Ако имаш смелостта да си тръгнеш от хората, които те правят нещастен

  • Сподели:
Ако имаш смелостта да си тръгнеш от хората, които те правят нещастен

До голяма степен животът ни, как протича той и накъде върви, зависи от хората около нас. Знаете ли, че човек неволно започва да имитира близките и приятелите си, хората, с които прекарва най-много време? Ето как те неизбежно ни влияят - чрез настроението, което създават или вижданията, които попиваме от тях.

Важно е кой ще бъде част от живота ти, а много от тези хора ние имаме възможността да изберем. По-често не се възползваме от това право и приемаме за неизбежна даденост да сме обградени от хора, които дори не осъзнаваме, че могат да ни влияят негативно.

Понякога пък просто ти се иска да смениш средата, да създадеш нови запознанства, по-различни, такива, които ще те дърпат нагоре. Но, за да го направиш, първо се налага да си дадеш сметка кой искаш да остане в живота ти и кой не, а отговорът на този въпрос понякога рязко стеснява кръга от хората, които допускаш до себе си и това би могло да те изплаши.

В такива моменти се налага да решиш дали да рискуваш и да се съсредоточиш върху взаимоотношенията със себе си за неопределено време или да запазиш онези, с които вече си свикнал, въпреки че знаеш, че те са по-скоро товар. Това е изборът между непознатото пътешествие и зоната на настоящото удобство.

Ако имаш смелостта да си тръгнеш от хората, които те правят нещастен, ще намериш тези, които знаеш, че заслужаваш и които те заслужават! Животът е готов да те срещне с прекрасни личности, такива, за които дори и не си предполагал, че може да има, стига само да пожелаеш. Хора, с които ще гледате в една посока, а начините, по които стигате към нея ще са различни, за да можете да учите един от друг и да израствате заедно.

С тях наистина ще се разбирате без думи, ще се грижите за другия в най-тежките му моменти и ще се обичате здравословно. И не защото това изглежда добре по филмите, а защото вие вече сте се научили, всеки по отделно, да разбирате, обгрижвате и обичате самите себе си!

Но първо е нужен онзи кураж, нужно е да пребориш страха от това да останеш сам, да загърбиш изкуствения комфорт, който си създал, и да осъзнаеш, че сам се лишаваш от щастието, което можеш да изживяваш точно в момента.