7 ясни сигнала, че си с неподходящия човек

  • Сподели:
7 ясни сигнала, че си с неподходящия човек

В любовта рядко си 100% сигурен. Това е абсолютно нормално. Все пак добрата връзка не е едно идеално пасване на две сродни души. Такова мислене е инфантилно и няма да те доведе доникъде. Всеки си има своите трески за дялане.

Има ли обаче сигурни индикатори, че един на друг си губите времето? Мога да изброя следните:

1. Физическо насилие

Ако се страхуваш от човека дo себе си, ако той те кара да се чувстваш като мишена за "отпускане" на стреса. Ако всяко твое решение е съобразено с това да не го ядосаш.

Бягай! Няма по-сигурен признак за това, че не си с точния човек. Ако ти се е случвало повече от веднъж, консултирай се с терапевт, за да разбереш какво те е привлякло към тези хора.

2. Психическо насилие

Физическите насилници често са мили и любящи, защото все пак се чувстват виновни (или се преструват, че се чувстват виновни) за това, което са ти сторили. Това им поведение може да те подведе да останеш. Психическият насилник обаче те вкарва в непрекъснат ад. Жертви на психическо насилие стават както жените, така и мъжете, никой не е застрахован.

Ако половинката ти използва всяка малка твоя грешка, за да ти се присмее, ако те кара да се чувстваш като ненужен придатък, ако те обижда дори в моментите, когато си мисли, че проявява нежност… не, нямате бъдеще, съжалявам!

3. Не си говорите

У дома сте като съквартиранти; нямате общи интереси; темите на разговор се изчерпват до битови въпроси; не се наслаждавате на разходка или вечеря сами, защото само си гледате в телефоните и няма какво да си кажете. Такъв ли искаш да бъде животът ти?

4. Липса на доверие

Ако някой ти няма доверие, няма да започне магически да ти вярва. Ако те кара да му/й четеш всички съобщения в телефона си и да обясняваш с часове какви са ти отношенията с всеки колега/приятел от противоположния пол… какво правите заедно?

Хората невинаги си имат 100% доверие, но се опитват да се крепят на надеждата, че "щом сме заедно, може би (изненада!) чувствата ни са взаимни". Да, ревността съществува във всяка връзка (дори в приятелските), но когато започне да граничи с тормоз и навлизане в личното ти пространство, после трудно ще излезе оттам.

Ако ти си този, който няма доверие на половинката си, помисли защо е така. Ако това твое поведение се повтаря многократно в различни връзки, може това да е причината те да са приключили, а може би просто си с неподходящ партньор, защото…

5. … На него/нея не може да се разчита за нищо

Не говоря за това, че той от месеци не е изхвърлял боклука или че тя винаги лъже, че е готова, а ти я чакаш цял час. Става въпрос за фундаментално отричане на твоите емоции, чувства и нужди. Никога не знаеш кога ще се прибере; излиза в неизвестност за дни; казва на едни хора, че е във връзка, а на други, че не е; вече и ти не знаеш във връзка ли сте; не е до теб, когато имаш проблем и т.н.

В тази ситуация ти не просто си привързан към неподходящ човек, а направо си привлечен от някаква илюзия за човек, когото в действителност дори не познаваш. Вземи се в ръце и прекъсни това мъчение!

6. Ти си с него/нея заради погрешни причини

Излизаш с някого само защото родителите ти го одобряват (или неодобряват); мислиш, че приятелите ти ще ти завидят, защото е секси/богат/с престижна професия; има татуировка на любимата ти група, но това май е единственото нещо, което споделяте; правите страхотен секс.

ОК, в този случай не е толкова спешно да му/й затръшнеш вратата, може и да си допаднете, след като се опознаете по-добре, но ако това не се случи, връзката ви няма бъдеще.

7. Сексът е зле

Не говоря за размери, честота, издръжливост или несъвпадения в някои фантазии. Всъщност може и да се окаже, че сексът с любовта на живота ти е просто хубав, но не и най-горещият, развратен и умопомрачаващ секс в живота ти. Ако обаче един или двамата от вас често сте незадоволени, връзката ви ще страда жестоко.

Пак казвам, не се отказвайте, без да опитате да промените рутината, може и да има надежда, ако сте откровени един с друг и опитате да разрешите този проблем. Ако това не се случи, статистиката не е на ваша страна.

Още интересни статии на автора може да откриете на Milaswellness.com.