5 закона за отслабване на всяка част от тялото

  • Сподели:
5 закона за отслабване на всяка част от тялото

Колко пъти досега сте се чудили защо мазнините най-много се натрупват само в една част от тялото? Учените са доказали, че е заради някои навици, които ги практикувате ежедневно. В зависимост от това коя е вашата критична точка на затлъстяване, сега можете да отслабнете само с няколко съвета.

1. Горната част на тялото

Мастната тъкан най събира на раменете, гърдите, корема, гърба и ръцете до лактите. Причината е неправилно хранене и липса на упражнения. Въведете промени в режима на хранене, които включват приемане на 500 до 1000 калории по-малко на дневна доза и 5 пъти седмично правете упражнения от 30 до 60 минути. Препоръчителни са кардио упражнения (бързо ходене или каране на велосипед).

2. От пъпа нагоре и горната част на гърба

Ако напълнявате над пъпа, това може да е знак за прекомерна работа на хормона на стреса – кортизол. Старайте се да доведете теглото в баланс чрез здравословна диета, богата на фибри, витамини, минерали. Комбинирайте с упражнения, които намаляват стреса, например йога. Ако пък корема ви е постоянно подут, без наличие на мазнини, това може да е следствие от затруднено дишане и прекалено консумация на алкохол.

3. Целият гръб

Знак, че не сте достатъчно физически активни и че се храните лошо, т.е., че имате склонност към преяждане. Опитайте се да правите 5 умерени хранения на ден в малки порции. Освен това отидете да плувате и практикувайте упражнения, които активират мускулите на гърба.

4. Долната част на корема, бедрата и задните части

Ако се събира мастна тъкан в тези части, това е ясен знак, че ви липсва физическа активност. Фокусирайте се на упражнения за издръжливост на долната част на тялото, като например каране на велосипед. Ако сте склонни към целулит, не забравяйте да правите естествени природни маски и компреси.

5. Коремът, седалището и цели крака

Мастната тъкан се събира на тези части обикновено като следствие от бременност. При този проблем са същите съвети под номер 4, т.е. по-голяма физическа активност, която активира критичните части и природни продукти, които топят мазнините.

Източник: mall359.com / Снимка: healthzone.tips