предпочита да бъде дипломатичен? Дори да се стараят, хората трудно прикриват навиците си. Рано или късно неговото отношение към околните ще се стовари с пълна сила върху вас.

Освен това, може да добиете представа за неговото ниво на емоционална зрялост, като забележите как реагира при силен стрес. В случай че запазва самообладание и търси най-добрия изход от неприятната ситуация, той е зрял и по всяка вероятност ще подхожда по същия начин към проблемите във връзката си. Една новина, която само може да ви радва!

Опасност №2: Професионално удовлетворение

Както вероятно знаете, много мъже се идентифицират с професията си. За да разберете какво се върти в главата му, се опитайте да го предразположите да сподели с вас детайли от работата си. Как се чувства на работното си място? Вълнува ли се от своите ангажименти, или по-скоро е изтощен и демотивиран?

Ако един мъж изпитва удовлетворение от своето кариерно развитие, вероятно е доволен от живота си като цяло. Тази нагласа пък гарантира, че той ще бъде много по-добър партньор от някой неудачник с ниско самочувствие, който ден след ден се дави в мисълта колко е безполезен. Успешният мъж е способен да фокусира вниманието си върху проблемите в една връзка и да намери най-доброто решение. Качество, което ще ви помогне да преодолявате трудностите по пътя си. Заедно.

Опасност №3: Отдаденост на идеи и убеждения

Важно е да проследите дали партньорът ви се интересува от нещо друго, освен от работата си. На какво е отдаден? Може би помага на хора в нужда? Или се занимава с изкуство? Има ли въобще някаква кауза в живота си?

Ако един мъж има странични интереси и обича да посвещава времето си на тях, той е способен да следва и подкрепя нещо докрай. А ако връзката ви се превърне в това "нещо", може да сте спокойни, че ще бъде успешна и дълготрайна!

Опасност №4: Кръг от приятели

Мъжете силно се влияят от своите приятели. Споделят с тях, вслушват се в съветите им и често смятат мнението им за меродавно. Ето защо е изключително важно да опознаете неговите другари - те ще ви помогнат да разберете що за човек е той.

Повечето мъже, които взимат решение да се оженят, са били на сватба на свой приятел през последната година. Има ли около себе си зрели хора, които споделят ценностите му и му помагат да се развива? Ако отговорът е отрицателен, по-добре е да внимавате - вероятно лекомислието на хората около него е заразно и във всеки един момент може да му се отрази.

Опасност №5: "Необвързан" не означава "свободен"

Това е една от най-големите клопки, особено ако отскоро сте заедно. Може все още да има отношения с бившата си или пък да е потънал в работа… Ако усещате, че в момента той няма време, място и желание за сериозна връзка в живота си, бягайте надалеч! Трудно ще промените тази концепция и със сигурност накрая ужасно ще ви боли…

Но как да разберете каква е неговата нагласа? Най-добрият начин е да го попитате! Много по-лесно би било да го направите, докато все още се опознавате. И много по-безболезнено, отколкото ако научите впоследствие.

Готов съм да се обзаложа, че интуицията ви знае кои от изброените опасности крие настоящата ви връзка. Може би обаче усещате измамна близост и предпочитате да се самозалъгвате, че в момента се чувствате добре с него и не е нужно да гледате в перспектива. Ще ви питам само едно нещо.

Какво ще стане, след като инвестирате сърцето и времето си във връзка с него и накрая осъзнаете, че той просто не може да ви даде това, което искате?

Запомнете следното: никога не правете компромис със себе си! Това е най-ценният съвет, който мога да ви дам от позицията си на експерт по усшени връзки. Може да прочетете и книгата ми "Единствена за него", за да опознаете в детайли мъжката психика. В нея са събрани важни примери за общуване между половете, което е в основата на дълготрайната любов!