Астро прогноза за периода 1-7 август 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 1-7 август 2016 г.

Добре дошли в първата седмица на месец август! Ето какви ще бъдат планетните конфигурации през тази седемдневка:

Започваме с понеделник - Луната устойчиво седи на своя трон в Рак. Всички сме някак по майчински загрижени. Децата, домът и семейството са приоритет. Луната в кардиналния воден Рак води до променливи настроения, мечтателност, нежност, емоционалност и чувствителност.

Запазва се съветът ми от вчерашния ден - да обърнем внимание на най-близките си. Нищо, че е делник. След работа именно вечерта е времето, което да посветим на семейството и дома си като цяло.

Луната е прекрасно аспектирана от Нептун в Риби и Юпитер в Дева, което означава, че в момента сме надарени със силна интуиция, поетичност и романтика, без да губим обаче връзката със земята, деловитостта и практичната грижа за другите и самите нас.

Във вторник в 4.11 ч. сутринта Луната се премества в Лъв, което засилва огъня в нас. Тя е там заедно със Слънцето и Венера, така че не бива да ни учудват многото типично Лъвски проявления в живота ни.

Творчество, любов, занимания с деца - това са акцентите сега. Но внимавайте! Марс и Венера в момента воюват помежду си, затова не са изключени конфликти между двата пола и като цяло в интимните отношения.

За сряда е характерно следното астрологично явление: на фона на огнени Светила /Слънце и Луна в Лъв/, Марс влиза в също огнения Стрелец. Нещата се правят пламенно, с размах и с жар.

Актовността ни е насочена към пътешествия, приключения, търсене на вечната Истина, обучение и образование, чужди трани, езици и непознати територии. Квадратът Марс-Меркурий може да ни направи груби в изказа си, импулсивни в комуникацията ни с другите, затова е добре да внимаваме и да се пазим от излишни конфронтации.

В четвъртък в 10.33 ч. сутринта Луната влиза в Дева и прави съвпад с Венера и Меркурий, като и трите планети са хармонично аспектирани от Уран. На фона на толкова огнена атмосфера се появява и силен земен елемент - Луната в Дева ни прави уравновесени, практични, делови, подредени и дисциплинирани.

Заради хубавите лунни аспекти ще ни се удава с лекота да общуваме помежду си, да учим нови неща, да изразяваме добре вътрешните си желания и копнежи. Комуникацията между млади и зрели жени е успешна и лесна.

В петък целият ден Луната е в Дева. Запазват се влиянията от вчерашния ден, четвъртък, 4 август.

В събота в 20.00 ч. Луната влиза в кардиналните въздушни Везни. Ще се засили стремежът към справедливост, хармония и красота. Партньорските и брачните взаимоотношения стават приоритетни.

В събота и Венера също сменя своя знак на транзитиране - излиза от Лъв, за да влезе в земната практична Дева. Любовта става някак по-хладна и делова.

В неделя целият ден Луната се намира във Везни. Занимания с изкуства, с нещо красиво и естетично. Почивният ден предполага да обърнем внимание и на човека до нас. Акцентирайте върху партньорството, разбирателството и хармонията.

Опозицията Меркурий-Нептун може да донесе колебание какво да послушаме - интуицията си или разума. Те ще ни водят в различни посоки. Това ще ни напрегне вътрешно.

За целия период е характерно наличието на хармоничен аспект между Юпитер и Плутон, който ни прави целеустремени, сериозни, разумни, амбициозни и постигащи. Появяват се щастливи шансове за професионален успех.

Добре е да бъдем работливи, съсредоточени и мотивирани. А наличието на свързваща положителна връзка между Плутон и Нептун ни прави духовно търсещи и устремени, с възможност за истинска и дълбока личностна трансформация.

Още в полунощ срещу 3 август е Новолунието в Лъв - тоест Слънцето и Луната символично се целуват, съвпадат в огнения неподвижен знак на Лъва. По време на всяко Новолуние е добре да поставим целите си, да мечтаем смело, да напишем желанията си занапред. Новата Луна е период от 1-2 дни, в които можем да сложим пълноценно Начало на нещо, което искаме.

Когато Новолунието се пада в Лъв е хубаво да си пожелаем нещо, свързано със сферата на влияние на този зодиакален знак: любов, творчески подем, романтика, лукс, добро самочувствие, деца, страст, радост, щедрост, здраво сърце, силен гръбнак...

Двете мъжки планети - Слънцето и Марс, все още хармонират помежду си - затова е налице лекота в общуването между младите и зрелите мъже. Съзвучие, баланс, търпимост и толерантност - ако има война между поколенията, то сега е моментът тя да бъде изгладена и оръжията - прибрани.

Целите и плановете, генерирани от Слънчевата енергия, ще се осъществяват с размах и лекота заради директния Марс. Действайте смело, имате всички предпоставки да успеете!

Слънцето и Сатурн в огнени знаци действат много интересно заедно - мотивацията и оптимизмът са високи, като някои нови инициативи е възможно да се структурират и стабилизират устойчиво. Много от нас е възможно да почувстват известна потиснатост и забавяне, но е налице и златна възможност за бетониране на отдавнашни проекти и дейности.

От 1 август Меркурий е в земната подвижна Дева, там той е в силата си, в естествения си дом. Умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания.

Но Марс в Скорпион напряга Меркурий, затова е възможно да избухнем и нагрубим някого, нещо принципно нетипично за Меркурий в спокойната и уравновесена Дева. Пазете се от излишни нервни изблици. Меркурий ще остане в Дева чак до 7 октомври 2016 г., като ще бъде ретрограден в периода 31 август - 22 септември.

Венера остава в Лъв до 5 август - и мъжете, и жените са горди, самоуверени, със самочувствие на красиви и привлекателни особи. Парите идват с лекота, но също толкова лесно се и харчат. Налице са множество лични и творчески изяви.

Точният тригон Уран - Венера в огнени знаци предполага към голяма страст, към внезапни и неочаквани промени в сферата на любовта, както и към известна нестандартност в интимните връзки.

Желая ви превъзходна седмица! И помнете, че вие сами творите дните и нощите си! Да, на фона на общи планетни разположения и влияния, които е добре да имате предвид чисто информативно. Но тенденциите са едно, а личните усилия, желания и действия - съвсем друго.

Съдбата е съвкупност от много фактори, затова не отказвайте да свършите необходимото, това, което зависи от самите вас. Любима моя поговорка, която ви подарявам като напътствие за седмицата, е следната: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!" :)

Здраве, щастие и усмивки на всички от мен!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv