Мощни фрази за насочване на мислите ни към самоувереност, здраве и успех

  • Сподели:
Мощни фрази за насочване на мислите ни към самоувереност, здраве и успех

Ако искате да се радвате на добро самочувствие, повече увереност и изобилие в своя живот, трябва да започнете да си повтаряте някои от следващите фрази, които всъщност са пряко свързани със самовнушението, което би ни помогнало да подобрим начина си на живот и да изградим един идеален свой образ, на който искрено да се възхищаваме.

Човешката мисъл има силата да променя нашите възприятия, както и да ни накара да повярваме в собствените си възможности, като постепенно придобием нужното самочувствие. Когато имаме неблагоприятно мнение за себе си и сме жертви на някаква негативна критика, ние постепенно спираме да вярваме в себе си, в това каква вътрешна и външна красота притежаваме, в това колко в действителност сме силни и как чрез своята духовна сила можем да преодолеем всичко.

Когато постоянно ни се натяква, че не се справяме добре, в допълнение и ние започваме да вярваме, че сме слаби, не достатъчно способни и неуверени, това внушение впоследствие започва да се отразява изключително негативно на всички аспекти от нашия живот, защото отрицателното внушение поражда бъдещите ни неуспехи.

Когато започнем ежедневно да наблягаме единствено на своите недостатъци, ние започваме да придобиваме негативно отношение към себе си и свикваме да живеем с това поведение, което в допълнение ни кара да не харесваме, както себе си, така и живота си!

Отрицателното отношение може да бъде провокирано от постоянните критики и упреци на нашите родители, приятели, колеги и въобще на хората, от заобикалящата ни среда, които по някакъв начин в миналото ни са започнали да ни внушават, че сме неудачници, безполезни, слаби и неуспешни, тогава са успели да ни внушат всички тези отрицателни недостатъка, които в действителност не са част от нас и никога не трябва да бъдат. 

Когато дълго време ни е било втълпявано, че сме тромави и глупави, ние сме успели да изградим едно отрицателно и напълно погрешно мнение за себе си, а това внушение е успяло да промени из основи нашия живот, като го направи значително по-труден и тежък, отколкото е трябвало да бъде. За щастие има начини, чрез които можем да си помогнем и да се отървем от тази негативна нагласа, която сме изградили през годините, да започнем на чисто и отначало, като опознаем и заобичаме себе си. 

Започнете своето пречистване като вземете лист и химикал, започнете да изброявате всички свои негативни черти, които през времето сте си самовнушили, че притежавате, а от страни започнете да пишете положителни качества и нещата, които искате да постигнете и бихте променили в себе си. Като например:

''Красотата е в основата на добрия живот!''

За да е щастлив човек, трябва на първо място да притежава красива вътрешна обвивка, след което, чрез упражнения и правилен режим на хранене, да подържа и своята външна обвивка!

''Аз трябва да се грижа, както за своето духовно здраве, така и за външността си!''

Не харесвам себе си! Имам грозна тяло!

''Харесвам се с това, с което Господ ме е дарил, защото аз съм несравним и съвършен, а щом аз се харесвам и хората, около мен ще го правят!''

Прекалено дебел/ слаб/ грозен/ нисък/ висок съм! – Когато човек носи добро сърце и подържа своята външност, като се грижи за своето тяло, той придобива достатъчно самочувствие, което не му позволява да бъде критичен към своята външна обвивка! Важни са дисциплината, спорта и здравословната храна, а всичко останало е единствено и само в нашата глава и ако то е свързано с отрицателно отношение към това, което виждаме, винаги имаме време да променим това, което не ни харесва или просто да се обичаме, както със своите съвършени качества, така и с малките несъвършенства. 

Тези фрази за самовнушение имат за цел да ви накарат да приемате себе си и да изградите ясен свой образ, който наистина да харесвате, защото така ще станете значително по-самоуверени, което пък от своя страна, ще се отрази положително на целия ви живот!

Започнете с положителната нагласа, още от момента, в който сутрин си отворите очите, започнете да си повтаряте:

''Аз съм привлекателен и уверен в своите способности! Днес ще бъде един успешен ден, който ще разкрие пред мен нови хоризонти!''

Когато започнем да създаваме образи в своята глава, благодарение на силата на самовнушението, ние ще постигнем по-бързи резултати и ще повишим, самочувствието си. Това можем да направим, като се отпуснем удобно, след което затворим очи и моделираме в съзнанието си човека, който сме и този, който искаме да бъдем, след което осъзнаем, че в действителност са нужни миниатюрни стъпки, които трябва да извървим и повечето са свързани с нагласата и възприемането на това което сме в действителност! 

Когато изградим своя положителен образ, ние трябва да започнем да си повтаряме, че сме силни, уверени, красиви и достатъчно упорити и смели, за да се преборим с това, което ни плаши и потиска!

Трябва да се научим да харесваме себе си и след като го направим, ние ще започнем да харесваме и живота си, защото той ще върви ежедневно към подобрение, а за да го постигнем трябва да работим върху нагласата си. 
Всичко което успеем да си самовнушим, ще се нареди благоприятно и по естествен път, основното е силно да повярваме в думите, които изричаме!