Астро прогноза за периода 20 - 26 февруари 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 20 - 26 февруари 2017 г.

На 20 февруари - започваме новата седмица с Луна в Стрелец, прекрасно аспектирана от няколко планети: Юпитер, Марс, Венера, Уран, Меркурий и Слънцето.

Динамика, движение, любознателност, стремеж към далечни пътувания и учене на нови неща белязват днешния ден. Той е добър за общуване, излизания с приятели и за отправяне на път, но също и за подготвяне на творчески проекти и всякакъв тип обучения.

21 февруари - в 9.07 ч. сутринта Луната влиза в Козирог. Когато имаме земна Луна, както е сега, ставаме по-делови, практични, сериозни, изпълнени с желание за работа и успехи. Денят е добър за дейности, свързани с професията и кариерния растеж.

Точният тригон на Меркурий и Юпитер във въздушни знаци показва, че интелектът е на висота, можем максимално да се възползваме от това днес.

22 февруари - Луната целият ден е в Козирог, като се съхраняват тенденциите от вчера. Обърнете внимание на ума и работния си план-график.

23 февруари - в 19.19 ч. Луната влиза във Водолей. Идва времето за всякакви щури, ексцентрични и нестандартни идеи. Ако имате такива, сега е моментът да ги споделите или направо да се опитате да ги внедрите в действителност.

Ако през предните два дена беше добре да се концентрираме върху служебните си задачи, то в момента е най-подходящо да се отдадем на срещи със съмишленици и приятели, на общуване с групи от хора, на включване в общности.

24 февруари - Луната остава във Водолей цял ден, запазват се тенденциите от вчера. Новото днес е, че Луната намалява все повече и повече. С две думи - все повече се доближава до Слънцето. Предстои Новолуние и Слънчево Затъмнение в Риби.

Периодът е добър да подредим и почистим пространството около себе си. А също така и да се освободим от всичко старо и излишно, да разчистим и вътрешния си свят.

25 февруари - денят преди Новолунието. Луната и днес остава във Водолей. Дава ни се още един шанс да подредим и да почистим, за да започнем после на чисто.

26 февруари - още в първия час след полунощ Меркурий влиза в Риби, последван буквално след около час от Луната, която също се потапя в Риби. Така вече имаме цели четири планети в Риби - Нептун, Слънце, Луна и Меркурий.

Водният елемент е силно застъпен в енергетиката на деня. Повишава се общата чувствителност и емоционалност, както и интуитивността. Вероятно ще проспим точния съвпад между Луната и Меркурий, който ще бъде в 2.39 ч. след полунощ. В този момент ставаме много поетични и е възможно да ни споходи музата да творим и да се изявяваме.

В 17.00 ч. настъпва Новолунието в 8-ия градус на Риби. Темите на Рибите са интуицията, прошката, състраданието, емоциите, връзката ни с Вселената и Бога, усещането за единност с всички, мечтите, чудесата, изцелението, вярата, сънищата, илюзиите, изкуствата.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

От 18 февруари на обяд Слънцето е в Риби и ще остане там до 20 март, когато ще се премести в Овен.

Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран с Марс в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Два бисекстила в този период: Меркурий-Луна-Уран и Луна-Юпитер-Меркурий. Ще ни се удава да се себеизразяваме с лекота. Ще се вслушваме в гласа на сърцето си и няма да бъркаме.

Секстил Юпитер - Сатурн: винаги когато Сатурн и Юпитер са свързани хармонично помежду си, както е сега, може да очакваме два коренно различни резултата - или огромен неуспех, или траен късмет и щастие. Това зависи от това какво сме правили в предходните седмици и месеци. Ако сме отработвали негативните си черти и сме полагали усилия, реколтата ще бъде изобилна и щедра. Ако сме мързелували и лентяйствали, този аспект между двата гиганта Сатурн и Юпитер може силно да ни разтърси и да ни повали тежко на земята.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония. Юпитер е ретрограден в момента. Това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

Марс и Венера транзитират заедно в Огнения Овен. На 28 януари Марс се качи на своя трон в Овен и остава там до 9 март 2017 година. Амбиция, смелост, активност и засилена мъжка енергия е налице в този период. Венера остава в Овен до 5 юни с кратко прекъсване, когато ретроградното й движение ще я върне в Риби.

Меркурий е във Водолей. Обръщаме поглед към високите технологии, глобалните мрежи, общностите от хора. Ставаме някак по-универсални, деца на света. Толерираме всичко различно и нестандартно. Меркурий остава във Водолей до 25 февруари 2017 г. На 26 февруари 2017 г. той се премества в Риби - умът ни става много интуитивен, но някак разсеян и склонен към заблуди.

В периода на небосвода ретрограден е само Юпитер. Всички останали планети се движат директно, което е предпоставка за успехи и спокойна цялостна психична атмосфера. Метафорично казано, всеки си е на мястото и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря.

Пожелавам на всички щастлива и успешна нова седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv