Астро прогноза за периода 24 - 30 април 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 24 - 30 април 2017 г.

На 24 април - очаква ни един активен ден. Стартираме седмицата с понеделнишка Луна в Овен. Точно в 3.34 ч. през нощта Луната влиза в огнения зодиакален знак на Овена. Всички ставаме дейни, инициативни, смели, борбени, упорити. Може успешно да се занимавате със спорт или с други подчертано физически дейности.

Тъй като Луната продължава да намалява и да се доближава до новолунната си фаза, моментът е добър да разчистите пространството около себе си във всеки един смисъл. В същото време хармоничният аспект Венера-Марс подкрепя любовните връзки и интимните отношения като цяло.

Обърнете внимание на човека до себе си. Излезте заедно на разходка, така ще изразходвате и малко калории. Имайте предвид, че Венера и Сатурн квадратират през последните няколко дни, това може да доведе до проблеми в любовните взаимоотношения, до приключване на някои връзки или до задълбочаване на кризите в интимен план.

25 април - Луната е в Овен и днес. Напълно се съхраняват астрологичните тенденции от вчера. Луната намалява все повече и повече. Не започвайте нищо ново. Довършвайте, приключвайте, разчиствайте, освобождавайте се от ненужното.

26 април - в 4.57 ч. сутринта Луната излиза от Овен и влиза в земния Телец. Луната се чувства комфортно в този знак, тя там екзалтира и изразява в максимална степен грижовната си, майчински настроена, инстинктивна, чувствена, емоционална същност.

Когато имаме земна Луна, тя ни насърчава да се насладим напълно на живота в цялата му пъстрота, във всичките му багри, звуци и аромати. Добре е да се поглезим с домашно приготвена и вкусна храна, с удобни дрехи, меко спално бельо, качествен сън, изискани бижута, естетични аксесоари, масаж, чаша вино в приятна компания...

В 15.18 ч. настъпва новолунието в Телец. Слънцето и Луната действат заедно, транзитирайки в шестия градус в Телец. Днес можете да напишете новолунните си желания. Мечтайте и целеполагайте смело. Започвайте да действате по постигането на исканото от утре.

Днес свършете вътрешната си работа, по възможност без да споделяте навън какво възнамерявате да постигнете занапред. Акцентирайте върху материалното, стабилността, парите, финансите, изобилието.

27 април - Луната е в Телец целият ден. Съсредоточете се върху мисли относно вашите позиции в работата ви, относно икономическата и практическата страна на ежедневието ви. Помислете как да добавите повече красота и благоденствие в живота си.

Луната плавно започва да нараства, макар че все още не се вижда на небето. Времето е добро да се започне нещо ново и свежо. Ако днес подрежете крайчетата на косата си, тя ще започне да расте видимо по-бързо, пробвайте и сами ще се уверите в това.

28 април - в 4.42 ч. сутринта Луната се премества във въздушните подвижни Близнаци и рязко променя динамиката на деня. Всички ставаме любопитни, любознателни, устремени към усвояване на нови знания и умения. Влекат ни пътуванията из страната, докосването до непознати места, самият полъх на приключения и авантюри.

Днес е подходящо време да учите, да пътувате, да общувате с други хора, да се занимавате с търговия и/или някакви занаяти. В същото време интуицията ни е силна, заради хармоничния аспект Слънце-Нептун. Днес Венера се връща в Овен и любовта отново става ярка, страстна, буйна и пламенна.

29 април - Луната е в Близнаци и е отлично аспектирана от Бенефика Юпитер във Везни. И двата знака са въздушни, благоприятстват интелекта и динамиката.

Жените, особено представителките на зодиите Близнаци, Везни и Водолей, днес се чувстват прекрасно. Наблюдава се разцвет на женствеността и женското начало - Юпитер подкрепя Луната, затова. Като цяло се запазват астро-тенденциите от вчера.

30 април - в 4.52 ч. сутринта Луната сяда на своя трон в Рак. Посветете неделята на дома и семейството си. Обърнете внимание на децата си. Погрижете се с обич за близките си. Бъдете заедно, почувствайте единството и сплотеността си. Сгответе с удоволствие. Почетете книга. Разходете се в парка. Вземете си вана или продължителен душ.

Луната е във воден знак - интуицията ви е великолепна, творческият заряд също е на ниво, чувствата и емоциите се изживяват силно. Пийте достатъчно вода и яжте повече пресни плодове и зеленчуци.

Днес е налице напрегнат аспект между двете женски планети - Луната и Венера, затова е възможно да възникнат конфликти между зрелите и младите жени.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

На 20 април Слънцето влезе в Телец, оттогава атмосферата е като цяло по-спокойна, бурната активност се замени от по-плавни, но постоянни, действия. Слънцето устойчиво транзитира в земния неподвижен Телец. Това показва пълното ни потапяне в Пролетта. Телец е знакът, който се оприличава на почвата.

Затова през месеците април и май са подходящи заниманията със земя, пръст, почва, садят се цветя, растения, дръвчета, плодове, зеленчуци. Посяват се семена. Всичко наоколо е зелено, напъпило, бликащо от живот. Слънцето грее, птичките пеят. Златно време. Такъв е и Телецът, Златният Телец. Тече месец, в който на преден план излизат грижите за парите и материалния успех. Водещият елемент е елементът Земя. Правим нещата плавно, но сигурно, бавно, но упорито, търпеливо и със завидно постоянство.

Ретроградните планети в момента са четири на брой - Меркурий, Плутон, Сатурн и Юпитер.

Меркурий е в Овен. Той ни предупреждава да пътуваме и да общуваме внимателно, да спазваме правилата за движение на пътя, да четем всичко, което подписваме, да проверяваме документите и имейлите си, да пазим техниката си, особено комуникационната такава. Добре е да избягваме нервните избухвания и невъздържаните агресивни изказвания.

Плутон може да разтвори пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Тъй като Юпитер е ретрограден, това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

Разпадаща се вече Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Все още водещи са три различни стремежа едновременно: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки.

Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Налице е квадратура на Венера и Сатурн, характерна за целия седмичен период. Тя насища с напрежение любовните връзки, подлага ги на проблеми и изпитания, или ги прави по-отговорни и сериозни. Този негативен аспект малко се омекотява от хармоничния такъв между Марс в Близнаци и Венера в Овен. Марс в Близнаци ни тласка към действия, свързани с учене, пътуване и общуване.

Желая ви щастлива и ползотворна седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv