Астро прогноза за периода 23 - 29 октомври 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 23 - 29 октомври 2017 г.

Астро прогноза за периода 23 - 29 октомври 2017 г.:

• 23 октомври – от вчера следобед Луната транзитира в Стрелец. Стремежът да учим нови неща, да пътуваме надалеч, да вървим напред и да се докосваме до непознати досега територии силно се увеличава. Луната продължава да нараства и вече е ясно видима на небето.

Днес в 8.27 ч. сутринта Слънцето влиза във Водния Скорпион и обагря следващия един месец в краските на тайнственото, магичното и окултното. От всички зодиакални знаци Скорпион е този, който отговаря за дълбинните чувства и преживявания, за личностната трансформация и за самоизцерението на всички нива.

През идните 30-ина дни представителите на тази зодия, както и хората с Асцендент и/или Луна в този знак, ще се чувстват пряко подкрепени от Слънцето.

• 24 октомври – скорпионовата енергия е силна и заради транзитите на Юпитер и Меркурий в този знак. Луната е в Стрелец и днес. Като цяло се съхраняват астро-тенденциите от вчера. А тригоните Меркурий-Нептун и Уран-Сатурн+Луна подпомагат интуицията, творчеството, словото и себеизразяването.

• 25 октомври – Луната се премества в Земния Козирог в 3.14 ч. през нощта. Тази Лунна позиция е показателна за деловата атмосфера, която възниква сега. Всички се настройваме на професионална и кариерна вълна, интересуват ни постиженията и успехите, това да вървим напред и да покоряваме нови върхове в работата си.

• 26 октомври – Луната е в Козирог, запазват се вчерашните конфигурации и аспектни положения между планетите. Доминира Елементът Вода - 4 от всички 10 планети транзитират във Водни знаци: Слънцето, Юпитер и Меркурий са в Скорпион, а Нептун е в Риби. Останалите Стихии (Огън, Земя и Въздух) са равномерно разпределени.

• 27 октомври – в 16.00 ч. Луната влиза във Въздушния Водолей. Интелектът и идеите стават водещи. В същото време това е знакът на приятелството, другарството и съмишлениците. Добра идея е днес да се включим в някаква общност, да общуваме с другите хора, да участваме с мислите и хрумванията ни. Водолей подкрепя високите технологии, новаторството и нестандартностите в живота.

• 28 октомври – Луната е във Водолей, запазват се конфигурациите от вчера.

• 29 октомври – Луната е във Водолей и днес през целия ден. Уикенда спокойно можете да използвате за всякакви занимания, свързани със съвременните технологии и комуникации, както и да се срещнете с приятели, да се свържете с важни за вас групи, да генерирате нови идеи, да разчупите мисловните рамки, да излезете извън стереотипите на общоприетото. Щипка ексцентричност не наврежда на никого.

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Скорпион, знакът на трансформацията, изцелението, дълбоките чувства, окултното и мистичното.

Луната изминава пътя от Стрелец до Водолей и е в нарастваща фаза през цялото време.

Съвпадът на Меркурий с Юпитер и Слънцето в Скорпион води до късмет и успех в комуникациите, интелекта и пътуванията.

Марс прави компания на Венера във Везни - знакът на любовта, партньорството и брака. До 7 ноември Венера се намира във Везни и подпомага любовните връзки и брачните отношения като цяло.

Сатурн е в Стрелец, неговото структуриращо и понякога отрицателно влияние се разпростира предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Ретроградни в момента са само двете бавни колективни планети Уран и Нептун:

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи.

Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая на всички успешна седмица!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg