Четири красиви жени, печелили “Златен глобус”

  • Сподели:
Четири красиви жени, печелили “Златен глобус”

1. Мерилин Монро

Родена е през 1926 г. в Калифорния, САЩ. Носителка е на две награди “Златен глобус”. Въпреки бляскавия имидж, животът на красивата актриса е изпълнен с безброй разочарования. Тя се е омъжвала общо три пъти, като два от браковете й завършват с шумни разводи. Може би, точно те подтикват Мерилин Монро към злоупотреба с наркотици. Но въпреки злощастния й личен живот, блондинката става един от най-популярните секссимволи на 50-те години на миналия век. Мерилин Монро притежава и звезда на Алеята на славата в Холивуд.

{GALLERY}

 

 

 

Четири красиви жени, печелили “Златен глобус”

Родена е през 1967 г. в Джорджия, САЩ. Въпреки че няма звезда на Алеята на славата тя е обявена за една от 100-те най-сексапилни жени на всички времена от списание Men's Health. Една завладяваща актриса, която успява да ни омагьоса с неописуема красота и чаровна усмивка. Джулия придобива световна известност с филмите ”Хубава жена”, “Булката беглец” и много други. “Златен глобус” печели за най-добра поддържаща актриса в мюзикъл и комедия, както и за най-добра актриса в драма. 

Четири красиви жени, печелили “Златен глобус”

Родена е през 1960 г. в Северна Каролина, САЩ. Американската актриса става известна още през 90-те години с разтърсващи и проницателни роли. Тя успява да влезе и в още една класация - тази  на най-влиятелните личности в света, определени от списание Time. Джулиан Мур бързо става известна с участието си в кинохитове като „Атентатори”, ”Изгубеният свят: Джурасик парк” и други. Наградата “Златен глобус” печели за най-добра актриса в мини-сериал или телевизионен филм за „Промяна на играта”, и за най-добра актриса в драма за ”Все още Алис”.

Четири красиви жени, печелили “Златен глобус”

Родена е през 1964 г. в Арлингтън, САЩ. Една изключително талантлива, амбициозна и упорита актриса. Преди да започне кариерата си, тя работи, като-гардеробиер, чистачка, сервитьорка. Изключителната й дарба я нарежда сред актрисите, спечелили ”Златен глобус “ за престижната категория за най-добра актриса в драма за ролята й в „Сляпата страна”. Става известна и с превъплъщенията си в романтични комедии и драми. Неслучайно я поставяме в нашата класация. Сандра Бълок е избрана за една от 50-те най-красиви жени на света, според списание People.