Дженифър Лорънс - силна и непоколебима

  • Сподели:
Дженифър Лорънс - силна и непоколебима

Актрисата от предстоящия филм този декември "Don't look up" направи няколко признания и открехна вратата на дълбоката си душевност пред изданието Vanity Fair след дълга пауза в кариерата и пред медиите. За травмиращата среща със смъртта, молитвите, Харви Уайнстийн, и очакваната първородна рожба, говори Дженифър Лорънс.

Тя си спомни преживяването, което е имала близо до смъртта, когато летеше от родния си град Луисвил, Кентъки до Ню Йорк с частен самолет през лятото на 2017 г.
31-годишната знаменитост, която очаква първото си дете със съпруга си директор на художествена галерия - Кук Марони, говори пред Vanity Fair за преживяването, при което се е молила да не загуби косата си и кучето ù да оцелее.
Правейки тази ретроспекция назад Джен си припомня как налягането на въздуха в кабината пада и тя открива, че един от двата двигателя на самолета е отказал по време на полета, на който са били и двамата ù братя.


"Всички щяхме да умрем. Започнах да оставям малки умствени гласови съобщения на семейството си, нали знаете, „Имах страхотен живот, съжалявам. Кучето ми Пипи, тази малка топчица, беше част от всичко това, докато стои в скука ми."


След като видяла пистата за кацане, пълна с екипите за спешна помощ, тя продължи: „Започнах да се моля. Не на конкретния Бог, с когото израснах, защото той беше ужасяващ и много осъдителен човек...Но си помислих: „О, Боже, може би ще преживеем това? Ще бъда жертва на изгаряне, това ще бъде болезнено, но може би ще оживеем."
Тук вече става иронична и се шегува: "Моля те, Господи Исусе, позволи ми да запазя косата си. Обгърни ме в прегръдките си, които обичат косата. Моля те, не позволявай да оплешивея". 

Лорънс разкри, че скоро след това е била принудена да се качи на друг самолет, но с помощта на хапче и силно питие.


"Това ме направи много по-слаба и уязвима. Летенето е ужасно, а на мен ми се налага да го правя през цялото време." 

Дженифър също говори за травмата около изтичането на iCloud през 2014 г., при което личните ù голи снимки бяха публикувани в интернет.
По този повод тя заяви: 

„Всеки може да отиде да види голото ми тяло без моето съгласие по всяко време на деня. Някой във Франция току-що ги публикува. Травмата си остава завинаги."


Наред с тази тема Дженифър засегна и завличането на името ù в делото на Харви Уайнстийн през 2018 г., след като опозореният филмов магнат извади цитат на актрисата от контекста, за да го използва в правната си защита срещу твърденията за сексуално насилие. 
Позореният филмов продуцент излъга още: „Спях с Дженифър Лорънс и вижте къде е сега! Тя току-що спечели Оскар."


„Жертвите на Харви са жени, които вярват, че той ще им помогне. За щастие, когато срещнах Харви в кариерата си, бях вече на път да спечеля Оскар. Работих здраво за "Игрите на глада. Така че избегнах тази конкретна ситуация. Разбира се, аз си оставам жена в професионалния свят. Не съм прекарвала цялата си кариера с подходящи мъже. Но, да, това е перфектен пример за това как бързото получаване на величие ме спаси.", споделя Лорънс.

 


Дженифър говори и за завръщането си в светлината на прожекторите, след като бе взела решение да се оттегли за неопределено време.


"Много съм нервна. Не съм говорила със света от цяла вечност. Връщайки се сега назад, когато имам толкова много нови неща, добавени към живота ми, които очевидно искам да защитя. Чувствам се напрегнато за мен, за вас, за читателите!
Просто мисля, че на всички им е писнало от мен. Саморазболях се. Стигнах до момент, в който не можех да направя нищо както трябва.  Мисля, че бях угодна на хората през по-голямата част от живота си. Работата ме накара да се чувствам така, сякаш никой не може да ми се сърди".


Актрисата от "Американска схема" засегна и обстоятелството, че предпочита да държи бъдещото си дете далеч от светлините на прожекторите. 


„Всеки инстинкт в тялото ми иска да защити личното ми пространство доколкото мога. Не искам никой да се чувства добре дошъл в съществуването си спрямо моят личен живот."