9 причини да практикуваш ин йога

  • Сподели:
 9 причини да практикуваш ин йога

Ин йога е финна практика, която ти помага да синхронизираш чувствата в сърцето си и хаотичните мисли в ума. Дава ти време да поседиш със себе си, да бъдеш неподвижен и да забележиш какво имат да ти кажат твоето тяло и ум.

Ин йога определено се отличава от Виняса, но е и перфектното допълнение! Когато практикуваш ин и ян йога, създаваш един прекрасен баланс в енергийната си система и уникално чувство на спокойствие, което изпитваш едновременно на физическо и психическо ниво (изпитано и потвърдено!)

Ин и ян тъканите имат нужда да бъдат тренирани по различен начин. Мускулите изискват загряване и движение, за да се отпуснат, както е в ян практиките като Виняса и Ащанга. А в една ин практика свързващите тъкани на тялото се отпускат най-добре, когато се задържим по-дълго една поза.

Ето още 9 причини, заради които е добре да практикуваме ин йога регулярно.

1. Ин увеличава гъвкавостта на тялото

Ин йога разтяга едновременно дълбоките тъкани между мускулите, както и фасцията по цялото тяло. Целта е да увеличи циркулацията в ставите и да се подобри гъвкавостта, тъй като позите разтягат и тренират костите и ставите. Също така помага да се регулира енергията в тялото.

2. Можеш да практикуваш почти навсякъде

За ин йога не ти трябва винаги постелка. Единственото нещо, което може би ще те улесни е да имаш възглавничка или болстер под ръка. Повечето ин йога пози могат да се практикуват в седнало положение на работното ти бюро, докато гледаш телевизия, четеш или дори лежиш в леглото!

3. Ин йога стимулира любовта към теб самия

Ин йога е уникална практика, в която да разтвориш сърцето си, да успокоиш нервната си система и да дадеш пространство на тялото си за дълбока релаксация. Също помага да отмиеш страховете си докато култивираш съчувствие и любов към себе си.

Да практикуваш ин йога означава да практикуваш благодарност към себе си. Абсолютно помага да изградиш доверието в себе си и да повярваш колко си прекрасен всеки ден! Практиката е красив начин да помогне на тези, които са се откъснали от връзката с телата си, да я възстановят по един много мек и нежен начин.

4. Нивото на стрес се понижава драстично

Ако си зададем въпроса коя част на тялото използваме най-много, но вероятно и най-малко се грижим за нея? Отговорът е нашият ум.

Живеем в свят на крайни срокове и неотложни ангажименти, социално-медийна лудница и постоянен стрес. Какъв по-добър начин да се изключиш от този луд свят от това да притихнеш в една ин поза от 3 до 10 минути? Докато практикуваш ин йога подаряваш на себе си достатъчно време да не правиш нищо друго, освен да дишаш.

Практиката е идеалният начин да си дадеш пространство, да забавиш темповете на ума и да бъдеш воден надълбоко в себе си.

5. Ин ти позволява да станеш интимен със себе си

Подготви се да бъдеш близък с чувствата, усещанията и емоциите си - нещо, което често игнорираме дори в ян класовете.

Когато започнеш да практикуваш ин йога, ти се учиш да слушаш тялото си, докато забавяш него, ума си и средата около себе си. Учиш се да разпознаваш мислите, които препускат, да ги наблюдаваш как идват и си отиват, да ги преживееш и смелиш, вместо да ги оставиш да прехвърчат през ума ти със скоростта на влакче на ужасите.

Едновременно с това повишаваш способността си да присъстваш в сегашния момент и да практикуваш благодарност, доближавайки се до истинското ти Аз.

6. Ин йога изгражда твърдост и издръжливост като качества

В ин йога да притихнеш и да се справяш с всичко, което се появи само с дишане, всъщност ти помага да израстнеш. Докато седиш в своята ин йога поза, драмата се засилва, става ти трудно да игнорираш писъците на мозъка и ставаш нетърпелив в очакване да напуснеш позата.

Ин всъщност те учи да намериш своето индивидуално място на комфорт в не толкова комфортно за теб и твоето тяло пространство и да наблюдаваш мислите и реакциите си от перспективата на спокойствието и тишината.

7. Ин е като медитация за начинаещи

Ин йога предоставя безопасно място за твоите ум и тяло да навлязат в медитативно състояние и да достигнеш личностно развитие. Твоят учител ще те води през практиката, предлагайки начини как задържиш ума си фокусиран и да спреш тялото и мислите си от желанието да излязат от позата.

8. Помага ти да се освободиш от вътрешните си демони

Дългото задържане в една поза, която на пръв поглед изглежда лесна, може да се превърне в истинско предизвикателство. Това е, което ин прави с нас – позите и начина, по който седим в тях, може да отключи изключително силни физически и емоционални усещания.

Ние съхраняваме емоциите си в различни части от тялото. Спомени, страхове и стрес се съхраняват дълбоко в клетките на тъканите. Когато влезем в йога поза, която отваря част от тялото, тези дълбоко пазени спомени и емоции започват да изплуват на повърхността.

Това може да бъде предизвикателно в първия момент на практиката, както и да отключи многообразни реакции като сълзи, гняв или неудовлетворение, но в края на практиката ще си напълно освободен и лек.

9. Ин йога ти дава чудесни резултати след самата практика

Докато практикуваш ин йога, имаш възможността да достигнеш мечтания момент, в който изпитваш абсолютен мир със себе си.

Твоите ум, тяло и дух работят на толкова дълбоко и интензивно ниво, че напускаш залата с чист ум, лекота в тялото и изпълнено с любов сърце.

Снимки: Pinterest.com

 9 причини да практикуваш ин йога
 9 причини да практикуваш ин йога
 9 причини да практикуваш ин йога
 9 причини да практикуваш ин йога
 9 причини да практикуваш ин йога
 9 причини да практикуваш ин йога
 9 причини да практикуваш ин йога
 9 причини да практикуваш ин йога