Астро прогноза за периода 30 октомври - 5 ноември 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 30 октомври - 5 ноември 2017 г.

На 30 октомври – Още тази нощ в 1.49 ч. Луната се потапя в подвижните водни Риби, като продължава да расте. Чувствителността и емоционалността се изострят. Тригонът на Меркурий с Нептун, както и бисекстилът Уран-Сатурн-Луна подпомагат интуицията, творчеството, словото и себеизразяването.

31 октомври – Луната е в Риби и днес. Като цяло се съхраняват астро-тенденциите от вчера. Водещ е елементът Вода - 5 от 10 планети транзитират във водни знаци (в Скорпион и в Риби).

1 ноември – Луната се премества в кардиналния огнен Овен в 8.46 ч. сутринта. Тази Лунна позиция е показателна за активната и борбена атмосфера, която възниква сега. Денят е добър за лична реализация, както и за движение, действия с хъс и спорт. Възможни са резки и болезнени промени в областта на любовните връзки, заради Тау-квадратурата, образувана между Венера, Уран и Плутон.

2 ноември – Луната е в Овен и днес. Запазват се вчерашните конфигурации и аспектни положения между планетите.

3 ноември – В 11.50 ч. Луната влиза в неподвижния земен Телец. Луната в Телец се чувства комфортно и приятно. Времето е добро за всякакви телесни и чувствени наслади, за наслада на сетивата като цяло, за грижа за красотата и за СПА-процедури.

4 ноември – В 7.27 ч. сутринта настъпва Пълнолуние по оста Телец - Скорпион. Това пълнолуние засяга темата за притежанията (моите-нашите), физическите удоволствия и страстите, за земната стабилност и водната връзка с невидимите светове.

Интересно Пълнолуние! Слънцето е в 11-ия градус на Скорпион, а Луната - в противоположния край, в 11-ия градус на Телец. Въпреки че двете Светила "се бият" помежду си, в момента и Слънцето, и Луната правят хармонични аспекти с Нептун и Плутон - времето е добро за духовни и пречистващи занимания.

5 ноември – В 12.31 ч. по обяд Луната се премества в подвижните въздушни Близнаци и ни настройва на динамична, любознателна и общителна вълна. Денят е добър за срещи, разговори, пътувания и учене на нови неща. Вечерта Меркурий излиза от Скорпион и влиза в Стрелец.

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Скорпион, знакът на трансформацията, изцелението, дълбоките чувства, окултното и мистичното. Слънцето във Водния Скорпион обагря текущия месец в краските на тайнственото и магичното.

От всички зодиакални знаци Скорпион е този, който отговаря за дълбинните чувства и преживявания, за личностната трансформация и за самоизцерението на всички нива. Затова в този период представителите на тази зодия, както и хората с Асцендент и/или Луна в този знак, се чувстват пряко подкрепени от Слънцето.

Луната изминава пътя от Риби до Близнаци. В началото е в нарастваща фаза, после е във фазата на Пълнолунието и накрая започва постепенно да намалява.

Съвпадът на Меркурий с Юпитер и Слънцето в Скорпион води до късмет и успех в комуникациите, интелекта и пътуванията.

Марс прави компания на Венера във Везни - знакът на любовта, партньорството и брака. До 7 ноември Венера се намира във Везни и подпомага любовните връзки и брачните отношения като цяло.

Сатурн е в Стрелец, неговото структуриращо и понякога отрицателно влияние се разпростира предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Ретроградни в момента са само двете бавни колективни планети Уран и Нептун:

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая на всички спокойно Пълнолуние и хубава седмица!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg