Астро прогноза за периода 12 - 18 декември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 12 - 18 декември 2016 г.

Стартираме новата седмица с екзалтираща Луна в Телец. До ранния следобед сме някак бавни, плавни, умерени, земни, стабилни. Ще са ни важни физическият комфорт, парите и ценностите.

В 14.41 ч. Луната се премества в Близнаци и веднага прави общата атмосфера динамична и подвижна. Засилва се желанието ни да пътуваме и да учим нови неща. Паметта ни се избистря, умът ни става по-остър.

Във вторник Луната цял ден е в Близнаци, като все повече нараства и се доближава до фазата на Пълнолунието, което този път ще е по оста Близнаци-Стрелец. Възлови ще станат въпросите, касаещи пътувания наблизо и надалеч, образованието - начално, висше и всякакви преквалификации, търсенето на Истината - ежедневната битова и отговорите на вечните питания на човечеството.

Интелектът и оптимизмът ще вървят ръка за ръка. Разбира се, като всяко Пълнолуние и това също е наситено с по-напрегната емоционалност и с по-силна чувствителност, така че е добре да се пазим от излишни конфликти, които допълнително биха нажежили обстановката.

В първите часове на сряда, в 2.09 ч. след полунощ Луната прави точна опозиция със Слънцето, с което означава точният час на Пълнолунието в Близнаци. Запазват се тенденциите от вчера. Днес е налице голям Въздушен тригон, образуван от Луната в Близнаци, Марс във Водолей и Юпитер във Везни.

Това показва, че разумът и интелектът ще бъдат водещи, може спокойно да се осланяте на ума си и на рационалните решения, които той взима. В 14.12 ч. Луната се качва на своя трон във Водния Рак. Добре е да се отдадем на занимания, свързани с дома, семейството и децата.

Четвъртък целият ден Луната остава в Рак. Посвещаваме се на дома, децата и роднините си. Ако днес купуваме коледни подаръци, ще бъдем осенени от правилно чувство кой подарък за кого би бил най-подходящ.

Луната в Рак е грижовна и майчински настроена. Енергията й е мека, нежна и добротворна. За съжаление тази мекота е отчасти наранена и нарушена заради напрегнатите аспекти, които се образуват от няколко планети днес.

Налице е Кардинален Кръст, състоящ се от Уран в Овен, Луна в Рак, Юпитер във Везни и Меркурий и Плутон в Козирог. Като разкъсани на четири различни страни сме - трябва да отговорим едновременно на изискванията на семейството, партньора, работата и собственото ни Аз.

Най-трудно е на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци.

В петък в 15.18 ч. Луната влиза в Огнения Лъв. Доза царственост се влива в поведението ни. Самочувствието ни укрепва. Имаме желание да творим, да се изявяваме във външния свят, да играем, да сме на сцената на големия живот.

Позволете на детето в себе си днес да се позабавлява, от това няма да пострада имиджът ви на сериозен, зрял и отговорен човек. Презаредете батериите си, излезте навън, общувайте цветно с другите, бъдете слънчеви и усмихнати. Бъдете великодушни и щедри, ако някой очаква прошката ви - дайте му я.

В събота Луната цял ден е в Лъв. Огнената стихия е водеща. Отвсякъде бликат пламенност, жизнерадост и оптимизъм. Луната в Лъв обича забавленията, партитата, лъскавите бижута, осигурете й ги. Още повече, че е почивен ден и с лекота можете да си го позволите. Кардиналният Кръст, който ни измъчваше до вчера, вече напълно се е разсеял. Няма нищо, което да ни тормози.

Освен един аспект, който е характерен за цялата седмица и който става все по-точен. Става дума за опозицията Уран-Юпитер, която ни кара да жонглираме между личните си потребности и желания, и тези на интимния ни партньор. Понякога това може да бъде труден баланс. Стремежът ни е редно да бъде такъв, че в крайна сметка да няма ощетени.

В неделя Луната е в Лъв чак до 19.51 ч. Съхраняват се тенденциите от вчерашния ден. Налице е и голям Огнен тригон между Луна в Лъв, Уран в Овен и Слънце и Сатурн в Стрелец.

Представителите на Огнените знаци се чувстват отлично енергизирани (Овен, Лъв и Стрелец). От 19.52 ч. Луната се премества в Земната Дева, с което променя общата атмосфера в посока по-голяма практичност, усет към детайлите, отговорност, деловитост и подреденост.

Неделната вечер е добре да се приберем вкъщи и да се подготвим за идващия делник, да се погрижим за уюта у дома, да почистим пространството около себе си и да изготвим подробен план със задачите, които ни предстоят в близко бъдеще.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон с Меркурий в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви.

Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Плавно разсейващи се два бисекстила, показващи хармонични връзки между няколко различни сфери в живота ни - Уран-Сатурн-Марс и Марс-Сатурн-Юпитер във въздушни и огнени знаци. Атмосферата е пронизана от стихиите на Въздуха (тоест интелекта) и на Огъня (тоест пламенността).

Ще ни се удава едновременно да бъдем темпераментни и надарени с хъс, и умни и разсъдливи. Особено добре това ще се отрази на представителите на въздушните и огнените знаци, както и на тези, които имат Луна и/или Асцендент в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 година.

Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Венера е във Водолей от миналата седмица. Това белязва любовните отношения в посока към повече свобода, независимост, нестандартност и ексцентричност. Ревността към партньора не е никак добра идея. Венера ще остане във Водолей до 3 януари 2017 г.

Марс също е във Водолей. Ще остане там до 19 Декември 2016 г. Човеколюбие, нестандартни прояви и успехи в сферата на комуникациите и високите технологии - това са акцентите на нашето поведение през този период.

От 2 декември Меркурий е в Козирог и ще остане там до 7 февруари 2017 г. Ще се наложи да бъдем по-умерени в изказванията си, по-търпеливи и да се научим да структурираме по-добре мисълта и идеите си.

Плановете, които съставяме в този период, вероятно ще бъдат постижими и реални, стига да подходим към тях отговорно. Постигането на тези цели ще отнеме време, но ако те са достатъчно премислени, резултатите ще бъдат удовлетворяващи и дълготрайни.

Неслучайно винаги в навечерието на Новата година ние си обещаваме през следващата да положим повече усилия за нещо, което сме отлагали в предходната. Винаги по това време Меркурий преминава през Козирог и ни вдъхновява за по-големи цели и мечти. Знакът на Козирог се свързва с постоянството, волята и търпението.

Това са качествата, на които трябва да наблегнем и да не се отчайваме, ако резултатите се забавят, защото това не означава, че няма да са налице в малко по-късен етап. Меркурий в Козирог е етапът, в който трябва да се вгледаме в по-далечното бъдеще, етапът, в който да си поставим по-сериозни и дългосрочни проекти.

Всички планети без Уран се движат директно, което е предпоставка за успехи и успокояване на цялостната психична атмосфера. Всеки е на мястото си и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря. Желая щастлива седмица на всички!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv