Астро прогноза за периода 24 - 30 октомври 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 24 - 30 октомври 2016 г.

Седмицата започнахме с Луна в Лъв. Тя обича светските изяви, блясъка и лукса. Има добро самочувствие и слънчево настроение. Освен това е прекрасно аспектирана от Слънцето, Меркурий и Уран. Слънцето в Скорпион нажежава страстите и това ще продължи цял месец. Дълбоки преживявания, личностна трансформация, разрушаване на стари модели и схеми - всичко това е характерно за този период. В 23.45 ч. Меркурий излиза от Везни и влиза в Скорпион, в непосредствена близост до Слънцето.

Във вторник в 6.14 ч. сутринта Луната се придвижва в подвижната земна Дева и всички ставаме по-практични и делови, по-грижовни и подредени. За днес също е характерен хармоничният аспект между двете Светила (Слънцето е в Скорпион, а Луната е в Дева). Големият благодетел Юпитер облагодетелства Сатурн и Венера - ще жънем плодовете от труда си и ще ни върви в любовта. В същото време приятелските отношения между Нептун и Меркурий засилва интуицията ни.

В сряда Луната цял ден е в Дева, запазват се тенденциите от вчера. Денят е напрегнат, особено за представителите на подвижните знаци (Близнаци, Дева, Стрелец и Риби), тъй като е налице подвижна Тау-квадратура: Луна в Дева, Нептун в Риби, Сатурн и Венера в Стрелец. Напрегнатият аспект Марс-Уран още повече нажежава атмосферата, затова се пазете от нервни избухвания.

В четвъртък в 16.52 ч. Луната транзитира в кардиналния въздушен знак Везни. Стремим се към хармония, красота, любов, равновесие и добро партниране с другите хора. Днес обаче е точната квадратура между буйните планети Марс и Уран - възможна е агресия, противоборство, гневни реакции, внезапни и неочаквани действия.

В петък Луната остава във Везни целият ден, като се съхраняват тенденциите от вчерашния ден. Кардиналната Тау-квадратура, която се образува днес, ни прави много напрегнати и емоционално неустойчиви. Луната и Юпитер са заедно във Везни (влекат ни към партньорство), Уран е в Овен (подтиква ни към личностни изяви), а Марс и Плутон са в Козирог /карат ни да растем служебно/. Като разпънати на три различни страни сме. Тази конфигурация се отразява най-зле на представителите на Овен, Рак, Везни и Козирог, и на хората с Луна и/или Асцендент в тези знаци.

В събота Луната е във Везни целият ден. Продължаваме да усещаме вътрешно напрежение и емоционален дискомфорт. Определено ни е тежко и трудно да устояваме. Сякаш ни стрелят от различни посоки, а ние се стремим да оцелеем. В тази битка добре биха ни се отразили разходките на открито, движението и спортуването, така че е добре да се възползваме от почивния ден, за да бъдем физически активни и по този начин да разсеем напрежението. Луната продължава да изтънява и ни подготвя за утрешното Новолуние в Скорпион. Добре е да разчистим всичко излишно и да почистим пространството около себе си, за да освободим място за новата енергия, която ще нахлуе още в началото на неделния ден.

В неделя в 5.03 ч. Луната влиза в неподвижния воден Скорпион. А в 20.39 ч. е Новолунието в Скорпион. Времето е добро да намислим и напишем своите желания, свързани със скорпионовата тематика - страст, дълбочина на чувствата и разсъжденията, инстинкт за самосъхранение, психична устойчивост, окултни интереси. От понеделник, 31.10., е добре да стартираме действията по отношение на тези наши мечти и цели. Но сега все още е моментът да размишляваме, да се подготвяме, да целеполагаме, да помечтаем на воля, и то по възможност без да споделяме с другите, без да тръбим на всеослушание какво възнамеряваме или искаме за себе си занапред. Напомням, че преминаваме от лятно към зимно часово време - така че днес преместете стрелките на всички часовници с един час назад. Което автоматично означава, че ще имаме с цял час по-дълъг уикенд от обичайното, насладете му се максимално!

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Кардинална и подвижна Тау-квадратури, нагнетяващи напрежението и през тази седмица. Различни части от нас ни движат към различни дейности и това ни обърква, уморява и изтощава. Най-силно това ще се отрази на представителите на кардиналните (Овен, Рак, Везни и Козирог) и подвижните (Близнаци, Дева, Стрелец и Риби) знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Венера е в Стрелец. Любовните отношения са огнени, динамични и свободолюбиви. Тя ще остане в Стрелец до 11 ноември 2016 г. включително.

Марс е в земния кардинален Козирог до 8 ноември 2016 г. Той ни помага в работата, професията и кариерното развитие, насочвайки енергията и действеността ни по посока на материални постижения, професионални успехи, амбициозност. Тъй като Марс екзалтира в Козирог, той там е в силата си. Периодът е подходящ за действие по важни делови проекти.

В периода са ретроградни само планетите Нептун и Уран, всички останали планети се движат директно.

Пожелавам ви успешна седмица! И помнете: правете необходимото, подгответе се за най-лошото и се надявайте на най-доброто!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv