8 правила как да се предпазим от клюкари

  • Сподели:
8 правила как да се предпазим от клюкари

Има хора, които го правят с цел да се забавляват, но има и такива, които го правят със злонамерена цел и единственото им желание е да навредят на другите чрез клюки и интриги. Според психолозите повечето хора клюкарстват с цел по-лесно да се социализират. Запомнете, че клюката може да разбие семейство, да накара хората да се намразят и по всякакъв начин е способна да причини болка на останалите.

  1. Запомнете, че тайната веднъж, ако ви бъде споделена, е добре да я запазите в тайна – това трябва да е закон за вас.
  2. Запомнете че, в живота всичко се връща – не правете това, което не искате да преживеете вие.
  3. Внимавайте с какви хора се обграждате – ако сте сред хора, които обичат клюката лесно ще станете един от тях. Пречистете се от подобни хора.
  4. Научете се да не слушате клюки. Отрежете човека, който е тръгнал да ви споделя някоя пикантна история за ваш колега, познат, близък, просто му кажете, че това вас не ви интересува.
  5. Игнорирайте клюките и хората, които ги използват. Това е най–лесният начин да останете далеч от интригите, които ще последват.
  6. Не запълвайте ежедневието си в обсъждане на личния живот на другите и анализиране на проблемите им, това определено не е ваша работа. Ако имате повече свободно време – заемете се с спорт, разходки, каране на колело или някое хоби.
  7. Постарайте се да общувате открито с хората около вас и какво имате да им казвате - просто го направете в прав текст и никога с прикрити задни мисли, така ще имате значително по–добър и пълноценен начин на живот, както и хора, които могат да разчитат на вас и вие на тях.
  8. Добре би било да се научим да запазваме личния си живот в тайна – това е единственият начин да не подхранваме излишно фантазията на клюкаря.

 

“Стойте далеч от хора, които клюкарстват и разпространяват слухове. Те избират пътят на  емоционалния тормоз и негативността.” – (Стив Мараболи)