7 нюанса розово: разлики между момиче и принцеса

  • Сподели:
7 нюанса розово: разлики между момиче и принцеса

Всяко момиче иска да бъде принцеса и да привлича вниманието на околните. Разбира се, всяко момиче е на мама и на тати принцесата! Но в живота има моменти, в които всяко момиче се усеща без корона – заради трудности или разочарования.

Но всяко момиче през целия си живот трябва да запази принцесата в себе си. Всяко момиче може да бъде принцеса! И това не е свързано само с вниманието, което получава, а и с отговорностите, които има.

7 нюанса розово отличават обикновеното момиче от принцесата – ето ги:

Момичето може да има проява на слабости, принцесата трябва винаги да се държи на позиция.

Момичето може да излезе на улицата с рошава коса и с къси панталонки, принцесата е винаги с прическа и стилна, макар и семпло облечена. Защото знае, че така ще направи нужното впечатление на когото трябва.

Момичето може понякога да не слуша мама, но принцесата трябва да чува и да слуша кралицата. Защото един ден тя ще бъде кралица.

Момичето може да излезе да се забавлява с приятелки, когато и където си пожелае, принцесата знае, че има забранени територии, в които ако навлезе, това ще се отрази недобре върху имиджа й.

Момичето и принцесата изживяват любовта по един и същи начин. Но момичето прави каквото реши със своя любим, а принцесата знае, че трябва да го печели всеки ден.

Момичето може да си направи селфи и да се изплези, принцесата винаги я снимат с широка усмивка.

Момичето може да е принцеса в душата си и в очите на всички, които я обичат, но принцесата не може да е момиче...тя е винаги принцеса!

И накрая – принцесата не се сравнява с останалите, просто дава пример. Принцесата винаги е гордо изправена, дори когато е паднала.

Всяко момиче може да бъде принцеса. Принцесата си ти!

Статията е подготвена от Невена Басарова-Дичева, специалист по етикет и добри обноски и основател на Първа Детска Академия за Добри Обноски.