Астро прогноза за периода 22-28 август 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 22-28 август 2016 г.

В понеделник целият ден Луната продължава да транзитира в кардиналния огнен знак на Овена и е прекрасно аспектирана от Слънцето в Лъв. Ще ни харесва да се изявяваме, да участваме активно в света. Пламенно начало на новата седмица! Хубаво е да оползотворим деня, да се размърдаме, да поспортуваме, да се захванем с хъс за проектите си.

Марс и Сатурн са в Стрелец. Огнената стихия днес е силно изявена. И така ще бъде до 19.30 ч., когато Слънцето преминава в земната подвижна Дева. След този час всички ставаме малко или повече Деви :) - да се разбира грижовни, делови, трудолюбиви, дисциплинирани, организирани, с усет към детайлите, подредени, взискателни, критични и самокритични.

Малко след полунощ във вторник, още в 0.20 ч., Луната се премества в земния неподвижен Телец. Там тя се чувства повече от комфортно, защото Телец е знакът, естествено свързан с плодородието, плодовете, растенията, въобще растежа. В този знак Луната проявява най-главната си характеристика, като покровителка на живота.

Всякакви занимания със земя са подходящи. Както и всякакви чувствени и физически удоволствия. Наблегнете на домашно приготвената и вкусна, питателна храна, на памучното, меко и удобно бельо, на качествения сън и почивка. Луната е отлично аспектирана от Нептун - ще се радваме на силна интуиция. В 0.41 ч. е точният хармоничен аспект между Луната в Телец и Слънцето в Дева.

Хубаво е, когато има синхрон между двете Светила на Небето :) Нещата, които по принцип са ни трудни, сега ще ни се удават с лекота, и това ще бъде валидно поне до 16 ч. днес, така че се възползвайте максимално от тази положителна астрологична конфигурация.

За сряда е характерен целодневният престой на Луната в Телец. Запазват се тенденциите от вчерашния вторник. Да отбележа факта, че Земната стихия става водеща - имаме цели 6 планети в земни знаци: Слънцето, Венера, Меркурий и Юпитер са в Дева, Луната е в Телец, а Плутон - в Козирог.

В астрологията подобен феномен се нарича голям земен тригон. Когато е налице, стабилността се увеличава, хората стават по-практични, уравновесени, прагматични, земни, успешни и концентрирани главно в работата и материалните си дела. Днешният ден е подходящ за отмятане на максимално количество задачи, затова не се отдавайте на мързел, а действайте активно.

В четвъртък още в 2.41 ч. през нощта Луната влиза в подвижния въздушен знак Близнаци. На преден план излиза тематиката, свързана с комуникациите, общуването, образованието, ученето на нови неща, търговията и пътуванията на близки разстояния.

Сутринта в 6.42 ч. Луната ще бъде в точно напрегнато положение спрямо Слънцето. Това може да предизвика вътрешно напрежение и засилване на междуличностните конфликти. Аспектът ще отшуми в рамките на едно денонощие, касае се всъщност за Лунната фаза "Последна четвърт".

В петък целият ден Луната е в Близнаци. Всички сме в движение. Денят е динамичен и свързан с много общуване, контакти, комуникация, пътуване из страната. Налице обаче е такава астрологична подредба, че е твърде вероятно представителите на подвижните знаци /Близнаци, Дева, Стрелец и Риби/ да чувстват вътрешно напрежение, умора и дискомфорт, които ще отшумят още през идващия уикенд.

В събота Меркурий, Юпитер и Венера съвпадат в Дева, а Слънцето и Луната са в хармонично разбирателство. Щастие и късмет в любовните отношения от една страна, и в общуването, интелекта и словото от друга страна. Почивният ден предполага към излизания навън и срещи с близки на сърцето ни хора, планетите ни препоръчват същите неща :)

Още повече, че още в 6.09 ч. тази сутрин Луната се потапя във водния кардинален Рак, където е на трон и се чувства прекрасно :) Време е да се посветим на дома, семейството, децата и роднините си, защото Рак е зодиакалният знак, отговарящ именно за уюта вкъщи, за взаимоотношенията в рода, за контактите родители-деца. Може да приготвим нещо хубаво за хапване и да се насладим на взаимната си компания.

Може да поиграем с децата си и да излезем с тях в парка. Може да си изтеглим някой романтичен филм и сгушени в любимия човек, да го изгледаме с наслада. Ех, размечтахме се, ще кажете. И ще сте прави! Но какво да сторим, като Луната в Рак е такава: мечтателна, романтична, нежна, поетична, емоционална, чувствителна? Безсилни сме да й устоим, затова нека се предадем на нейното влияние върху нас. Поне за ден. Или за два, защото...

И в неделя целият ден Луната е в Рак. Съхраняват се тенденциите от вчерашния съботен ден. Време за дома и близките, а хубавото е, че е почивен ден и можем да си позволим това спокойно :)

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Марс, Уран и Сатурн в Огнени знаци действат добре заедно - мотивацията и оптимизмът са високи, като някои нови инициативи е възможно да се структурират и стабилизират устойчиво. Много от нас е възможно да почувстват известна потиснатост и забавяне, но е налице и златен шанс за бетониране на отдавна започнати проекти и дейности.

Меркурий е в земната подвижна Дева, там той е в силата си. Умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания.

Меркурий е в спокойната уравновесена Дева чак до 7 октомври 2016 г., като ще бъде ретрограден в периода 31 август - 22 септември.

Венера е в Дева, любовта е по-хладна, разумна и обрана от обичайното, което принципно не е лошо, предвид силното Огнено присъствие в периода. Юпитер също е в знака Дева, така че засилва влиянието на Меркурий и Венера в този знак, особено по време на точния съвпад на трите планети в събота и неделя.

Водещи стихии и през тази седмица са Огънят и Земята. Едновременно страст и устойчивост. Хъс и практичност.

И помнете - ние сами ковем Съдбата си! Ние сме творци на Живота си! Да, на фона на общи планетарни разположения и влияния, които е добре да имаме предвид. Но тенденциите са едно, а личните усилия, желания и действия - съвсем друго.

Не отказвайте да свършите необходимото и това, което зависи от самите вас. Любима моя поговорка, която ви напомням, гласи следното: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!"

Здрава, щастлива и успешна седмица на всички от мен!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv