Бързи фрази, които почти винаги изричаме инстинктивно

  • Сподели:
Бързи фрази, които почти винаги изричаме инстинктивно

Може би сте забелязали как някои хора изричат думи, които не са осмислили напълно, просто по инерция, за да успеят да бъдат съпричастни към останалите хора или за да не стоят мълчаливо и безучастно.

Нека разгледаме част от репликите, които повечето хора изричат инстинктивно, без да влагат особена мисъл и емоции в тях.

''Добре съм!''

Повечето хора почти винаги изстрелват тази фраза инстинктивно, дори когато в действителност не са съвсем добре, те машинално го изричат, просто за да не последват още повече въпроси от страна на техния събеседник.

''И аз те обичам!''

Почти половината от хората изричат тези думи инстинктивно и прекалено бързо, дори голяма част от тях не го усещат така, но са склонни да изрекат тези думи, просто за да не объркат нещо в своята връзка. Те използват тази стара стратегия, чрез която спокойно могат да се измъкнат от неудобната ситуация и дори да не изпитват никакви чувства към човека срещу себе си, те са готови да изрекат тези така свещени две думички.

Обидни реплики!

Тези фрази са много често използвани от огромен процент от хората, както у дома, така и на работното място. В повечето случаи, когато изричаме някаква обида към някого, то е в случай на афект и емоция, която ни е завладяла в дадения момент, дори без да го мислим наистина ние сме склонни да изричаме подобни реплики. 

''Да, ще го направя!''

Огромен процент от хората инстинктивно поемат някаква отговорност, чак след това осмислят в каква каша в действителност са се забъркали или пък, че тази задача определено не е по силите им, но въпреки това предпочитат да демонстрират загриженост и желание да бъдат полезни на останалите.

''Можеш да разчиташ на мен!''

Малко са хората, които успяват да изрекат тази реплика, а по-голямата част от тях, които се заемат да изкажат гласно тези думи обикновено не ги осмислят правилно и разбира се, нямат намерение да спазят поетото обещание. Повечето хора инстинктивно изричат тази фраза, просто за да се впишат в дадена компания или защото искат да привлекат вниманието към себе си, чрез благородството си, но в действителност те дори не го чувстват по този начин.

''Мога и без теб!''

Тази реплика е най-често изричана при обвързаните двойки, които под напора на емоциите си, гняв и обида, опират до тази наистина остаряла фраза, след което се връщат отново към ежедневието си.