Бившите стюардеси на Alitalia събличат униформите в знак на протест

  • Сподели:
Бившите стюардеси на Alitalia събличат униформите в знак на протест

Десетки бивши стюардеси от фалиралата италианска авиокомпания Alitalia свалиха униформите си и останаха само бельо по време на мълчалив протест в центъра на Рим.

Дълго финансово затруднената авиокомпания на Италия, която работи повече от две десетилетия на червено, изпълни последния си полет на 14 октомври. Новата авиокомпания ITA започна да изпълнява полети на следващия ден, използвайки някои от самолетите на Alitalia. ITA също така купи марката Alitalia, но поема по-малко от 3000 от обща 10 000 служители на Alitalia.

Служители на синдикатите казват, че тези, които ще работят за ITA, се наемат на значително по-ниско заплащане.

Около 50 бивши стюардеси застанаха в редици на върха на Капитолийския хълм в Рим и свалиха бавно палтата и униформите си, поставяйки ги на земята.
Дамите стояха боси и бяха потънали в мълчание за няколко минути, след това внимателно събраха дрехите и задружно в един глас извикаха: „Ние сме Alitalia!"

Синдикалните лидери настояват правителството да удължи обезщетенията за безработица за цели пет години.

Новата национална авиокомпания на Италия ITA изпълни първите си полети в петък и представи своята марка и лого, рециклирайки червеното, бялото и зеленото от произхода на Alitalia, докато се опитва да очертае ново бъдеще за проблемния сектор.