Боб Дилън: Не ти е нужен метеоролог, за да знаеш накъде духа вятърът

  • Сподели:
Боб Дилън:  Не ти е нужен метеоролог, за да знаеш накъде духа вятърът

Робърт Алън Цимерман, познат с артистичния си псевдоним Боб Дилън, е певец, музикант, композитор, актьор, поет и сценарист, роден на 24 май 1941 г. в Дълут, щата Минесота.

Боб Дилън е "говорителят на своето поколение", който не се страхува да казва истината право в очите. Той е философ, мъдрец, икона, пророк... Една от най-харизматичните личности на нашето време, оказала силно влияние върху мирогледа на модерния човек. 

Боб Дилън е носител на Нобеловата награда за литература за 2016 г., присъдена за създаване на нов поетичен изказ в богатата американска песенна традиция. Дилън е първият текстописец, който получава авторитетното отличие.

HighViewArt.com подбра 12 любими цитата от Боб Дилън:

1. "Успял човек е този, който в промеждутъка от ставането сутринта до лягането вечерта прави само това, което иска."

2. "Герой е онзи, който разбира отговорността, която свободата носи със себе си."

3. "Господ не дава обещания, които не изпълнява. Ти имаш велики мечти, момче, но за да мечтаеш, не бива да се събуждаш."

4. "Изкуство - това е непрекъсващо хоро от илюзии."

5. "Ако през целия си живот не се раждаш, значи, че през целия живот умираш."

6. "Какво са парите, ако не си щастлив от това, което си."

7. "Всеки си има своя представа за това кой е поет. Робърт Фрост, президентът на САЩ — Линдън Джонсън, Т. С. Елиът, киноактьорът Рудолф Валентино — всички те са поети по-своему. Аз обичам да си представям, че съм момчето, което ви подава електрическата крушка."

8. "Не може да си влюбен и мъдър едновременно."

9. "Всеки, които иска сериозно да се занимава с музика, трябва да знае, че акордеонът може да замени всички инструменти."

10. "Вдъхновението не спохожда човек често. Вземете всичко от него, когато ви навести."

11. "Ако се вгледате, ще разберете, че аз не съм написал нито една политическа песен, просто защото музиката не може да спаси света."

12. "Важен съм не аз, а моите песни. Преди всичко аз съм пощальон, доставящ песни."