Астро прогноза за периода 26 юни - 2 юли 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 26 юни - 2 юли 2017 г.

На 26 юни - Луната преминава в Огнения знак Лъв още в 1.11 ч. след полунощ. Започваме седмицата с понеделник, белязан от водещите елементи Вода и Огън: Слънцето, Меркурий и Марс са в Рак, Нептун е в Риби, а Луната, Сатурн и Уран са съответно в Лъв, Стрелец и Овен.

Това означава, че сме склонни към преживяване на силни чувства и емоции, интуитивни сме, и в същото време сме дейни, активни, оптимистично настроени, борбени, изявяващи се отлично във външния свят.

27 юни - Луната е в Лъв целият ден, съхраняват се тенденциите от вчерашния ден. Когато Луната е в Лъв, процъфтяват творческите дейности, заниманията с децата, играта, забавленията, любовните отношения. Затова спокойно им се отдайте днес. Спомнете си за детето в себе си и заедно с вашето дете/деца полудувайте на воля.

Още повече, че Меркурий и Марс в Рак са в точен хармоничен аспект с Нептун в Риби, това ще засили отдадеността ни на семейството и близките ни, както и дарбите ни, свързани с изкуствата.

28 юни - В 3.44 ч. след полунощ Луната се премества в Земната Дева и променя енергетиката по посока към по-голяма практичност, прагматичност, грижа за здравето и работата, усет към детайлите, стабилност и спокойствие. Това чудесно пасва на нежната загриженост, идваща от Слънцето в Рак. Двете Светила хармонират помежду си.

29 юни - Водата и Земята остават водещи стихии. Луната е в Дева и днес. Освен това тя е отлично аспектирана от Меркурий и Марс в Рак, от Плутон в Козирог и от Венера в Телец. Погрижете се за здравето и работните си дела. Радвате се на деловитост и ориентираност към задачите, които имате да вършите. Жънете успехи в професионален и личен план, затова просто ... действайте!

30 юни - Утре е празникът, известен с името Джулай морнинг. Вие къде ще посрещнете изгрева на Слънцето? А днес в 10.04 ч. Луната влиза във Въздушните Везни. Акцентът пада върху стремежа към хармония, красота, партньорство, сътрудничество и справедливост.

1 юли - Честит нов месец! Луната е във Везни целият ден. Почивният ден също предразполага да обърнем внимание на човека до себе си, да пожелаем да си партнираме и сътрудничим, да сме в съзвучие един с друг.

2 юли - Неделя е. През деня Луната остава във Везни и се запазват астро-тенденциите от вчера. Вечерта в 20.03 ч. Луната се потапя във Водния Скорпион. Тематиката се променя. Ставаме по-различни, започват да ни вълнуват различни страсти, окултното и тайното ни привлича като с магнит. На преден план може да излязат и отношения, свързани с боравенето с чужди пари и средства, инвестиции и наследства, получаване на големи подаръци, както и връзки с банки и други финансови институции.

Цели 5 от общо 10 планети в момента транзитират във Водни знаци: Слънцето, Марс и Меркурий са в Рак, Нептун е в Риби, а Луната - в Скорпион. Интуицията е изострена до краен предел. Вслушвайте се във вътрешния си глас и усещане за нещата. И не се поддавайте на илюзии, заблуди и излишна обидчивост и мнителност.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето, Меркурий и Марс транзитират заедно в Рак. Семейството, домът и децата са приоритет. Вътрешният психо-емоционален живот също е интензивен през този период.
Луната преминава пътя от Лъв до Скорпион, като през цялото време е в нарастваща фаза. Времето е подходящо за стартиране на нови инициативи и за растеж.

През периода наблюдаваме Тау-квадратура между Марс в Рак, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Чувстваме вътрешно напрежение и сякаш сме разкъсани в три различни посоки. Най-силно ще усетят тази конфигурация представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни, Козирог), както и хората с Луна и/или Асцендент в тези знаци.

Венера седи на своя трон в Телец. Стремеж към любов, красота и пари. Марс е в Рак и ни настройва на нежна, романтична, чувствена вълна. През целия период е налице хармоничен аспект между Марс и Венера, което е предпоставка за отлични любовни и интимни взаимоотношения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония. От 11 юни той се движи директно и с това още повече съдейства за успеха на любовните връзки.

Ретроградните планети са три на брой - Плутон, Сатурн и Нептун!

Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Пожелавам щастливо лято на всички, изпъстрено с приключения и пътешествия!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv