Астро прогноза за периода 4 - 10 септември 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 4 - 10 септември 2017 г.

На 4 септември – Луната остава във Водолей и днес. Запазват се тенденциите от неделя, 3 септември. Времето е добро да се срещнем със съмишленици и приятели, да общуваме в групи, да участваме в по-широка социална мрежа. Меркурий и Марс съвпадат в Лъв, и са отлично аспектирани от Уран в Овен и Сатурн в Стрелец.

Словото и действената активност водят до интересни и трайни резултати. Поради съвпада Марс-Меркурий е възможно речта да стане непремерена, високомерна, бърза и припряна, както и наситена с нападателни и остри реплики. В същото време Слънцето и Нептун още са в опозиция, не са изключени илюзии и самозаблуди от всякакъв вид.

Образува се и Огнено-Въздушно Хвърчило, енергетиката на деня е много мощна и разноцветна. С еднакъв успех можем да се занимаваме както с кариерата си, така и със семейните си дела, личния си живот и приятелските си връзки. Ще действаме с ум и разум, но и с жар, пламенност и хъс.

5 септември – в 8.32 ч. сутринта Луната се премества във Водните подвижни Риби. Всички ставаме някак мечтателни, поетични, нежни, състрадателни, емоционални и чувствителни. Луната продължава да расте и да се доближава до Пълнолунната си фаза. Вътрешното психо-емоционално напрежение се повишава, тъй като двете Светила (Слънцето и Луната) вече се намират в два полярни зодиакални знака.

В 12.35 ч. Марс влиза в Дева и засилва влиянието на Слънцето в Дева. Двете мъжки планети в Дева ни активират по посока работа, труд и грижа. В 14.20 ч. Меркурий спира ретроградното си движение и започва отново да се движи директно, като засега остава в Лъв.

6 септември – Луната е в Риби през целия ден. Днес в 10.09 ч. сутринта е точният час на Пълнолунието по оста Дева-Риби. Ако помните какво съм разказвала за тази ос, ще се сетите, че днес можем да очакваме събития, свързани със служенето на другите хора. И Девите, и Рибите са грижовни и загрижени за ближния си, подкрепят го и му помагат, нищо, че го правят по различни начини и пътища. Работата в служба на другите е позната и на двете зодии.

Слънцето в Дева ни тласка да се трудим в съответствие с нашия дълг и отговорности, а Луната в Риби ни прави емоционално съпричастни, емпатични и съпреживяващи. Слънцето ни заземява, Луната ни одухотворява. Ако успеете да видите нещата в тяхната цялост и да ги приемете напълно, ще съумеете да извлечете максимална полза от това Пълнолуние в Риби.

Получава се и интересно съвпадение с празничния ни календар – днес е Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Отново е въпрос на Обединение, на Съюзяване на две същности в една обща. И Пълнолунието, и българският ни празник на същия ден ни учат на синтез, на сътрудничество, на действия в синхрон и в съзвучие едно с друго.

7 септември – в 15.05 ч. Луната влиза в Огнения кардинален знак Овен. Всички ставаме по-енергични и буйни, инициативни и смели, оптимистично и борбено настроени. Времето е добро за активни физически упражнения и спорт. Ако не можете да направите интензивна тренировка, поне се разходете на открито.

Движението днес ще ви се отрази особено добре. Ако сте били летаргични и вяли през последните дни, и сте отлагали нещо – направете го днес. Въобще – действайте с размах! И все пак се пазете от нервни избухвания, прибързани реакции и припряност. Малко изчакване и търпение, както и известно съобразяване с околните, ще ви помогнат да приключите дейностите си с повече успешни резултати, а и да спечелите уважението на партньорите си.

8 септември – Луната е в Овен цял ден. Двете женски планети Луната и Венера са в Огнени знаци. Зрелите и младите жени се разбират отлично днес. Като цяло се съхраняват астро-тенденциите от вчера.

9 септември – Луната и Меркурий са в хармоничен аспект, отдава ни се да изразяваме прекрасно себе си и вътрешния си свят. В 19.23 ч. Луната влиза в Земния неподвижен Телец. Луната екзалтира в Телец, тя там е силна и й е много уютно.

Телец управлява парите, градежа тухла по тухла, стабилността, упоритостта, постоянството, както и сетивните наслади. Луната в Телец ни кара да оценим по достойнство вкусната домашно приготвена храна, качествената козметика, удобното и меко спално бельо, добрия сън, чувствения масаж, луксозните СПА-процедури.

10 септември – Луната остава в Телец през целия ден, запазват се астро-тенденциите от вчера. Тъй като и днес е почивен ден, можете спокойно да си позволите да угодите на Телеца в себе си. Не се учудвайте на телесните и подчертано материални желания, избуяли у вас, това е заради сегашната лунна позиция.

В 5.38 ч. рано сутринта Меркурий се връща на своя трон в Дева. Той ще остане там до 29 септември. И тъй като вече е директен, можем да се осланяме на силата, с която изявява своите качества в сферата на комуникациите, ученето, боравенето със словото и пътуванията. Радваме се на добра памет, остър ум и отлично общуване.

Водещ е елементът Земя: 5 от 10 планети транзитират в земни знаци: Слънцето, Марс и Меркурий са в Дева, Луната е в Телец, а Плутон – в Козирог. Работа, пари и кариера – това са акцентите в момента. Образува се Земно-Водно Хвърчило: Слънцето е в Дева, Луната е в Телец, Плутон е в Козирог, а Нептун е в Риби.

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Дева. Настъпва краят на лятото. Още е топло, но все повече оранжеви листа обагрят дърветата. Пълно е с плодове и зеленчуци. Земята ражда изобилно. Наближава Златна есен. Трудим се усилено, но и жънем посятото до момента.

Девите са работливи, практични, взискателни и критични, със завиден усет към детайлите и стремеж към ред. Техният месец е септември. Късното лято и ранната есен, това е периодът, в който събираме реколтата. Време за равносметка на отминалото. И време за получаване на резултати от предишни дейности.

Опозиция Нептун-Слънце. Нептун е на своя трон в Риби, а Слънцето транзитира в Дева. Оста Риби-Дева е оста на служенето на другите хора. Риби служат по емоционален, духовен, психичен начин, те изслушват, подкрепят, съчувстват, вдъхновяват, разбират, мотивират, прощават на околните.

Дева служи по земен, практичен, осезаем начин, тя помага в бита, готви, зашива скъсаното, чисти зацапаното, мете, пере, помага за домашните, ремонтира, планира финансите. Риби изцеряват сърцето и лекуват душата, Дева дарява физическо здраве и хигиена във взаимоотношенията.

И двата знака неуморно дават от себе си на другите хора. Просто го правят по различен начин. Затова много Деви считат Риби за отнесени, ненадеждни и вятърничави личности, а доста Риби смятат Девите за сухи, досадни и прекалено педантични особи, заети единствено с материални дела.

Луната изминава своя път от Водолей до Телец, като първо нараства, после е в Пълнолунната си фаза и накрая започва лека-полека да намалява.

Меркурий първо е в Лъв. Тематиката, свързана с любовта, децата и творчеството остава силно застъпена. На 10 септември Меркурий се връща в Дева.

Венера също е в Лъв и ще остане там до 19 септември. Когато Венера е в Лъв, времето е подходящо за любов, забавления и летни флиртове.
Марс се премества от Лъв в Дева на 5 септември. На същата дата Меркурий от ретрограден става директен.

По време на ретрограден Меркурий (от 13 август до 5 септември) е възможно да се объркват комуникациите, плановете за пътувания, търговията, общуването между хората, да възникват недоразумения и спорове, грешки и бъгове, свързани с електрониката и боравенето със словото като цяло.

Имайте предвид това, затова бъдете внимателни, когато подписвате документи. Шофирайте по правилата и се стремете да бъдете възможно най-ясни и конкретни, когато се изказвате.

След 5 септември ретроградни остават само трите бавни колективни планети Плутон, Уран и Нептун:

Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Ретрограден Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Сатурн е в Стрелец, неговото влияние е предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планета, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Направете седмицата си прекрасна, чудесна и щастлива, точно такава, каквато си я поискате!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv