Да откриеш себе си не е удобен процес, нито пък трябва да бъде такъв

  • Сподели:
Да откриеш себе си не е удобен процес, нито пък трябва да бъде такъв

Ако има един съвет, който бих дала на всеки човек, той би бил "загуби се". Да откриеш себе си не е удобен процес, нито пък трябва да бъде такъв. Вцепеняващо е.

Този период на объркване е катализаторът, който задейства преразглеждането на всичко, преосмислянето на живота ти и на твоето място в нея. Когато започнеш да задаваш въпроси, ще намериш отговорите.

И просто бъди подготвен - твоите отговори могат да не бъдат отговорите, които искаш, но са винаги отговорите, които търсиш.

Ако вече сте се чувстваш изгубен, вслушай се внимателно. Духът ти крещи: "Помощ! Аз съм отегчен и объркан. Това обстоятелство вече не ме удовлетворява. Започни да търсиш отново. Търси във всеки ъгъл. Опитай нови неща. Провали се безславно и след това опитай нещо друго, докато не ме намериш.

Продължавай, докато не започна да се смея отново, докато не откриеш разбиране, приемане, щастие, радост, и - най-важното! - цел."

Когато се чувстваш изгубен, ти си загуби целта си.

Спомням си, че се разяждах от чувство за вина, че не ценя блажения си живот. През последните няколко години научих, че външните обстоятелства (без значение колко перфектни могат да изглеждат) са без значение, ако моите вътрешни обстоятелства са счупени, изгубени и лишени от стремления. Ако нямам цел, моето обкръжение ще се чувства също безцелно.

Как можеш да откриеш целта си?

Прави нещо, каквото и да е. Правете всичко, което е точно обратното на това, което си правил до момента. Почувствай се неловко, уплаши се, стани начинаещ отново. Ако мислиш, че знаеш всичко, намери нещо, за което не знаеш нищо и го проучи добре.

Наблюдавай се как отвръщаш и как реагираш. Ще научиш нещо ново за себе си, не само за характера си, но и за това, което запалва светлината ти. Като откриеш нещото, което запалва светлината ти, ти си открил целта си.

Когато поставяш себе си в непривични ситуации, достигаш до най-концентрирания си аспект. В непривичното винаги ще се срещаш със себе си.

Най-трудната част от този процес е да бъдеш сам. Не можеш да разчиташ някой друг да те води в правилната посока. Това е соло мисия. Да го направиш сам е целият смисъл на пътуването.

Слушай себе си, независимо от това, което другите имат да кажат. Всичко, което има значение, е твоето насърчение, не обезсърчаването от другите.

Това, което ме измъкна, беше доверието. Вярвах, че винаги съм там, където трябва да бъда, и че ще стигна там, където е трябва да стигна.

Това е твоят живот. Би било трагедия никога да не откриеш себе си.

Не можеш да откриеш себе си, освен ако не се търсиш, така че - загуби се.

Ребека Ламерсън