Астро прогноза за периода 1 - 7 май 2018

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 1 - 7 май 2018

• 1 май

Честит празник! Луната вече бавно намалява след Пълнолунието по оста Телец-Скорпион, което беше вчера. Луната първо е в Скорпион, а в 18.20 ч. се премества в Стрелец. Тази Огнена Луна обича да пътешества и да научава нови неща, да участва в екскурзии и авантюри, да учи чужди езици, да се среща с различни хора, да скита из света. Бъдете любознателни и подвижни днес, и вижте докъде ще ви заведе оптимистично настроеният Стрелец в лицето на Луната.

Нека ви разкажа малко и за вчерашното пълнолуние: Луната в Скорпион символично "се сблъска" със Слънцето в Телец и може би усетихме това като противоборство между "моето" и "нашето", между това да отчитаме потребностите и нуждите на другите хора, и своите собствени.

Една от темите на това пълнолуние беше крехкият баланс между даването и получаването, между печеленето на пари със свои сили и труд, и успешното боравене с чужди пари и средства. Друга тема е връзката между материалната стабилност и страстта, между градежа тухличка по тухличка и разчитането на партньора.

По време на Пълнолуние често срещани са по-изострените реакции, безсънието, междуличностните конфликти, вътрешното психо-емоционално напрежение, кошмарите. Всичко това е естествено и ще отшуми за ден-два. Ако имате желание, минете на по-лека храна днес, вероятно ще олекне не само на тялото, но и на душата ви.

Пийте достатъчно вода и правете любими неща. На всички ще се отрази благоприятно, ако днес свършите нещо в полза на друг човек.

Направете го с мисъл за него, с любов в сърцето, и без очакване за отплата. Усмихнете се и извършете нещо добро, някаква мила, хубава постъпка. Или ако усещате, че отдавна не сте давали на самите себе си - дайте си го. Сега. И вижте какво ще се случи :)

• 2 май

Луната е в Стрелец и "се бие" с Венера в Близнаци. Възможно е да възникне напрежение между зрелите и младите жени от една страна, или между майчиното и женственото в същността ни (ако сме жени). Като цяло обаче се съхраняват тенденциите от вчера.

• 3 май

Луната остава в Стрелец и днес. Продължава плавно да намалява. Запазват се конфигурациите от последните два дена.

• 4 май

Луната влиза в Козирог в 5.08 ч. рано сутринта. Земната Луна проправя път към занимания, свързани с работа, труд, професионални ангажименти, кариерни задачи. Като цяло елементът Земя е водещ днес: имаме цели четири планети в Козирог (Луната, Сатурн, Плутон и Марс) и Слънце в Телец.

Стъпили сме здраво на земята, съсредоточени сме, добре боравим с материалното, практични и прагматични сме, целеустремени и делови. Можем да се възползваме от това, като отметнем доста от работния си план, петъчно, преди няколкото почивни дни, които се задават.

• 5 май

Луната е в Козирог. Можем да свършим нещо из къщи, ако не сме на работа. Ще ни стане хубаво от това, че не сме се отдали на съботен мързел и лентяйство. Ще има време и за него. Утре!

• 6 май

Гергьовден е! Честит празник на всички празнуващи в днешния пролетен ден. В 17.48 ч. Луната влиза във Въздушния Водолей и вече ни настройва на много по-празнична вълна. Времето е подходящо да се видим с приятели и да разпуснем в приятната им компания.

• 7 май

Луната е във Водолей. Но понеже е "наранена" от две страни - намира се в квадратури със Слънцето от една страна и с Юпитер от друга страна - е възможно днес да се почувстваме много напрегнати и/или неразбрани от околните.

Вероятно е да ви хрумнат нестандартни, дори ексцентрични, идеи. Това е заради Луната във Водолей, която обожава оригиналните и интересни неща.

Луната и Венера хармонират помежду си, налице е разбирателство между зрелите и младите жени, както и синхрон между майчината и женствената роля (при жените).

За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Слънцето е в Телец. През месеца, в който Слънцето транзитира във втория знак на Зодиака, всички ставаме по-земни и заземени, по-чувствени, с по-открити сетива за красивото и ценното в живота, по-търпеливи, упорити, постоянно устремени към материален успех.

В същото време Слънцето е подкрепено допълнително от Нептун в Риби, и Сатурн, Плутон и Марс в Козирог. Юпитер е в опозиция с него, което може да доведе до надценяване на собствените сили или персона.

Луната тази седмица първо е в пълнолунната си фаза, после започва да намалява, като изминава пътя от Скорпион до Водолей.

През тази седмица се радваме на цели два бисекстила: Слънце-Нептун-Плутон+Марс, за който вече стана дума по-горе, и Юпитер-Нептун-Плутон+Марс. Интересен меланж от пари, кариера, страст и духовен живот.

Вие си изберете на кое ще обърнете внимание приоритетно, но все си мисля, че е възможно да съумеем да съчетаваме нещата, жонглирайки между различните дейности и занимания. По този начин да правим "и това, и онова" вместо "това или онова".

Меркурий е в Овен и се движи директно. Речта ни е по-буйна и непремерена от обичайното за нас. Възможни са гневни избухвания, особено ако не разберем правилно човека до нас или той не ни разбере. Прибързаността и нетърпението също често ни подвеждат в преценките.

Венера в Близнаци ни прави по-гъвкави, подвижни и широко скроени в любовните връзки.

Марс е в Козирог. Той екзалтира в този зодиакален знак и ни дарява със сила, мощ и издръжливост да постигаме целите си.

Сатурн седи на своя трон в Козирог и в момента е ретрограден. Той ще остане там още дълго време. Неговото структуриращо влияние се усеща силно. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта.

Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили. Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата.

Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията. В момента се движи ретроградно.

Юпитер е в Скорпион и също е ретрограден. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

Желая на всички прекрасна седмица и хубави празници!

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg