Детето зодия Дева или асцендент Дева

  • Сподели:
Детето зодия Дева или асцендент Дева

Децата със слънчев знак Дева празнуват своя рожден ден между 23 август и 22 септември.

Винаги е важно да проверявате със специална астрологична програма или консултант астролог коя зодия е детето ви, ако то е родено в първите или последните дни на даден слънчев знак. Всяка година началният и крайният ден и час на зодиите се различават.

Противоположно на общоприетото схващане, именно Дева е зодиакалният знак, в който е заложена най-мощната съзидателна сила в съчетание с безкрайна любов към естественото.

Гал Сасон определя Дева като "знакът, който просто кара нещата да се случват". Децата Дева са тук, за да ни посочат семплия път към постигането на съвършенство – чрез внимание, грижа и отдаденост.

{GALLERY}

Източник: Първите седем

Астролог: Деси Микулашева
e-mail: desimikulasheva@abv.bg

Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия.

Снимки: JillWellington / Pixabay.com

Детето зодия Дева или асцендент Дева

Тези деца обичат да следват дневен режим, да се спазва някаква логика в ежедневието, да имат предварителна яснота по реда на събитията, които го очакват за деня.

Затова, ако сте от спонтанните майки, които обичат интуитивния подход, ще трябва да не забравяте, че вашето дете ще бъде по-скоро тревожно, ако не е наясно, какво следва да се случи днес.

Тъй като имат изключително набито око към всички детайли, съвсем естествено посочват нередностите, грешките и недостатъците, които забелязват. Имат свои високи стандарти за всичко и очакват тези изисквания да бъдат спазвани от родителите и приятелите им.

Детето зодия Дева или асцендент Дева

Като всяко дете и детето Дева има огромна нужда от внимание и любов. Те са много скромни, предпазливи и по-скоро ще изучават емоциите си, отколкото да ги преживяват.

От малки Девите са прагматични, дори понякога може да им липсва обичайната детска замечтаност и фантазии. Обяснението се крие в противоположния им зодиакален знак – Риби (символ на чувствата и мечтите).

Като родители на малки Деви имаме задача да ги научим на спокойствие и яснота при изразяване на техните емоции, да ги научим да мечтаят волно и да не се безпокоят за всяка допусната малка грешка; да ги научим да бъдат открити, спокойни, да не се страхуват от чувствата и да вярват в мечтите си.

Слънчевият знак на Дева носи на своите представители почтеност, непретенциозност, наблюдателност и дисциплина, те помагат и се грижат с удоволствие за всеки, който има нужда. Сянката на техния характер е перфекционизмът, голямата взискателност и подчертано внимание към детайлите.

Детето зодия Дева или асцендент Дева

Безспорните отличителни черти на децата, родени под слънчевия знак на Девата са тяхното изострено внимание към всичко в заобикалящата ги среда, тяхната прецизност и любов към чистотата.

Изключително любопитни и любознателни, още от малки обичат да четат или да изучават света чрез метода на наблюдението и опита. Принципът на съвършенството е тяхната водеща максима.

Да бъдат съвършени в отношенията, в знанията, в нещата, които правят. Не им е леко! Тези малки деца често носят в себе си изискването за постигане на най-високи стандарти и не се изненадвайте, ако се опитват да го прилагат и на вас.

Но тяхната критика и стремеж към съвършенство върви ръка за ръка с най-големите добродетели – жертвоготовността и грижата за другия. Винаги са готови да помогнат на мама или татко.

За тях да бъдат полезни е равносилно на чувството, че са пълноценни. Дори може да пренебрегнат собствените си желания в името на това да помогнат на някой, който има нужда.

Всички тези добродетели, не мислете, че правят от малките Деви кротки и заспали деца. Не, те са много пъргави и изключително любознателни, все пак управител на тяхната зодия е вестоносецът Меркурий, който е символ на бързината и информацията. Обичат да играят, да наблюдават, да изследват.

Детето зодия Дева или асцендент Дева

Най-добре е да ги научите да бъдат внимателни, когато правят забележки или посочват нередности, защото критиката може да им създаде повече врагове, отколкото приятели.

И малките, и големите Деви са перфекционисти – критични перфекционисти.

Самите те приемат много болезнено всяка една забележка, отправена към тях. Много често критичността им е насочена към тях самите, затова е добре да бъдат поощрявани постоянно, за да не спада увереността и самооценката им.

Детето зодия Дева или асцендент Дева

Порасналите представители на зодия Дева обичайно са много взискателни по отношение на храната, същото се отнася и за малките деца – често са придирчиви към храната, държат на хигиената и ръчичките им да са измити и почистени, от малки не понасят да имат петна по лигавничето и настояват по техния бебешки начин разсипаната храна от купичката да бъде почистена веднага.

Обичат реда и помагат на мама, за тях това е по-скоро игра, а не задължение. Може да сте сигурни, че почистването на стаята и подреждането на играчките няма да бъде ваша грижа.

Притежават една подчертана особеност по отношение на общуването – ако не ги познавате достатъчно, ще извадите погрешни изводи, че са затворени и саможиви.

Всъщност у дома, с близките и приятелите си са много бъбриви и общителни, но когато попаднат сред непознати или влизат в нова за тях среда имат нужда да наблюдават отстрани, да помълчат, за да опознаят детайлите и ролите на участниците.

Затова може да ви се сторят свенливи и отдръпнати. Само изчакайте нужното време и пред вас ще блесне малкото умно и игриво създание, което набързо ще ви каже, къде имате петно по дрехата или колко блестящи от чистота са вашите обувки.

Детето зодия Дева или асцендент Дева

Асцендентът Дева рядко може да бъде сбъркан, независимо от силата на слънчевия знак. Притежателите му са надарени с брилянтен и аналитичен ум, око за малките детайли, отдаденост, трудолюбие и подкрепа на нуждаещите се.

Имат повишена тенденция за самокритика, както и отправяне на чести забележки особено към хората, които обичат. Стеснителни са, дори понякога неуверени, винаги са спретнати и подредени. Перфекционисти – несъвършените детайли просто ги дразнят, затова очакват всички също да следват високите им изисквания.

Понякога им липсва такт, а прагматизмът е основополагащ елемент в живота им. Може да загубят интерес към всяко нещо, ако не намират практическото му приложение. Често имат отличен вкус, точно защото могат да съобразят в детайл приложимостта на всяко нещо. Не обичат да стоят без работа и занимания.

Детето зодия Дева или асцендент Дева

Малките Деви са изключително живи и будни деца, още от невръстна възраст се вижда заложеното в тях неспокойство и безкрайно любопитство. Колкото повече порастват и стават самостоятелни, толкова по-типични за тях са спретнатият вид, винаги измитите ръчички и приветлив поглед.

Детето зодия Дева или асцендент Дева

По отношение на ученето слънчевият знак на Дева ви дарява с един изключително дисциплиниран ученик, за който съвсем естествено е да спазва правилата и реда в училище.

Концентрират се добре и правят бързо паралел между знанията по различните предмети. Любознателният им ум иска да знае всичко. Логическите игри и занимаващите ума и сръчността дейности са им присърце.

Научават се да четат бързо, много често математиката или часовете, в които има логическо мислене, са любимите им предмети.

Знакът на Девата се свързва в астрологията с малките животни. Ако имате възможност да отглеждате вкъщи куче, коте или друг малък домашен любимец, ще дадете средство на детето ви да насочи пълноценно цялото си внимание и вродено желание да обгрижва.